Sivut

maanantai 12. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäinen neule

Vanhin tytär, neiti vilukissa sai uuden villapuseron, jota on odottanut lokakuusta saakka. Sukkasadot, lapaskuut ja joululahjaneulomukset ajoi tyttären harmiksi hänen puseronsa edelle, mutta kun nyt vihdoin ryhdyin työhön, neule valmistui melkein viikossa.Malli: Raglanneule, oma sävellys
Koko: 150cm
Lanka: Novitan Saana
Langankulutus: 513g
Puikot: 4,5 ja 5


Muuta: Kaulus sivusta auki, 4 nappia. (Sopivia nappeja ei tietenkään tähän hätään löytynyt, lapset on tuhonnut mun nappivarastoja askartelussa ja leikeissä. Kuvassa kaulus kiinnitetty hakaneuloilla, joilla en pistellyt tytärtä vaikka vähän mieli teki.. ;oD .)

Tässä kaulus auki. Tyttären kanssa tykättiin siitä enemmän näin. ;o)Loppuun laitan summittaisen "ohjeen", josta saattaa olla jollekin apuakin.. (Minua aina ärsyttää, kun kierrän netissä etsien jotain neulontavihjettä, -ohjetta tai -neuvoa, niin yleensä ainoa varmasti mainíttu asia on kulutetut grammat. ;oP .)

Vartalo-osassa 132s (muutama kavennus sivuilla vyötäröä kohti, samoin levennykset vyötärön jälkeen). Hihojen resorissa 36s, sileän alusta saakka levennykset joka 10. krs yht 9krt (=54s). Yhdistämisen jälkeen raglankavennus joka 2.krs. Päättelin edestä muutaman kerran silmukoita, ja jatkoin muuten kavennuksia. Kaikki siis neulottu pyörönä.
Kauluksen neuloin erikseen (80s) 10krs puikoilla 4,5 ja 5 ja 6.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivannäköinen pusero.

Sini kirjoitti...

Onpa ihana! Just tommonen nätti perusmalli mitä voi käyttää ihan missä vaan.

möhönasu kirjoitti...

Varmasti ihanan lämmin...toteaa täällä toinen vilukissa :)

Eua kirjoitti...

Hei!
Etpä itsekään kovin laiskana ole vuoden aikana ollut! Ja tämä vuosi on alkanut erittäin tehokkaasti! Nätti pusero.

Anonyymi kirjoitti...

Sievä pusero, ja näyttää ihanan lämpimältäkin!