Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Polkkasukat

Viikonlopun pikaneulomuksena valmistui esikoisneidille sukat. Toiveena oli tavisperussukat, ja sellaiset neiti myös sai. ;o)


Sukat, koko 37/38
Lanka Novitan Polkka
Langankulutus 97g
Puikot 3 ja 3,5
Silmukoita 48


Paksulle sukkalangalle mä käytän Moda 6/2004- lehden taulukon silmukkamääriä, ettei tarvitse arpoa joka kerta...mulla kun ei tahdo muistilaput säilyä. Opin muuten lehdestä taas uuden asian, eli sukan jalkaosan pituus lasketaan siten, että kengän koko jaetaan kolmella ja kerrotaan kahdella. Kokeilin päinvastoin: tytön sukan pituus on tasan 25cm, se jaettuna kahdella on 12,5 ja se kerrottuna kolmella on 37,5.
Juurihan uutisissa muutama päivä sitten kerrottiin, että naiset mielellään ostavat vaatteita, joissa on heidän oikeaa kokoaan pienempi numero. Ja meidän neiti väitti jalkansa kooksi 36, tulipa sitten todistettua tuokin uutinen todeksi. ;o)

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Heh, tuo väite kyllä pitää paikkansa; minäkin ostin kirpparilta taannoin yhden hameen ihan vain siksi, kun mahduin sovituskopissa numeron 36 vaatteeseen. ;) Ei ollut varsinaista tarvetta hameelle, mutta se kokolappu hivelee itsetuntoa. ;) Harmi, ettei ne laput ole siinä vaatteen ulkopuolella, että muutkin näkis! :D (paitsi sitten niissä vaatteissa, joissa on se vähän isompi numero, se lappu saakin olla siellä sisäpuolella...)

Komiat sukat! :)

MINNA kirjoitti...

Minä en tiennyt tuota laskentakaavaa sukalle. Pitää pistää vinkki korvan taa. Siitä on varmasti hyötyä.
Jouduitko kerimään paljon pois välistä, että sait raidat kohdalleen?

Pirjo-Riitta kirjoitti...

No juu, mä pidän mieluummin ne kokolaput vaatteen sisällä, vaikken nyt oikeasti välitä noista kokonumeroista, pääasia että vaate sopii.. ;oP

En mäkään muistanut edes lukeneeni tuota kaava aikaisemmin, mutta ihan hyvä muistisääntö!
9gramman nytynen piti keriä välistä pois. Jos olis tehnyt pitemmät varret, niin ei olisi mennyt niin paljon hukkaan. Paitsi voihan tuonkin pikkukerän laittaa jos ei muuhun niin vaakatilkkuun..

Anonyymi kirjoitti...

Pirtsakat sukat :)