Sivut

perjantai 23. tammikuuta 2009

Po-po-po-polkkaa po-polkkaa

Tämähän on kuin teletapeilla; uudestaan, uudestaan. Tosin nämä on toiset sukat. Neuloin keskimmäisellekin neidille (ekaluokkalaiselle) sukat Polkasta. En ole hänelle tänä talvena tehnyt yksiäkään sukkia, ja isommilta perityt tuntuu olevan joko liian pieniä tai liian isoja, ainakin sen kiukuttelun perusteella, millä niitä sukkia jalkaan kiskotaan. No, nyt on ihan ikiomat!


Perussukka, koko 33
Lanka Polkka
Langankulutus 83g
Silmukoita varressa 48, jalkuimessa 44
Puikot 3 ja 3,5

(Toisen sukan varressa on 2g muualta napattu, näin ei tarvinnut keriä lankaa väliltä pois ja tuli melkein samanlaiset sukat.)

Lankaa jäi vielä melkein 100g, krääh. Ostin varalta 2 kerää, jos en jaksaisi sukkia vääntää ja innostuisin neulomaan puseroa.. mutta en kyllä tykkää langasta niin paljoa, että viitsisin sitä isompana neuleena katsella. Loppulangan taidan säästää Lankahamstereihin, jos silloin neuloisin vaikka vaakatilkkuja, jos ei inspiraatio muuhun riitä..


Seija-Siskolla oli blogissaan neulontanurkkauksensa esittely, kun olivat kuulemma Oulun neulojien tapaamisessa puhuneet, että missä kukin neuloo.. No, minä en tapaamisessa ollut (Mies korjasi autoa. Miten niin taas? ;oO), mutta kuvasin silti oman neulontapaikkani. ;o)
Mun valtakuntaa on tuo 2-istuttava sohva, jossa mahtuu lököttelemään. Vieressä halvalla ostamani ruma lamppu, antaa kyllä hyvän valon, mutta lentää kaaressa kaatopaikalle heti kun löydän tilalle kauniimman ja matalamman. Lipasto on se varsinainen "työpiste", jota mies multa kadehtii.. Isot alalaatikot on täynnä puikkoja, koukkuja, neulontatarvikkeita,puuvärejä, vanhoja öljyvärejä yms ihanaa. Ennen säilytin niissä käsityölehtiä, mutta heivasin lehdet apukeittiön kaappiin (josta on kyllä aika tylsä käydä ohjeita selailemassa, mutta puikot on paremmassa turvassa noissa laatikoissa..)


Lipasto ei yleensä ole noin siisti kuin kuvassa, mutta innostuin tässä viikolla korjaamaan kirjat ja lehdet omille paikoilleen, mapitin tulostetut ohjeet, kannoin jämäkerät makuuhuoneeseen jne. Ja lipaston päältä soitin on vielä joulua paossa (kuusi oli tässä nurkassa nääs).

Viime keväänä ottamani kuva on lähempänä totuutta. ;o)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukva neulontapaikka sulakin. Kaunis toi seinävaate.

Matleena kirjoitti...

Minä ihailin ensimmäiseksi tuota kaunista rekipeittoa seinällä ja vasta sitten katselin muuta! Mukavalta näyttävä työnurkkaus sinullakin. Oli muuten lohdullista, kun näytit tuon toisenkin kuvan lipastostasi! Siinä on paljon tutumman tuntuinen tunnelma! :D

Tupuna kirjoitti...

Kyllä tossa paikassa passaa neuloa...kaunis seinävaate. :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu kiitos. Ja on muuten talon paras paikka. ;oDD

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Rekipeittoon minunkin silmäni ensi kiinnitti huomioita ja komiaan lipastoon. Neulomisen iloa!

Kristiina kirjoitti...

Onkohan se aiemmin profiilikuvanasi ollut yksityiskohta rekipeitosta tuosta seinällä olevasta rekipeitosta? Upea työ! Voi miten monta postausta minulla onkin jäänyt blogistasi lukematta. Kiva tuo edellinen juttu.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Se profiilikuva on Satumaa-peitosta. Tuo seinällä oleva on eka työni, Tilhipihlaja. (Molemmat Vuorelman malleja.)
Sitä ennen oli muistaakseni vain oma naamankuvani profiilissa, varsinainen kukkanen sekin. No heh heh, ollaan sitä taas niin levotonta...