Sivut

perjantai 30. tammikuuta 2009

Raglanneule

Tällä viikolla ollaan juostu lasten asioilla. Esikoisella, (murrosiän kynnyksellä saanut lempinimen Häjy Flikka, josta tuntuu itsekin tykkäävän) oli tiistaina käynti oikojahammaslääkärillä (tai mikä lie virallinen nimitys). Uudet muotit otettiin hampaista, ja huomasi kyllä, että asialla on ammattilainen, sen verran nopeasti ja sujuvasti kaikki tapahtui. (Oma hamppilääkäri kun joutui ottamaan muotit muutaman kerran, että onnistui.) Muuten tosi mukava käynti, mutta juniori oli oikein voimissaan ja kerkeäväinen.. Maaliskuussa Häjylle Flikalle laitetaan uudet raudat hampaisiin, sellaiset joissa on joka hampaassa kiinnitys (onko niille joku oma nimi?). Neiti ei ollut yhtään pahoillaan, ja hänen puheistaan kuulsi, että koululla on kilpailu, kenellä on eniten rautaa suussa..

Keskiviikkona oli ekaluokkalaisneidillä karsastuspolilla käynti. Tipat taas laitettiin silmiin ja sitä edelsi se normaali itkeskely ja "en mä halua uusia laseja"- kiukuttelu. Tippojen jälkeen käytiin kanttiinissa jäätelöllä, ja sen jälkeen odotettiin toista tuntia lääkärille pääsyä. Neiti sai uuden silmälasireseptin, ja lääkäri sivusilmällä seurattuaan juniorin touhuja tuumasi, että "hän on kovin aktiivinen". Juu, niinkuin ei tiedettäis. ;o)

Tänään oli sitten muilla koululaisilla Häjyä flikkaa lukuunottamatta hammaslääkäri. Kellään ei onneksi ollut reikiä, heiluvia hampaita kyllä. Huokaisen helpotuksesta, päästiin helpolla.

Kaiken juoksemisen ja eestaas ajelun lomassa valmistui raglanneule 7v tyttärelle. Suunnilleen samalla mallilla tein kuin isommankin puseron, jätin vain vartalo-osassa kavennukset pois ja neuloin suoraa pötköä. ;o)Malli: raglanneule, oma sovellus
Koko noin 130cm
Lanka Saana
Langankulutus 456g (jäi 10g viidestä kerästä!)
Puikot 4,5 ja 5 pyöröt
Kauluksessa myös 6 pyöröt

Ohje itselle muistiin:
Vartalo-osassa 128s, pituus kainaloihin 36cm. Hihoissa 36s, lisäys 8krt joka 10.krs (=52s), pituus yhdistämiskohdassa 42cm. Kainaloissa 6s pois kaventaen. Yläosan korkeus noin 14cm, raglankavennuksia joka 2.krs edessä 16krt, takana 18krt.Niin, ja tua kauhiannäköönen mustelooma tuas pikkuflikan leuas on tullu kun se on kaatunu koulus luistelutunnilla. Meillä ei harrasteta väkivaltaa..;oP

Keskeneräisenä on itselleni sukat, joista alunperin piti tulla Häjy Flikalle säärystimet. Flikka ei sitten tykännytkään valmiista neuleesta, ja minä ihastuin neuleessa lankaan, joka kerällä näyttää aivan karmealta. Sovittiin, että minä teen siitä sukat itselleni, ja säärystimet tehdään mustasta sukkalangasta.

Kevätpäiväntasaushuiviin en ajatellut lainkaan sortua, mutta kun näin jossain blogissa kolmannen vihjeen valmiina, niin ihastuin kovasti ja kiirellä piti lähteä hakemaan Villiinasta valkoista Kamenaa (oli muuten samanhintaista kuin Tapion kaupassa). Pitäisi nyt saada nuo vyyhdit muuttamaan muotoaan..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva paita! Oikoja hammaslääkäri oli muistaakseni ontodontti :-) Viimeisten neljän vuoden aikana olen vieraillut sellaisen pakeilla 42 kertaa ja aina vaan tuo nimike jaksaa hymyilyttää (käynnit ei). Hyvää ja rauhallista viikonloppua.

Inkivääri kirjoitti...

Voi kuinka kiva neule! Blogissani on sinulle jotain, punaista;)

Matleena kirjoitti...

Onpa kaunis neule tyttärelläsi! Ja tarkasti osasit sovittaa langankulutuksen! ;D

Kevätyllärihuivia on kyllä kiva kutoa, joten tervetuloa mukaan!