Sivut

torstai 15. marraskuuta 2007

Roseekukkasia

Niinhän siinä kävi, että pipo, jonka niin mielellään olisin laskenut valmiisiin töihin ja pois käsistä, ei ollutkaan poijalle sopiva (ei kuulemma tullut tarpeeksi korville). Piti purkaa osa päälaen kavennuksista, ja neuloa parikin kertaa uudestaan. Nyt istuu kuin olisi kasvanut päähän kiinni..Eilen aloin värkkäämään (virkkaustahan tämä ei ole) roseekukkia. Lanka on ToppMohairia, jonka sain SNY:ltäni lokakuun paketissa. Ihanan punainen väri! Salaisen ystäväni ehdotuksena olikin, että tekisin langasta huivin joko salomoninsolmuilla tai roseepyörylällä. Siinä olikin onkelmaa kerrakseen, pähkäilin monta päivää ja viikkoakin, kumman tekisin. Nyt se on päätetty! Langasta syntyy talvinen ruusuhuivi. Tai ruusuinen talvihuivi. ;o)Kuvassa olevat kokonaiset kuusi ruusuketta tein eilen. Ensimmäisen teko oli aika kankeaa, kuin olisi ollut kaksi vasenta kättä, liian pieni ympyrä ja neulakin aina hukassa. Mutta seuraavat oli jo helpompia ja mukavampia tehdä. Nyt voin jo sanoa olevani innostunut ja ihastunut uuteen työtapaanKunhan lapset tuosta lähtevät nukkumaan, pääsen vihdoin rauhassa tekemään lisää ruusukkeita. (Kiltit lapset onkin jo varmaan nukkumassa, meillä ne (osa) on vasta isän kanssa saunassa.)

2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

millaisella ohjeella huvia teet kun minä olen tottunut virkkaamaan kukkien ympäri (kjs:lla) keskustan virkkaamisen jälkeen? Aattelin vaan et miten liität ne kun minä liitin yhteen samalla kun virkkasin reunat jokaisen kukan lopuksi???

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hei!
Mulla on pyörylän mukana tullut moniste, jossa on huivin ja ponchon ohje. Siinä neuvottiin (ainakin näin ymmärsin), että kukkien "terälehtien" väliin virkataan 8 ketjusilmukkaa samalla kun kukat liitetään toisiinsa. En tiedä miten onnistuu. Pitääkin ehkä kokeilla liittää ne heti.. jos se kannattaakin tehdä niin. Kiitti vinkistä! ;o))