Sivut

lauantai 19. huhtikuuta 2008

Kurssitettuna

Eilen kolme tuntia ja tänään viisi tuntia saippuankeittoa.

Grammantarkkaa mittaamista, rasvan sulattamista ja lipeäkeitoksen sekoittamista. Soppaan sekaan heitettynä yrttejä, mausteita, (hajusteita). Suojalasit silmillä, hengityssuojain kasvoilla ja kumihanskat käsissä, tosi seksu näky. ;oD

Kurssilla ahkeroinnin tuloksena hurja saalis..(Montakohan kiloa tuossa lie on?) Tänään valmistuneet saippuat odottavat huomiseen, mutta eiliset saa jo illalla (yrittää) ottaa pois muoteistaan, ja viipaloida sopiviksi palasiksi. Sitten palaset kaapin kätköihin, pois lasten ulottuvilta, kuivumaan, kovettumaan ja haihduttamaan lipeät pois.
Valmistuvat juuri sopivasti kesän kynnykselle.. tästä lähtien viemme itsetehtyjä saippuoita tuliaisiksi, ja lapset lahjovat niillä opettajia.. ehkä saippuaa riittää vielä joululahjoiksikin..


Saippuatehdas:Kurssin lopuksi ostin opettajalta vielä tarvikkeita kotikeittämistä varten. Tässä silkkisaippuassa käytettävää ihanan pehmeää silkkikuitua:Luonnon värejä ja kauneutta:

7 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Saippuan tekeminen on kivaa! Olen pari kertaa itse tehnyt...täytyykin taas jossain vaiheessa :)

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä mitään saippuan tekemisestä, mutta kuulostaa ja näyttää jännittävältä!

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Voi oispa itsekin kiva mennä tuollaiselle kurssille, kaikki uusi kiinnostaa aina!

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva nähdä myös käyttämäsi muotit. Jossain oli kuva pringles-purkkiintehdystä saippuasta, joka oli alkanut kuplia purkissa olevan alumiinin takia, mutta ilmeisesti homma korjaantuu laittamalla muovipussin putken sisään?

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mä en kyllä laittanut tuonne pringlespurkkiin muovipussia enkä muuta. Öljytä ehkä olisi kannattanut, purkki piti repiä riekaleiksi, että saippuan sai pois.

Anonyymi kirjoitti...

hienoja saippuoita olet tehnyt! käytätkö maitotölkin aina reunasta avattuna? itse täytän päältä, laiska kun olen, ei tarvitse leikkailla.. ja reunoista tulee samanlaiset joka suuntaan.. =)

anna

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hei anna! Tuo oli vasta eka kokeilu, ja en ole toista kertaa tehnyt saippuaa noin leikattuun maitopurkkiin, en tykännyt saippuan mallista ja muutenkin yritän aina löytää uusia muotteja.. ;o)