Sivut

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Toiset nukkalapaset

Innostuin neulomaan vielä toiset nukkalapaset. Tuolta aikaisemmista kommenteista sain ideaa näihin lapasiin, kun sahrami kirjoitti, että heillä tehdään "perinteisiä" punavalkoisia lapasia samalla tyylillä..

Olen jo muutama vuosi sitten ostanut Ruskovillan paksua silkkivillalankaa (50/50%), enkä ole siitä saanut aikaiseksi kuin yhden vauvamyssyn (joka sekin päätyi vauvakassissa Venäjälle). Vihdoin keksin langalle käyttöä..Ohje: Novita syksy 2007,
Koko: naisen
Neuloin tahallaan reilut (sopi hyvin minullekin), koska tarkoitus oli vielä kevyesti huovuttaa ne. Pesin lapaset 40 asteessa, ja tyttö sai itse venyttää ne käteensä sopiviksi. (Kutistuivat pituussuunnassa muutaman sentin, en muistanut mitata sen kummemmin.)
Silmukoita on 44, peukalossa 18.
Puikot 2 3/4 tavikset ja 3 bambut. ;o)
Pilkkulankoina smartin, woolin ja regia silkin jämiä.
Langankulutus 82g, ja kaikki jämälankoja. ;o) (Ks. Jämäblogi.)

(Tässä kuvattu nuorimmaisen käsissä. Esikoinen lähti kouluun jo seitsemän linjurilla, enkä jaksanut siihen aikaan alkaa kuvaamaan..)Illalla pienimmät innostuivat kiipeilemään puissa. Tähän saakka ovat runnoneet Terijoen salavia, nyt on vuorossa tuo mänty. 4v neitikin kiipesi näin korkealle.
Kuvanoton jälkeen tosin alkoi pelottaa, ja hänet piti nostaa pois puusta. Onneksi kädet ylettyi ottamaan vastaan, ettei tarvinnut itse tuonne kiivetä. ;oD


Huomaatteko, meillä on vielä noin paljon lunta!

6 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kauniit lapaset.

TiinaR kirjoitti...

Tosi nätit lapaset! Meilläkin 3,5v tykkää kiipeillä :)

Bilkis kirjoitti...

Hauskasti pulleat nuo lapaset, kun ovat täynnä lankaa:) Kerran surffasin jossain kanadalaisella sivulla, jossa oli tehty samanlaiset lapset, mutta langan sijaan käytetty villan suikaleita.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kävit blogissani; tulin nyt vastavierailulle. Mahottoman hienot lapaset nuo ja kauniisti huopuneet. Paljon muutakin ihanaa olet tehnyt!

Meilläkin on vielä paljon lunta, sitä kun tuli viime viikolla vielä oikein kunnolla.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kehuista! ;o)
Seuraavia nukkalapasia mietin jo itselleni samasta langasta. Olisi punaista hahtuvalankaa täpliksi, mutta en sitten tiedä miten kestää..
Juu, lunta tuli tosiaan paljon viime viikolla. Sinä päivänä kun "liukas yllätti autoilijat" minäkin ajoin ojaan viimeisessä mutkassa ennen meidän taloa.. tai ei sinne mennyt kuin toinen eturengas, mutta traktori tarvittiin hinaamaan pois.. ;oP

Anonyymi kirjoitti...

Vastavierailulla ja kiitellen kommenteista :) Ja ompa tosi kiwat pilkku-lapaset, ja varmasti ovat lämpimät :)
Hauskaa viikonloppua sinulle :)