Sivut

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Muutamat Ailit

Nämä Ailit taisivat valmistua jo tammikuun aikana, aika vain rientää niin, etten ole ehtinyt kirjata niitä tänne. Päivät olen ahertanut työkokeilussa, ja illat menevät sitten normaaleissa kodin touhuissa plus remonttiapuna. Ei ehdi paljon sohvaan istahtaa, eikä osaa tarttua käsityöhön..

Ailit ei tosin ole koskaan ollut minun lempparineule (siksikin niin hitaasti edennyt..), olen lapasia tehnyt joskus ennenkin, enkä silloinkaan tykännyt kuviokerran neulomisesta. Valmiista neulepinnasta sitten taas pidän hyvinkin paljon!

Yläkerran ensimmäinen puoli, eli lasten huoneet ja oleskelutila ovat vihdoin valmiit. Eilen mies laittoi viimeisiä listoja paikoilleen. Lapset ovat jo viikolla vähitellen siirtyneet tavaroineen uusiin huoneisiinsa, oleskelutila on vielä siivoamista vailla. Nyt mietitään, siirretäänkö telkkari ja sohvat yläkertaan (ja kuka ne jaksaa kantaa..) ja tehdäänkö alakertaan ISO ruokailutila.. Poikien vanha huone alakerrassa on nyt käsittelyn alla, kun HäjyFlikka muuttaa sinne. Lattia on hiottu ja lakattu, ja tapetit vaihdetaan.
Huoneista tuli mielestämme oikein onnistuneita! Täytyykin ottaa kuvia ja laittaa tännekin. ;o)


Mutta sitten ne käsityöt. Yritän tämän vuoden aikana hieman pienentää lankavarastoani. Aloitin helpoimmasta (paksuimmasta) langasta ja pienimmästä pussukasta. Kolme kerää sinistä, punaista ja luonnonvalkoista, ja
yksi vaaleanpunainen, jota jäi pieni nöttönen, muut kuluivatkin viimeiseen pätkään.

Ailin lapaset, ohje Ullasta
Lanka Drops Nepal
Langankulutus 430g
Puikot 3,5
Silmukoita resorissa 40, kämmenosassa 48, peukalossa 18

Lapasissa on 8 kuviokertaa ennen peukaloa (punaisissa 7) ja 10/11 sen jälkeen. Lapaset ovat sopivan kokoisia meidän teineille, ja 10-vuotias varasi itselleen punaiset, pienimmät.


4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ahertanut lämmintä käsille todella urakalla.

MariL kirjoitti...

Ihania lapasia!

santra kirjoitti...

Kiva setti nättejä lapasia.

Seijasisko kirjoitti...

Mukavia lapasia. Minäkin olen palannut 7-kuukauden tauon jälkeen Blogistaniaan.:) Tervetuloa vierailulle uuteen blogiini "Punaiseen Lankaan!