Sivut

torstai 10. huhtikuuta 2008

Pilkkutautiset vanttuut

Kahden päivän ahkeroinnin ja sohvannurkassa nyhjöttämisen jälkeen voinen esitellä pilkulliset lapaset.
Lankana jämäjämäjämä..jes.. langat. Pohjavärinä se kauan harmittanut heräteostoslanka, Novitan Superwash, joka vihdoin ja viimein looppuuii.! (Samasta langasta syntyi poijalle jo aikaisemmin pääkallolapaset ja kirjoneulepuseroon kuviot.)

Kirjava Smart näyttää yksittäisinä silmukoina jopa ihan siedettävältä, ;o) ja Lett-lopiakin kului pienet loppunötöset. Langankulutus 79g.Lapaset neuloin Mary Oljen Kirjokintaita-kirjasta "nukitettu kinnas"- ohjeen mukaan. Eli 10-12cm langanpätkä neulotaan mukaan joka neljännen silmukan kanssa joka 4.krs.
Silmukkamäärät ja peukalokiilan ohje on Novitan syksy 2007- lehdestä luntattu ja sopivaksi muunneltu. ;o)
Resorissa 44 silmukkaa, sileässä 48. Peukalossa 18. Koko tuollainen 10-vuotiaalle reilu.

Maanantai-iltana Kansalaisopistolla piirsin kaavapaperille kuvan rekipeitosta, jonka päätin valita seuraavaksi työksi. Peitto on Helmi Jaakkolan suunnittelema Oravametsä. Itse kirjailun aloitan varmaan vasta syksyllä, mutta tarvikkeet hankin valmiiksi.. Langat olisi tarkoitus tilata Jaakkolalta itseltään, koska osa niistä on hänen kasvivärjäämiään lankoja. Perinnekankaan ostan Somikista, oululaisesta käsityöliikkeestä. Kesän aikana voisin (näin toiveikkaana kuvittelen) harsia ainakin ohjeen kiinni kankaaseen..
(Juu, ei ole Satumaa vielä valmis..)

Tässä vähän esimakua peitosta, kameralla otettu kuva esitteestä (scanneri ei yhtenä päivänä toiminut kun kokeilin, enkä jaksa taas lähteä sitä paukuttamaan ja runnomaan..)


4 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Kiva muuten nähdä noita nukkalapsia "modernina" toteutuksena, meillä ne on aina olleet perinteisia harmaavalkoisia tai punavalkoisia - miten niin jämähdetty vanhoihin uriin...?

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Kivat lapaset! Miten joku jaksaakin kirjoa noin ison peiton....=)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Vähän kerrallaan ja vähitellen.. parin vuoden urakaksi epäilen tuota peittoa.. ;o)

Limeadine kirjoitti...

Onpas pirteät lapaset!
Ja tuota peittotyön etenemistä odottelen innolla, tulee varmasti upea.