Sivut

lauantai 30. elokuuta 2008

Jussipaita

Vihroonkin moon saanu valamihiksi airon ja oikian jussipairan tualle meirän keskimmääsellen jäärälle. Kuviaki piti ottaa oikeen useampahan ottehesen, loppujeen lopuksi niistä tuli ihan laarukkahia, kunhan poistin sellaaset kuvat, joissa poijankloppi irvisteli taikka märisi. (Kait soon nii raskasta olla filimitähtenä.)Jussipaidan ohje on Syksy 2007 Novitasta, ohje 51.

Neuloin pienimmän koon eli 140cm mukaan, hihat hieman ohjetta lyhyemmiksi (lehden kuvassa pojalla näytti olevan liian pitkät hihat, niinpä en ihan ohjeen mittoihin luottanut) vaikka näyttäähän noissa vieläkin olevan pituutta.
Puserosta tuli oikein sopiva, vaikka jäärä onkin vasta tuollainen 125-senttinen. Mutta toivottavasti pusero (kelpaa ja ) menee vielä seuraavanakin talvena.

Puikot 3,5 tavispyörö ja mun rakas 3,75 bambupyörö.

Lankana 7 veljestä (harmaa 043 ja punainen 587) ja langanmenekki 412g. Punainen lanka loppui kesken, ja kaulukseen neuloin samanväristä Smartia. Väriero on huomaamattoman pieni.Novitan ohjeessahan pusero neulotaan pelkkää sileää, mutta minusta jussipaitaan kuuluu nuo nurjalla neulotut pystyraidat yksivärisillä alueilla.Aika tuntuu kuluvan siivillä, ja neulomukset edistyy hitaasti nykyään.

Iltaisin lähden nukkumaan samaan aikaan lasten kanssa, että jaksan aamulla (4*vko) herätä puoli seitsemältä laittamaan vähintään jompikumpi isommista koululaisista linjurin kyytiin. Hirveästi kyllä tekisi mieli valvoa ja olla hetken ihan rauhassa, mutta eipä siinä paljon jaksa TV:n ääreen jäädä neulomaan.

Kolmena päivänä viikossa kuskataan 4v neitiä kerhoon. Juniorin kanssa ajellaan parikymmenen kilometrin matka takaisin kotiin tekemään kotihommia ja laittamaan ruokaa valmiiksi iltapäiväksi. Yksin menisin varmaan shoppailemaankin, mutta ei tuo ipana jaksa kolme tuntia kaupoissa, hyvä jos ruokakaupassa pikaisesti käydään!


Tarkoitus oli viettää muutama neulomisvapaa päivä ennen Sukkasodan anteeksi Sukkasadon alkamista ja tehdä jotain hyödyllistä ja tylsää, josta yleensä yritä laistaa. Vaihtoehtoina oli ikkunoiden pesu, joka keväällä jäi kesken inspiraation kadotessa (en ole yrittänyt etsiäkään) ja lasten vaatteiden korjausompelu, mikä on kertakaikkiaan yäkkiä hommaa.
Vanhimmalla pojalla on tulossa 10v- synttärit, niin innostuin sitten siivoamaan poikien huoneen kaaosta ja pesin sieltä ikkunan. Hyvä alku ja silleen. Jaksais vaan jatkaa.. ;o)

8 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Siitähän tuli hieno ja on saajansa näköinen.

Scaritsa kirjoitti...

Ihana jussipaita! Nuo nurjat pystyraidat on oikein hyvät.

möhönasu kirjoitti...

Todella ihana jussipaita! Olen samaa mieltä...nuo nurjat pystyraidat ovat juuri oikeat :)

Anonyymi kirjoitti...

Upea jussipaita, kyllä *nyöks*, kyllä siihen nuo nurjat raidat "kuuluvat".
Tsemppiä siivousinnon jatkuvuudelle (täällä voisi edes alkaa pitkästä aikaa)!

Kristiina kirjoitti...

Komioita on molemmat, poika ja paita! Tunnustettakoon tässä, että ikkunanpesu jäi minullakin vähän vaiheeseen, ulkoa sain pestyksi, tai no, pari ikkunaa on kokonaan pesemättä ; )

Anonyymi kirjoitti...

Hieno pusero! :) Joskus vuosia sitten oli Suuri Käsityö -lehdessä Jussi-paidan ohje, tein silloin esikoiselle sen 90 cm ohjeella, ja taitaa vieläkin mahtua päälle, vaikka poika on yli metrin. ;) Siinä oli kyllä ne pystyraidatkin, ja Nallesta silloin tein. Komeitahan nuo paidat ovat. :)

TiinaR kirjoitti...

Hieno paita!

katja73 kirjoitti...

Hillokellarista eksyin blogiisi ja täytyy kyllä kehua, että tosi ihana Jussipaita! Tasaisen näköistä ja nuo nurjat raidat on kyllä kuin piste i-kirjaimen päälle.
Taidan etsiä lehden ja tutkailla ohjetta vähän sillä silmällä..