Sivut

perjantai 15. helmikuuta 2008

Röyhelöhuivi

Eilen oli taas "ohjelmapäivä".
Aamulla esikoisella oli toinen käynti hammaslääkärissä. Siellä ei tosin saatu mitään aikaiseksi, kun neiti ei suostunut avaamaan suutaan muottien ottamiseksi. Kotona neiti on ihan järkevä ja asiallinen, mutta kun istahtaa hammaslääkärin tuoliin, paniikki iskee ja kiukuttelu alkaa. Ensi viikolla on uusi yritys.. muuten oikomishoito siirretään ensi syksyyn.

Hammaslääkärin jälkeen ehdittiin pienempien kanssa vielä kerhoilemaan.

Suunnittelevat kuulemma avoimen päiväkerhon lopettamista, ja sen tilalle tulisi enemmän varhaiskasvatuskerhoja. Minua ei haittaa vaikka lopettaisivat avoimet, täytyy myöntää etten enää tunne olevani kerhoiässä... aloitettiin kerhot aikoinaan kun nykyinen eskarilainen oli vauva, ja käytiin niissä niin monta vuotta, että mulle aikaa riittää..


Ehdin kuitenkin illalla virkkaamaan "röyhelöhuivin". Tämä menee siis yhdelle lasten luokkakaverille lahjaksi. Itse en yhtään tykkää tuosta violetista, mutta on kuulemma ihan tytön värimaailmaa.. ;o)

Lanka Asa Gjestal Spinnerin Cortina (sain viime vuoden Lankahamstereista palkinnoksi neulomistani Vaakatilkuista!) ja kutosen virkkuukoukku.

Tässäpä ohje lyhyesti, jos jotakuta kiinnostaa:
Virkkasin löysästi 100 ketjusilmukkaa. Jokaiseen kejusilmukkaan 2 pylvästä, ja seuraavalla kerroksella jälleen jokaiseen pylvääseen 2 pylvästä. Viimeinen kerros pinkillä on puolipylväitä (olisi muuten kaikki lanka mennyt tuohon huiviin).

Langankulutus 130g.

Tämä menee Lankahamsteritiliini.


Lankahamsterikisaaan olen osallistunut tosi laiskasti tänä vuonna. En hirveästi jaksa innostua kiireisestä "pakko"neulomisesta, pääasia onkin olla ostamatta uutta lankaa. Minusta onkin yllättävää se, miten noista omista varastoista yhtäkkiä saattaa löytyä jotain ihan "puhuttelevaa lankaa" (niin kuin nyt tämä Cortina, josta aion virkata vielä toisen huivin) vaikka välillä tuntuu, ettei kerta kaikkiaan mistään keksi tehdä mitään..


Näin ikävästi on käynyt mun viime talvena Novitan alpakasta neulomille vanttuille. Alimmaisina vanttuina olisivat ehkä kestäneet vähän paremmin, mutta tuli liian isot ja olen käyttänyt päällimmäsinä. (Mulla on aina kahdet lapaset päällikkäin, että tarkenen.)
Olen kyllä käyttänyt näitä autolla ajaessakin, ehkä ei olisi pitänyt.. ;o/


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulinpa vastavierailulle.Meitä suurperheisiä kun taitaa ihan samat asiat yhdistää.
Tuo valkoinen huivi on aivan ihana, eikä tuota kirjaa/lehteä taida ihan helposti löytyä,jos laitan sen kaukolainapyynnöksi, niin tulleeko se teidän kirjastosta ;-))

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon kans tainnut ohittaa sen perhekerhoiluiän. Aloitin esikoisen kanssa yli 10 vuotta sitten ja enää ei yhtään inspiroi käydä, vaikka se kuopukselle kivaa oliskin. Huomaan myös olevani aika vanha :) moniin tuoreempiin äiteihin verrattuna.
Onneksi keksittiin käsityökerho ja onhan sitä muuten niin paljon kaikkea tekemistä ja menemistä, ettei enää muutenkaan kaipaa kerhoa vain kerhon tai seuran vuoksi niin kuin silloin, kun ekat lapset oli pieniä :).
Kiva kippurahuivi!

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä hammaslääkärin kanssa. Meillon nuoremmilla poijilla molemmilla oikomiset menossa. Tuo huivi on tosi nätti, voi olla notta kaivelen itekin lankoja sillä silimällä =)

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Meillä on varmaan esikoisella oikomiset edessä. Onneksi ainakin suuhygienisti ja eräs naishammaslääkäri ovat tosi mukavia. Ei olla vielä tavattu sitä töykeää mieshammaslääkääriä, josta en ole kuullut mitään hyvää.. saa kuulemma tosi helpolla lapset itkemään.

Saapi nähdä mitä kuopus tekee, kun ensi viikolla pitäs sen availla suutaan.. Lääkärissä iski to:na tosi iso paniikki, kun luuli, että taas rokotetaan ja huusi koko ajan, kun lääkäri pikaisesti kuunteli keuhkot ym.. Korvien katsomisen yhteydessä piti melkein sormet punasena pitää sitä neidin päätä paikallaan.. Mitäs jos sitä joskus järjestäisi niin, että mies menisi lasten kanssa.. Hmm.. Ei varmaan toiste menisi :DDD

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos huiviohjeesta!