Sivut

tiistai 26. helmikuuta 2008

Dominosukat

Dominosukat vihdoin valmiit. Sukkia neuloessani olen purkanut varmaan enemmän kuin koskaan. Ilmeisesti kuitenkin onnistuin neulomaan enemmän kuin purkamaan, koska sukkapari on valmis ja siitä on jopa esitellä kuvia. ;o))Miksi sitten jouduin purkamaan niin paljon! Mallihan on oikeasti helppo ja mielenkiintoinen neuloa.
Ensimmäisessä sukanvarressa värien vaihtelu ei miellyttänyt silmää, ja turhamaisuuttani purin sen ja neuloin uudestaan. Joka ruutu on nyt suunnilleen yhtä väriä, eikä väri vaihdu jatkuvasti kesken ruudun.. minusta paljon kivemman näköistä.

Innokkaana neuloin "vielä tuo ruutu ja vielä seuraava" ja tein samalla huomaamattani muutaman kiilakavennuksen liikaa. Sinnilläkin neuloin sukan kärkikavennuksiin saakka.. jos tuo vaikka menisi noin.. Mutta ei, kuuden silmukan puuttuminen vaikuttaa niin ulkonäköön kuin sukan leveyteen, ikävä kyllä. Ei kun purkamaan.

Illalla unenpöpperössä aloitin toista sukkaa, ja tein liitoskohdan ruudun väärään nurkkaan. Seuraavana päivänä jatkoin neulomista ja huomasin virheen vasta 7 ruutua myöhemmin. Eikun purkuun nuo 7-8 ruutua. Argh!

Kärkikavennuksissa piti kokeilla nauhakavennusta ennen kuin uskoin, että tavallinen sädekavennus on kuitenkin parempi. Sädekavennustakin piti justeerata molemmissakin sukissa ennen kuin olin tyytyväinen lopputulokseen.Mutta nyt sukat on just hyvät. En tosin tiedä, uskallanko ottaa niitä käyttöön.. tarttuvat tietenkin ensi käytöllä naulaan tai johonkin ja repeävät.

Sukan ohje löytyy Modasta 1/2007.

Lankana sukissa LanaGrossa (Fantasy) ja langankulutus 90g sukkakoossa 42/43.Kirjontatyöstä ei ole paljon kerrottavaa. Maanantai-illan vietin ommellen (kirjoen) ympyröitä ja palloja. Tuo lanka on oikeasti vaaleanvihreää, vaikka kuvassa näyttää "värittömältä".
Rekipeiton keskelle olen jo aiemmin kirjonut yhteensä 64 ympyrää, ja nyt tein mielestäni ensimmäisen onnistuneen, pyöreän ja kauniin ympyrän. (Muita en kyllä pura.)
Tällä hetkellä työstä tulee mieleen "77 kysymystä ja vastausta":

- Tunnetko olosi joskus oikein kotoisaksi?
- Aina kun näen vihreitä ja punaisia pilkkuja.Näin kaunis oli taivas tässä yhtenä iltana:

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hienot sukat! Minä en ole tuota dominotekniikkaa vielä ollenkaan kokeillut. En ole uskaltanut ;)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hei, niitä on aika hauska neuloa. Nuo nyt oli tuollaiset kovan onnen sukat... ; o) Neuloin viime keväänä dominosukat tyttärelle (kuva jossain tuolla aikaisemmin) ja ne syntyi huomattavasti helpommin. ;oDD

Palaga kirjoitti...

Hienot nuo sukkasi! Itse olen kokeillut dominoneuletta kahden pannulapun verran.

Anonyymi kirjoitti...

Oletpa neulonut kivat sukat! Voipi käydä vielä niin, että minäkin joku päivä innostun kokeilemaan (kun käyn täällä ihailemassa kerta toisensa jälkeen)... :)