Sivut

sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Kaksipuoleiset lapaset

Ensimmäinen Lapaskuun tuotokseni on vihdoin valmis esiteltäväksi: ontelolapaset. Näiden tekeminen on hieman kestänyt, ja siihen on montakin syytä. Syistä ei suinkaan ole vähäisin perheen juniori, joka tunkee syliin heti kun huomaa äidin tarttuvan puikkoihin. Pakkohan siinä on laittaa kudin sivuun, kun poijannassikka haluaa syliin hellittäväksi ja paijattavaksi tai muuten vaan istua nököttämään läheisyydessä. ;o)Langan lapasiin ostin jo viime syksynä Seinäjoen käsityömessuilta, ja kaupanpäälle sain lapasten ohjeen. Tarvikepakkaus löytyy Wetterhoffilta. En nyt tietenkään (heh) neulonut ohjeen mukaisilla silmukkaluvuilla enkä puikoilla, mutta sain siitä sentään opastuksen onteloneuleen teolle. Kuvionkin muunsin tasaruuduiksi, koska minusta se on paremman näköinen niin.

Lanka: Wetterhoffin Sofia (villa 70%, silkki 30%),
väreinä punainen (955) ja beige (951)
Langankulutus: 132g
Silmukoita: 48
Puikot: 3 bambut
Resorin neuloin yksinkertaisella langalla 2o2n, koska en halunnut siitä liian paksua vaan takin hihan alle helposti mahtuvan. Sileän neuleen ensimmäisellä kerroksella neuloin joka silmukan kahdesti; etureunasta punaisella ja takareunasta beigellä, näin sain työhön molemmat langat onteloneuletta varten.

Lapaset ovat minulle itselleni, ja ovat kokoa "reilu", kämmenosan pituus 21cm. Neuloin tarkoituksella tiukkaa käsialaa, jopa liian tiukkaa, koska kädet kipeytyivät ja puutuivat neuloessa! (Yleensä neulon aika löysää, ja nyt käsialani taitaa olla muuttunut/muuttumassa.) Halusin kuitenkin neuloa mahdollisimman tiiviit ja tuulenpitävät lapaset.Näin hyvin lapaset sopivat uuteen toppatakkiini, jonka ostin Prisman bonuspäiviltä. Olen monta vuotta kaivannut toppatakkia, ja nyt vihdoin tyttären yllyttämänä ostin sellaisen. Ensin väri vähän oudoksutti, mutta nyt olen ostokseeni tyytyväinen. Tyytyväinen olen myös pehmeisiin, lämpimiin lapasiini. ;oD

6 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Hienot lapaset. Tuossa on taas yksi tekniikka, jota pitää kokeilla. Varmasti lämpimät!

Anonyymi kirjoitti...

Hienot ovat! Ostin vuosi sitten Tampereen messuilta tarvikepakkauksen virkattuihin lapasiin enkä vieläkään ole tehnyt niitä.

Tupuna kirjoitti...

Komiat lapaset, niinkuin takkisi värikin. Hyvin sopivat yhteen :)

Matleena kirjoitti...

Jaa-a, pitääköhän tuommonen paketti ostaa Tampereen messuilta! ;D
Hienot lapaset ja nätinvärinen takki!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kehuista! Tänään jo uudistin lapaseni, ja mukavilta tuntuivat käytössä. ;o)

Minäkin ostin sellaisen virkattavan lapasien pakkauksen viime syksynä, ja lähetin sen silloisella sny-kierroksella omalle lähjottavalleni. Itselle ilmestyy aina virkatessa kaksi vasenta kättä..

Palaga kirjoitti...

Olen nähnyt tuollaisia tehtävän, vaan en ole itse vielä koettanut kuinka neulominen sujuisi.

Sinun lapaset ovat kauniit ja varmasti lämpimät!