Sivut

maanantai 9. kesäkuuta 2008

Shetland Triangle

Puutarhassa möyrimisestä ja loputtoman rikkaruohoston nyppimisestä huolimatta olen kuin olenkin saanut neulottua valmiiksi huivin, joka menee äidilleni "tilaustyönä".

Mieluista mallia yritin aikoinaan kysellä, mutta mallilla ei tuntunut olevan niin väliä, kunhan kaikki hänen ostamansa lanka tulee käytettyä.. ;oP No, päädyin Shetland Triangleen, koska se on minusta kaunis ja (jopa tylsän) helppo malli! Toivottavasti saan sen joskus itsellenikin neulottua..

Huivissa on yhteensä 13 mallikertaa, lopussa 307 silmukkaa. Päättelykuvion jälkeen 323 silmukkaa.
Lankana Wetterhoffin Sivilla, värinro 922. Langankulutus noin 105g.
Puikot 3,75 bambupyöröt.
Huivin koko 80*160cm.Täytyypä tunnustaa, hih, että taas vähän purinkin. Neuloin tuon reunakuvioinnin ensimmäisen kerran jo 12. mallikerran jälkeen, mutta lankaa näytti uhkaavasti jäävän reilu 10g kerä, ja sellainen olisi ollut anteeksiantamatonta tuhlausta. Purin ja neuloin vielä 13. mallikerran ja reunakuvion, jonka jälkeen lankaa jäi vain pienenpieni nöttönen, kirjevaaka ei näyttänyt edes grammaa!Mitähän mummu sanoisi, jos tietäisi, että hänen hienoa huiviaan kuvattiin lapion kanssa. Ovat vaan niin hienosta sävy sävyyn. ;oDD

Jäänyt meikäläisellä taas rikkaruohojen kitkeminen kesken, tämä lapio odottaa perennapenkin laidalla työn jatkumista, toinen lapio töröttää ruusupensaiden keskellä. Tarvittaisiin oikeastaan muutama lapio ja harava lisää, voisi aina jatkaa kitkemistä siellä missä inspiraatio iskee, eikä tarvitsisi erikseen lähteä etsimään/ hakemaan työvälineitä..Kevätesikot kukkivat jo näin kauniisti. Verihanhikki ja joku keltainen hirveästi leviävä perenna (jonka nimeä en muista mutta ei niin väliksikään) näyttävät siementäneen pieniä alkuja esikon kylkeen. On ne niin lutusia pienenä.Omenapuussa kukat on nupulla. Hyvä sato näyttäisi taas tulevan.
Viime kesänä tuli valtavasti omenoita, olivat vain matoisia ja jäivät puuhun. Toissa kesänä sato oli niin valtava, että puu halkesi omenoiden painosta. Ihme kyllä pystyyn jäänyt osa kasvaa ja voi hyvin!Vielä yksi kuva.
Meidän puutarhassa kummittelee. ;oD

8 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Todella kaunis huivi. Varmasti mieluinen lahja. Kelpais kyllä minullekin, joten kyllä miunkin pitää joskus tuota mallia kokeilla. Vähän on samallaviisii miullakin puutarhahommat aina vaiheessa : )

Villasukka kirjoitti...

Se on kyllä tylsän helppo, mutta silti niin kaunis!

Virkku kirjoitti...

Olet kyllä oikea monitoiminainen - kitket, kuopsutat, hoidat lapset ja välipalana teet mahtavan huivin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana huivi!
Juu, puutarhurilla ei voi olla liikaa lapioita. Saiskohan niitä ostaa tukkupakkauksissa? Vai tilataanko jostain nettikaupasta kimpassa? ;)

Satu U kirjoitti...

Kaunis se on, mutta totta...aika tylsä...vaan silti...lopputulos on hieno!

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Onpa kaunis shettis!

Tupuna kirjoitti...

Kaunis huivi:)

Palaga kirjoitti...

Ihana huivi! Minulla olisi yhdet ohuet huivilangat, mutta sitkeyttä sen neulomiseen ei.

Pidän peukkuja, että eteesi tupsahtaa juuri sinulle tarkoitetut kangaspuut!