Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Taalainmaan hevoset

Harrastin ratsastusta joskus muinoin, lapsuudessani. Suvun ainoana "hevosihmisenä" sain silloin mammalta ja papalta puisen Taalainmaan hevosen, josta en tiedä, olivatko he itse saaneet sen joskus tuliaisiksi vai ostaneet matkamuistoksi.
Vaikka en ikinä kauhean ihastunut tuohon siniseen puuhevoseeni ole ollutkaan, (se on iso ja ruma ja vääränvärinen) mutta kun joskus yli vuosi sitten löysin ravelrysta hevosaiheisen lapasmallin, ihastuin siihen täysin.
Taalainhevosenikin sai uutta arvostusta mallin myötä.. :o))


Taalainmaan hevoset
Malli Dala Selbu Hybrid (Wenche Roald)
Lanka Drops Fabel (sin.) ja Hjertegarn Ciao Trunte (valk.)
Langankulutus yht. 66g
Puikot 2,25 (hiilikuituiset ihanuudet)Neuloin lapaset ihan mallin mukaan, paitsi varren raidoitus menee vähän eri tahdissa kuin ohjeessa, mutta se on pieni muutos ja johtuu siitä, että valkoinen lanka on hitusen paksumpaa kuin sininen, enkä halunnut sen hyppivän silmille (resorissa siis).
Niin ja peukaloiden sisäpuolelta jätin pois sanat dale hest, ja neuloin sinnekin sydämet. Minusta kivempi niin.

Ainoastaan hevosen kohdalla tulee pitkiä langanjuoksuja, joissa lankoja pitää sitoa yhteen (noin 3-5 silmukan välein), mutta muuten sai vain neuloa eteenpäin ja nauttia. ;o))

Ja minä kyllä nautin tästä käsityöstä! Johtuiko se sitten ihanasta mallista, vai merinovillan luksuspehmeydestä vai hiilikuituisten puikkojen huippulaadusta, en tiedä, mutta sen kyllä tiedän, että tällä mallilla aion neuloa toiset ja ehkä kolmannetkin lapaset..

12 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi että mitä ihania hevosia. Aarre tuollainen puuhevonen ja ihanat lapaset.

Narukerä kirjoitti...

Todella kauniit! Minullakin on lapsuudenkodissa tuollainen hevonen, punaisena. Hevoset muutenkin ovat tosi symppiksiä eläimiä... :)

Sirpale kirjoitti...

Kauniit lapaset:) Tekisi mieli neuloa heti tuollaiset.

möhönasu kirjoitti...

Todella kauniit lapaset! Eihän noita raski edes käyttää :)

Raitalammas kirjoitti...

Upeaa työtä olet tehnyt! Itseltä ei tuo kirjoneule oikein suju.

Poppana kirjoitti...

Kerropas tällaiselle kirjoneulenoviisille, miten se lankojen sitominen tapahtuu? Minä kun fiksuna tyttönä päätin pyöräytellä niitä lankoja toistensa ympäri pitkien juoksutusten kohdalla. Ja sitten aikojen päästä huomasin, että sehän näkyy etupuolelle! Varsinkin jos sen tekee aina samassa kohdassa. Mutta kun en parempaakaan keksinyt, niin annoin mennä vaan. :)

Hepsi kirjoitti...

Kauniit lapaset!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kaikille! Minäkin tykkään noista.. kaunis malli!

Poppana; kyllä minäkin ne langat kiepautan, mutta se täytyy tosiaan tehdä aina eri kohdassa, muuten jää helposti näkyviin. Ja lankoja ei saa jättää löysälle, sekin näkyy..

Päävärihän on sormella vasemmalla, kakkosväri oikealla. Kun kutoo esim punaisella, kokeilin "noukkia" sen välillä kiertäen valkoisen langan toiselta puolelta. Toimii jotenkin, mutta langat menee helposti sekaisin..

Anonyymi kirjoitti...

-ihastelinkin näitä jo Ravelryssä ! Upeat. En ole hevosihminen mutta taalainmaanhevonen on aina kiehtonut muodollaan. Ja onhan se oikeakin eläin aika majesteetillinen näky (asumme tallialueen lähellä)

Seijasisko kirjoitti...

Upeat! ..ja hieno on tuo puuhevonenkin.

Auli kirjoitti...

minusta tuo heppa on ihana. mulla on tunne, että meilläkin oli tuollainen kotona kun olin pieni, mihin lienyy kadonnut....
Lapset on hienot myös! Hyvää ystävänpäivää sinulle!

Siskohanne kirjoitti...

Todella kauniit lapaset!
Sinulle on tunnustus blogissani;