Sivut

perjantai 30. elokuuta 2013

Sukkasatoon

Monessa muussa blogissa on jo kerrottukin syyskuussa alkavasta Sukkasadosta , joten kannan minäkin korteni kekoon.  Eli Sukkasato on täällä taas! Olen tainnut olla mukana ihan ensimmäisestä kerrasta lähtien, ja jälleen kerran aion osallistua! Tällä kertaa olen mukana Perunalaarissa. Tosin inspis on vähän hukassa, kun olen koko vuoden tehnyt vuorotellen lapasia ja sukkia..

 Vilkaisin tuossa kerran aiempien vuosien sukkasato -aiheiset tekstini läpi muistellakseni, mitä olen neulonut muina vuosina. Joinain vuosina olen ennen sukkasadon alkua kuvannut sukkalankani, ja kuvia katsellessa minua ilahdutti kovasti, kun huomasin lankavarastoni uusiutuneen melkein kokonaan. ;oD Muistin jopa mitä olen neulonut mistäkin langasta, ja kenelle mitkäkin sukat ovat päätyneet.. Toki sellaisiakin keriä löytyy, jotka jumittavat varastossa vuodesta toiseen ja odottavat inspiraation ja/tai oikean mallin löytymistä, mutta enemmän on tullut lankaa käytettyä, kuin mitä osasin kuvitellakaan. ;o)

Tässä tämän hetkinen sukkalankavarastoni. Sadan gramman kerät ovat mukana sellaisenaan, mutta jos lankaa on kaksi 50 gramman kerää, kuviin pääsi edustamaan vain toinen. Korin ulkopuolelle jäivät myös kaikki seiskaveikat. Ohutta lankaa on vähemmän kuin ennen, vaikka se on lempparineulottaavaani.

Aseistautunutkin olen mielestäni aika hyvin. Omistan kaksi paketillista noita metallisia 15cm puikkoja (ovat muuten lemppareitani!) ja muutamat Knit Pron hiilikuituisetkin on tullut hankittua, vaikka kalliita ovatkin.Mitäpäs muuta meidän elämään kuuluu! Yläkerran huoneet ovat vihdoin toteutumassa! On niitä odotettukin, ja puhuttu ja suunniteltu vuositolkulla. Työ etenee hitaasti, kun mies melkein yksin rakentaa, mutta toivotaan, että jouluksi valmistuisi..
Yläkertaan tulee neljä makuuhuonetta, olohuone ja puolilämmin varasto. Vähän turhan reteesti lisätilaa minusta tehdään, mutta on se sitten kyllä ihana, kun joskus vihdoin saadaan purettua tätä meidän huushollin ahtautta ja nurkattäyteentupattua tavarapaljoutta!!

Kuvassa ihan vasemmalla näkyy aloitettua puulattiaa (joka tällä hetkellä on jo edistynyt kovasti).


11 kommenttia:

suvi kirjoitti...

vautsi!Tuosta lanka-määrästä syntynee aika määrä sukkia:)

satunNainen Paula kirjoitti...

Mahtava lankakori, todella upeat värit! Jo pelkästä katselusta iskee inspiraatio!!

Unknown kirjoitti...

Ihanan näköinen kori ja sisältö.Kauniin värisiä lankoja.

MariL kirjoitti...

Kyllähän tuosta kasasta muutamat sukat saakin tehtyä. :)

Kisulit kirjoitti...

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Hyvin olet valmistautunut Sukkasatoon. Perunalaarissa tavataan!

Sude kirjoitti...

Sinulla on niin kauniita lankoja, ettei niistä voi tulla kuin kauniita sukkiakin :)

Susanna kirjoitti...

Teille tulee paljon lisää tilaa! Ketkä pääsevät yläkertaan asumaan? Ensi kesänä mekin nähdään millaista teillä on...

- H - kirjoitti...

Värikäs valikoima sukkalankoja sinulla. Minäkin juuri kaivelin langat esiin ensimmäisiin sukkiin, sekä Ravelryssä julkaistaviin mysteerisukkiin että niihin ensimmäisenä aloitettaviin muihin sukkiin.

Koukkuhelmi kirjoitti...

Onpas herkullisen värinen sukkalankakori :) ja tutunnäköisiä kirjoja - ja minäkin tykkään neuloa noilla metallisilla 15cm puikoilla silloin kun en käytä pyöröpuikkoa. Jäädään odottamaan minkälaisia sukkia noista syntyy ;)

Eija kirjoitti...

Kerrassaan herkullinen kori ja upeat lisätilat saatte!

Irena kirjoitti...

Ihana säilytyspaikka langoille!
Nähdään Perunalaarissa! :D