Sivut

perjantai 8. lokakuuta 2010

Unet on tylsiä

Taidan odottaa Oulun käsityömessuja turhankin innokkaasti, toivottavasti eivät ole pettymys...
Näin unta, että olin tutustumassa uuteen lankakauppaan, jonka paksu miesmyyjä lupasi VAIHTAA vanhoja, jokaiselta löytyviä ns. "puhuttelemattomia" lankoja kaupasta löytyviin uutuuksiin. Paikalla oli useampikin tuttu ounelainen, jotka olivat jo vaihtokauppansa tehneet. Mulla oli mukana peräti kaksi muovikassillista vaihtolankaa.. kauppias tarttui kasseihin, kippasi langat keskelle kaupan lattiaa, pyöritteli niitä ja tokaisi ylimielisesti "en minä nyt sentään tälläisiin .." Ihan kunnon lankoja kyllä olivat, mutta nolotti niin, että lähdin vähin äänin pois!

---

Unohdin viime kirjoituksesta sairaskertomukseni. Jos ei kiinnosta, voipi hyvällä omallatunnolla hypätä yli!

Kävin siis tuossa syyskuun puolessa välissä(kö se oli) verikokeissa. Tulosten- reumatekijä 55 (viitearvo alle 18) ja sitrulliinivasta-aine 206 (<7)- perusteella lääkäri laittoi lähetteen eteenpäin oysiin, ja sieltä käänsivät paperit suoraan reumapolille.. Tiistaina kävin sitten tuolla reumalääkärillä, joka taas laittoi lähetteen röntgeniin ja ultraan. Ajat sain marraskuun alkuun, ja vasta loppukuusta kuulen tuloksia. Tiistaina olikin harvinaisen kivuton päivä, mutta niin kait se aina on, että kun menee lääkäriin, onkin tavallista terveempi. ;o))

---

Mies on kulkenut lintujahdissa melkein päivittäin. Muutama pyy ollaan syötykin, mutta enimmäkseen on ampunut huteja. Niissä nyt ei ole mitään syötävää. Yhtä isoa metsoa on kytännyt, mutta se kuulemma näyttää olevan niin ovela, että miehellä meni hermot ja pisti pillit pussiin! ;oP Kävi sitten kuitenkin Kärkkäisen alesta ostamassa jonkin jousipyssyn mikä lie.. meinaa poikien kanssa harjoitella sillä ampumista. Maalitaulusta en tiedä, tekevätkö ihmisen kuvan, vai hirven, vai peräti norsun, että varmasti osuu.. Minä taasen olen kävelylenkeilläni nähnyt ties mitä lintuja (kun en niitä kovin tunne..), mutta tänään lensi metso tien yli melkein kohti (pelkäsin jo, että se hyökkää päälle). Aattelin, että joku kerta huitaisen kävelysauvalla, niin saadaan taas lintupaistia.(Juniorin kuvaamaa.)

10 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Niinhän se on, että aina lääkäriin mennessä on terve. Eikös tuo reuma ole sellainen, joka helposti puhkeaa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Itse ainakin tiedän parikin tapausta.
Myös meillä on käyty metsällä ja saaliina täällä etelässä on ollut taveja ja yksi fasaani. Sorsat alkavata kuulemma vasta tulla tänne päin.
Olishan se kiva, kun metsopaisti olisikin äidin pyydystämää...voisi siinä tulla isällä suru puseroon, kun täytyy syödä ohiammuttua sorsaa ja jäniksenjälkiä.
Hyvää viikonloppua!

Marika kirjoitti...

Jospa se metso yritti kostaa sitä miehesi kyttäämistä/ammuskelua !! ;-)
Aika huimaa unta olit nähnyt ! Pitäisiköhän ottaa varmuuden vuoksi lauantaina puhuttelemattomat langat mukaan.... ;-D

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Sari; samaa olen lukenut minäkin ja kuullut useammasta tapauksesta siskolta.. Meillä reumaa on suvussakin, eli siten oli pelättävissäkin. No, nykyään on onneksi kuitenkin paremmat hoidot kuin ennen vanhaan..

Marika; ei se voinut olla sama metso. Se miehen jahtaama oli IISSO paisti, tuo vaan tuollainen ruipelo tavis. ;oP


Tuo vaihtohomma olis kyllä kiva, muttei mun langat kelpaa kuitenkaan.. ;o(

Irina kirjoitti...

Joo,kylläpä noita vaihdettavia lankoja taitais täältäkin löytyä!
Yritäpä ennättää messureissulla etsiä meidänkin akkaporukka! Ollaan vähän eri paikassa kuin viime vuonna!Olis tosi mukava taas tavata :o)

-sanna- kirjoitti...

Yritetäänkö löytää lauantaina messuilta tuo vaihtopiste...
Tosin yritän olla kantamatta uutta lankaa kotiin.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Irina; mietinkin mahdatteko olla messuilla tänä vuonna (en ole ehtinyt blogeja lueskelemaan..), viime vuonna hoksasin vasta jälkikäteen, mitä olisi Pitänyt ostaa! Eiköhän mekin nähdä! ;o))

Sanna; kukapa ei yrittäisi! Aina sieltä joku sukkalanka mukaan jää. ;oD

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minua nauratti ihan tuo Sinun painalainen. Vai ei langat kelvanneet. Hih

Seijasisko kirjoitti...

Oletpa nähnyt kamalan painajaisen!:D Oli kiva nähdä messuilla-toivottavasti nähdään tulevissa neuletapamisissakin.:)

Minna kirjoitti...

Tällasena vanhana reumaatikkona voin lihavoituna ja alleviivattuna kertoa sen, että reuma se on just sellanen sairaus, että AINA sinä päivänä kun on lääkäri oireet häviää. Mulla ainakin. Ja joka kerta. Viimeksi kävi niin, että leukanivel, joka oli ollut kuukauden hankala ja kipeä ja jäykkä ja vaikka mitä oli just lääkäripäivänä ihan kuin siinä ei olisi mitään. Ainoa hyvä on se, että se jäi hyväksi myös lääkärikäynnin jälkeen. Niin ei kyllä ole koskaan ennen tapahtunut :D

Toivottavasti selviää mitä sulla on ja saat oikean hoidon. Reuman kanssa kyllä elää ja hoidot on nykyään tosissaan hyviä. Mulla vaan on ollut sellanen tilanne nyt viitisen vuotta, ettei ole kunnon lääkitystä voitu aloittaa kun olen joko halunnut tulla raskaaksi, ollut raskaana tai imettänyt. Mutta kun tää kaikki on ohi saan varmasti kunnon lääkkeet ja olokin paranee. Jaksamista sinulle toivottelen.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hih, en edes osannut ajatella unta painajaisena, mutta sitähän se tosiaan oli.. ;oDD

Minna; toivottavasti, juu. Tänään soittivatkin, että jos pääsisin jo ensi perjantaina näihin kuvauksiin. Mielellänihän minä, tietää sitten taas enemmän (vaikka varsinainen soittoaika jäi sinne marraskuun lopulle).
Jaksamisia sinullekin. Olen reumajuttusi tarkkaan lukenut aiemminkin! ;o)