Sivut

maanantai 9. helmikuuta 2009

Säärystimet

Lisäilen vähän eiliseen tekstiin...

Lapset kertoili koulusta taas sellaisia kuulumisia, että kihisin ja kiehuin raivosta eilen kun kirjoittelin postausta, ja meinasin ensin pläjäyttää esille pelkän kuvan. ;o)
Meidän lasten kouluhan on muutosten edessä (toivottavasti). Suunnitelmissa on joko lakkauttaa koulu, laajentaa sitä (mistä lie aikovat napata uudet oppilaat) tai tehdä siitä ns. sivukoulu, jossa toimisi vain luokat 1-2. Tämän kuun 17. pvä on tiedotustilaisuus, jossa asiaa käsitellään ja "asianosaisia kuullaan". Sovittiin jo miehen kanssa, että hän menee sinne kun osaa ja uskaltaa sanoa ääneen mielipiteensä. Jos jotakuta kiinnostaa, niin me ollaan lakkauttamisen kannalla, ja siihen on syynsä.. Koulukiusaamista tapahtuu varmaan kaikissa kouluissa, mutta jos asianosaisena on henkilökuntaa, niin miten siihen puutut!?.

Mutta siis siihen käsityöhön!
Sunnuntaina tikuttelin valmiiksi tyttären säärystimet. Toinen meinasi jäädä tekemättä, kun oli niin tylsää pötkylää, voitti tylsyydessään jopa 2o2n-sukanvarren!

Onneksi on ollut kaikkea muuta puuhaa, niin sain aina heittää kutimen sivuun parin mallikerran jälkeen. ;o)
Mies lähti keskiviikkona Etelä-Suomeen, ja kuinka ollakaan tänne meille iski pakkaset ja lumipyryt. Kolme kertaa olen lämmittänyt leivinuunin (keskiviikkona, torstaina ja lauantaina), että sain talon sopivan lämpöiseksi (nyt mittari näyttää 24,5.. puiden lisäys taisi mennä vähän överiksi.. mutta eipä palele enää). Puita olen siis kantanut selkä vääränä välillä saunaan ja välillä uuniin. "Välitöinä" ollaan kolattu lunta pihalta. 10v poijanjäärä on onneksi kolannut luistelukentän kaksi kertaa (pientä palkkaa vastaan!), siitäkin oli kovasti apua. Ihan mukavaa touhuilua silloin tällöin, mutta koko talvea en varmaan jaksaisi..

Lisättäköön tähän, että meillä käy auratraktori, mutta se ei auraa koko pihaa eikä tietenkään luistinrataa.. Ja oma mies teki ruohonleikkurin perään lanan, jolla on pitänyt pihan puhtaana, mutta me ei saatu ruohonleikkuria liikkeelle, käyntiin kyllä. ;o) Siksi ollaan jouduttu käyttämään pelkkää hartiavoimaa.. ;oD Lapsista on yllättävän iso apu, vaikka heillä on käytössä vain lumilapio ja lasten lumikola, joiden kanssa menevät ristiin rastiin..


Säärystimet rinsessaneuletta
Lanka Nalle, jota kului 83g
Silmukoita 60
Puikot 3 (resori 2,5)


Säärystimet oli aluksi ihan sopivat, mutta koska tahallaan neuloin löysää, ne äkkiä venahti sellaisiksi kuin säärystimien tietääkseni pitääkin olla. Häjy Flikka illalla valitti kun ne ei pysy yhtään ylhäällä.. no ei kait ne paljaassa jalassa pysykään. Ja nyt pitäisi sitten kuulemma neuloa toiset, kireämmät.Huivilankaa odotellessani loin välityöksi nallenlopusta silmukat sukkiin, jotka Häjy Flikka vielä tahtoo. Yritin kuvaan saada oikean värisävyn, ja ehkä tuo on lähelle. Väri ei ole lilaa, eikä vaaleanpunaista eikä ruskeaa. Itselle siitä tulee mieleen ruisjauhoihin keitetty puolukkapuuro. Lanka on Hannan värjäämää, ja sain sen häneltä viime keväänä OuNelaisten Ystävänpäivän lahjavaihdossa.

Säärystimet menee (tai ainakin tyrkytän niitä mukaan) Lankahamstereihin, koska muistaakseni kisasta ei putoa, jos ostaa lankaa lahjaan tai lahjaksi..

Tässä lasten tekemät pompuloita, joita innostuivat yhtenä päivänä tekemään. Kaivoin jämälankakeräni käyttöön (ihan kaikista en _malttanut_ luopua) ja näihin upposi puntarin mukaan 115g. ;oD

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vierailusta sivuillani! Tosi kivan näköiset säärystimet sinulla. On kiva,kun minäkin tuon tv-ohjelman myötä olen löytänyt paljon lisää näitä ihania blogeja!