Sivut

tiistai 17. helmikuuta 2009

Minttumaari

Kummallinen olo, ihan kuin olisi lomapäivä. ;o) Aurinko paistaa, pakkanen paukkuu ja puut rätisee uunissa.

Eilinen aamu oli taas koululaisilla yhtä venymistä, vanumista ja kiukuttelua, myöhästyivätkin sitten linjurista. Ja koska mies oli vienyt ainokaisen automme katsastusremonttiin, ei ollut edes ajoneuvoa, millä kuskata heitä kouluun. Komensin sitten lapset siivoamaan omat huoneensa, ettei koko päivä mene roikkumiseksi. Itse siivosin talon muuten ja pesin monta koneellistä pyykkiä. Sain lahjahuivin valmiiksi ja pingotin sen. Vajaa viikko huivin teossa meni, kaksi päivää lunkia aloittelua, kaksi päivää kädet kipeinä, puikot sauhuten neulomista ja lopuksi rauhallinen, nautiskeleva lopettelu.

Tässä huivi koko komeudessaan.


Ja huivinpuolikas.Malli Katja Kvintuksen Minttumaari
Lanka Wetterhoffin Sivilla (beige)
Langankulutus 97g
Puikot 3,75 bambut
Huivin koko ennen pingotusta 51cm*125cm, pingotuksen jälkeen 80cm*144cm

Muuta: En tiedä teinkö laskuvirheen, mutta omien laskujeni mukaan tein mallikerran II yhteensä 13 kertaa. Näin sain keskisilmukan molemmille puolille 28 kokonaista ruutua ennen mallikertaan III siirtymistä. (Kymmeneen ensimmäiseen mallikertaa kului lankaa tasan 50g.)

Huivi menee lahjaksi 40 vuotta täyttävälle serkkutytölle. Mukaan pakettiin laitan tietenkin muutaman saippuan; piparminttua, kookossitruunaa ja mustaherukkaa.
Vielä lähikuva.Näin kauniilta näyttää pihakoivut auringossa. ;o)Neuloskelin jo eilisiltana Kevätpäiväntasaushuivin viitosvihjettä. Olisin voinut neuloa koko vihjeen samantien, mutta kello läheni jo puoltayötä ja ajattelin jättää tällekin päivälle jotain kivaa..

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tosi hieno huivi!

Tupuna kirjoitti...

Kaunis huivi.:)

Tein keväällä vironvillasta itselleni. mukava neulottava.

kio kirjoitti...

kaunis huivi! täällä puut on valitettavan paljaita, muuten on kyllä hieno ilma. Koko päivän on pitänyt mennä ulos, mutta täällä mä vaan kökin..

Nimetön kirjoitti...

Aijai, miten nätti huivi. Houkuttaisi minuakin aloittamaan Minttumaaria, mutta ehkä yritän ensin tehdä muutaman keskeneräisen valmiiksi...

Nimetön kirjoitti...

niin sitä venymistä ja vanumista on vissiin kaikilla koululaisilla ja siihen kiukutteluun mä on niin kyllästynyt että tekis mieli repiä hiukset päästä yheltä sun toiselta, no mut sulla on ihania huiveja haukasti kerrot muustakin elämästä samalla niin ja tietysti pullista syödään kermavaahdot ja hillot ensin ihana kuva siitäkin.