Sivut

perjantai 2. toukokuuta 2008

Mää en ala

Lapset toi koululta lapun, että kevätjuhla (ja koulukotitoimikunnan myyjäiset) pidetään jo ensi keskiviikkona, 7. toukokuuta, ja koska mulla oli aikomuksena kerrankin pukeutua tyylikkäästi (heh) itsetehtyyn neuleeseen, tuli pikkuisen kiire Tennesseepuseroni kanssa.

Parissa päivässä neuloin takakappaleen sileän neuleen vaihtumiskohtaan saakka eli nelisenkymmentä senttiä valmista puseroa. Muutama epätoivoinen huokaisu pääsi siinä vaiheessa, kun huomasin tehneeni koko pintaneuleen matkan samaa virhettä. ARGH! Pitääkin olla sellainen älypää, valopää idiootti, etten lue ohjetta läpi enkä edes katso kunnolla mallineulepiirroksia..

Keskellä kuviota on kolmen silmukan kavennus, tässä väärin tehtynä eli kolme silmukkaa takareunoistaan yhteen (tämä piti tehdä vain kerran kuvion vaihtuessa sileään):


Ja tässä oikein tehtynä (kaksi silmukkaa nostettu neulomatta, neulottu kolmas ja "neulomattomat" vedetty yli):Pistin tuon takakappaleen jäähylle (puran sitten myöhemmin, kun kiukku on lauhtunut), ja aloitin uuden kappaleen. No sikäli ihan hyvä juttu, että neuloin ensimmäisen tekeleen L-kokoa ja vaikka sitä kuinka eteeni venyttelin ja vanuttelin, en ollut varma peittäisikö se minun hmm runsaan ahterini.
Aloitinkin uuden XL-kokoisena.. tuskin tulee liian iso. ;oD

No, päätin sitten olla armollinen itselleni, ja etsiä jotain muuta päällepantavaa juhliin. Puseron aion neuloa valmiiksi rauhassa ja ajan kanssa kiirehtimättä, se on nyt päätetty! Juniorillakin on sellainen mustasukkaisvaihe, ettei tykkää lainkaan mun neulovan vaan alkaa kiukuttelemaan kun istahdan käsityö sylissäni.

Vapun kunniaksi lapset saivat kauan mankumansa jättitramboliinin.
Tässä vielä hyppivät ilman suojaverkkoa.. se kun piti hakea toisella kauppareissulla, koska miehelle ja kahdelle kaupan varastomiehelle ei juolahtanut mieleen, että suojaverkko saattaisi olla ihan erillisessä laatikossa.
Yhteishinta ja kaksi pahvilaatikkoa,vau? Pahvit!

Lapsilla riemua riittää:Minä vietin vappuni pyykkiä pesten, koko päivän koneessa pyöri lasten toppavaatteita. Tänään sitten olen tunkenut vaatteet kaappeihin kesäsäilöön. Mä olenkin varastoinnissa hyvä, suorastaan mestari! Saan sullottua kahteen kaappiin kaikki lasten toppa- ja kevätvaatteet, ja kolmeen yläkomeroon toppakengät ja kumisaappaat.. ja niitähän riittää. Kaapit alkaa jo pullistella liitoksistaan.. mutta ehkä mä joskus saan oikean varaston, tai edes vaatehuoneen.

Munkkeja toki paistoin myös (litran pullataikinasta), ja omatekoista simaa juotiin, nam nam.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista pintaa! t.lenah

Palaga kirjoitti...

Kiitos muistamisesta!

P/M

Kirsi kirjoitti...

kiitos kommentista. Kaivelin kanssa alelaarit, mutta jalankoko on jo kuin aikuisen, niin eihän niitä popoja sieltä löytynyt. Toisia kenkiä etsitään sitten huolella ja tarjouksia etsien. Poika ei tarvitse toisia kenkiä(se ikä),kun samoilla kengillä mennään kesät talvet. Tytön jalka kasvaa aivan kamalasti niin kuin pituuttakin. Syksyllä saattaa joutua uusimaan kengät ja vaatevaraston. Nuorimmalle on onneksi toisten vanhoja jemmassa. Täällä on tosi surkeat kirpparit ettei niistä ole apua.

Eua kirjoitti...

Kiva kuvio! Mistä toi malli on, haluu kans? Kaupassa toi Tennessee näytti aika räikeeltä, mutta tossa kuvassa aika hyvältä... Mulla on kyllä viime kesältä aika saman värisestä Mandarin Classicista paita.... Toisaalta vanhaa "siitä ei tulekaan hyvä" Tenneesseetä varastossa - sen väri vaan on niin kiva, että haluaisin tehdä siitä itselleni jotain!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Eua: malli on 2/2008 Modasta. Ihan nätti kuvio ja helppo mallikerta.