Sivut

maanantai 28. huhtikuuta 2008

Sinisävyisiä pikkutöitä

Juniorille tekaisin pipon tarpeeseen. Toppalakki alkoi olla jo liian kuuma, eikä isoveljien kevätpipot sopineet herran päähän.
Tulikin just sopiva.. (kuvassa alla ei ole puuvillaista kypärämyssyä, sen kanssa olisi vielä parempi, mutta kun sekin on tummansininen, niin jätin kuvaussessiosta pois..)

Lankana vuorelman veto, maija ja woolia pikkunöttöset (kirkkaansininen ja punainen).
Silmukoita 100, puikot 2,5 ja 3. Langankulutus 38g.


Tässä vielä toinen, liikahtanut kuva (mutta kun juniori ei pysynyt lainkaan paikoillaan vaikka kuinka antoi kaukosäädintä käteen, että vaihdapa poika kanavia ja istu siinä paikoillasi), jossa näkyy resorin alta lähtevät "korvaläpät". Pipon värit sopivat prikulleen kevätpukuun. ;o)


Turkoosit pikkusukatkin valmistui eilenillalla Hiljaisen todistajan aikana. Lankana Flotte socke, jota kului 44g, kirjava lanka loppui kokonaan (jee!) ja turkoosia jäi pikkupätkä (pari riviä olisin vielä saanut neulottua, harmi!). Silmukoita 52, ja puikot 2 ja 2,5.


Perjantai-iltana kaivoin ompelukoneen esille (ja tarkoitus olisi pitääkin se keittiössä näkyvillä niin kauan että saa muutaman korjausompeluksen tehtyä.. voipi olla kuitenkin, että kiikutan koneen kaappiin kohtapiantaas..)

Ompelin tyttärille pääpannat marimekon unikkokankaan palasista, joita jäi joululahjakasseista yli. Ei olisi yhtään edes huvittanut ommella, mutta kun kerran olen luvannut sellaiset tehdä, ja niitä on kyselty jo useampaan otteeseen.

Ompelin yhteensä neljä pantaa, esikoiselle sinisen ja punaisen, samoin eskarilaiselle. Silitin väliin tukikangasta, että panta pysyy ryhdikkäänä. Niskassa on noin 10-14 sentin pätkä kuminauhaa.
Aikoinaan mamma (äidinäiti) ompeli mulle tälläisiä pantoja samettinauhasta, ja olivatkin ahkerassa käytössä. ;o)


Sinisestä linjasta poiketen pakko esitellä vielä tämä punainen versio.

4 kommenttia:

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Aivan ylisöpö tuo pieni pipopää =)

Tupuna kirjoitti...

Tosi hyvin sopii pukuun ja on istuvan näköinen pipo, jeees:-)
Pannat aivan ihkuja. Olet ollut ahkera!

Tupuna kirjoitti...

Silikonivuasta: Oletko pessyt astianpesukoneessa?
Minä huomasin kanssa , että aikaa vaatii enemmän ja korkeamman lämpötilan.

Matleena kirjoitti...

Oikea söpöläinen tuo sinun kuopuksesi! Ja nättejä on nuo hiuspannatkin. Ahkerana on siinä äiti taas ollut.