Sivut

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Palmikkohuivi

Neuloin nopeatekoisen ja helpon huivin vähän suurempia töitä suunnitellessa. ;o) Tälle huiville oli tietty tilaus jo olemassa, kun esikoinen halusi uuden asusteen. ;o)


Palmikkohuivi
Menita Trend (50 villa /50 akryyli)
Langankulutus 140g (3 kerää)
Puikot 8Neuloin kasin puikoilla 12s sileää niin kauan kuin kerästä riitti (en huomannut mitata, pitkäkö pötkylä tuli). Palmikoin pötkylät ja ompelin päät yhteen.

Ostin tätä huivia varten ihan uudet Novitan pyöröpuikot, koska kuvittelin niille olevan myöhemmin muutakin käyttöä. Vaan toisin kävi; puikot hajosi jo tällä käyttökerralla, kun kaapeli irtosi puikosta. Mies liimasi sen kuumaliimalla (innostui liimailemaan jotain, kun olin vähän aiemmin ostanut kuumaliimapistoolin lasten askarteluja varten..), mutta liimaus ei pitänyt. Ehkä kokeillaan vielä pikaliimaa, vaikka en tiedä kannattaako..

Olisi kannattanut ostaa sukkapuikot ja neuloin pötkylät pyörönä, niin olisi tullut vähän sievempi huivi. Vaikka HäjyFlikka tykkää ja aikoo laittaa huivin jo huomenna kaulaansa, jos ja kun menee kouluun.

11 kommenttia:

Irena kirjoitti...

Upea!

Teit siis aina pötkön per kerä ja ne letitit? Miten kiinnitit päät?

merkku kirjoitti...

Oikein sievältähän tuo näyttää! :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Jaa, kiitos. ;o)

Ihan ompelin päät yhteen ohuemalla langalla!

Marika kirjoitti...

Reklamoi Novitalle sillä eihän noiden pitäisi nyt ihan kertakäyttöisiä olla. Hieno kauluri/huivi. :-) Mulla on talviaikaan aina kaulassa joku huivi tms. Tuntuu että ne lämmittää tosi paljon.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Marika; tarttis varmaan terh jottai juu.

Tomonen huivi on varmaan mukava kaulassa, HF ainakin sanoo, et koulussa on kylmä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi miten UPEA

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos enkuli. ;oD

Päivikki kirjoitti...

Onpa ihana ja muhkea!

Minna kirjoitti...

Ihana!

Kristiina kirjoitti...

Kiva, ihan kun jättikaulaloru. Eiku valitusta vaan Novitalle ja uudet puikot ja jotain kivaa lankaa hyvitykseksi.

Auli kirjoitti...

Kivan näköinen huivi. Tuollasen voisi kevääksi tehdä, vaikkapa puuvillasekoitelangoista, mulla on tosi vanhoja värikkäitä 20 vuoden takaa. Novitan puikoista sama kokemus, olen ostanut kouluun muutamat. Molemmat on hajonnut enkä koskaan enää osta Novitan pyöröpuikkoja. Virkkuukoukkuja ostin myös muutamat kun halvalla sai (nro 6:tta). En ymmärrä miksi ne on sellaiset kumman tahmeat ja niillä on vaikea virkata verrattuna joihinkin toisiin koukkuihin, jotka on kalliinpaa merkkiä...