Sivut

lauantai 4. helmikuuta 2012

Ompelua ja muuta

Kävin vanhimman tyttären kanssa ostamassa kankaita tilkkupeittoa varten, jonka hän aikoo tehdä seuraavana koulukäsityönään. Koulun laskuun kankaat toki ostettiin (tai maksettiin itse vähän lisää, että saatiin mieluisia), mutta ne sai itse käydä hankkimassa.

Ostosreissu oli jo etukäteen keskiviikkoillaksi suunniteltu. Tieto siitä, ja samalla toive löytää kankaita olohuoneen verhoihin ja sohvatyynyihin, sai minutkin pitkästä aikaa innostumaan ompelusta niin, että otin käsittelyyn yhden laukun vuorittamisen. Nyt minullakin on uusia kankaita ja toiveita saada tälle keväälle huusholliin uusi ilme.. mutta sitten itse alkuperäiseen asiaan, eli ompeluun.

En edes muista, koska olen huovutetun kassini neulonut, mutta muutaman vuoden se on kaapissa odottanut. Vuorikangas on pari vuotta sitten hankittu ja vetoketjut on vielä vanhempia.

Vuoritus onnistui mielestäni aika hyvin, ja varsin tyytyväinen olen vetoketjulliseen sisätaskuun. Kassin toisella puolella on kaksi pienempää avointa taskua esim. kännykälle. (Olen samanlaisia kasseja tehnyt pari aiemminkin, äidille ja siskolle, joten ihan tuttua puuhaa sinänsä. ;oD)


Hahtuvalaukut taitaa olla ihan pois muodista, mutta laitanpa tähän oman ohjeeni, jos joku sattuu tarvitsemaan.
Huovutettu kassi (malli oma)
Lanka Piikun hahtuva
Langankulutus 230g


Pohjan neuloin 57 silmukalla, 22krs. Poimin pohjan reunoista yhteensä 148s, molemmista sivuista 57s ja päistä 17s.
Neuloin sileää yhteensä noin 80krs, matkan varrella joka nurkassa kavennus joka 10.krs.
Kantohihnaan neuloin i-cordilla kolme nauhaa, valmis palmikko 125cm.
Huovuttamattoman laukun mitat: korkeus 49cm, leveys 51-52cm.
Huovutus 40 asteessa, valmiin laukun mitat: korkeus 27cm ja leveys 32-34cm.

Sitten vielä yksi kuva perheen pienimmästä, joka torstaina sai silmälasit. Ne on ollut muutaman kerran hänellä päässä sen verran, että neiti on kiertänyt ympäri talon esittelemässä ne jokaiselle, sitten ne on jo pitänyt saada pois päästä. Vähitellen täytyy pikkuisen totutella. ;o))

2 kommenttia:

MinnaN kirjoitti...

Ihana kassi. Upeat värit ja hieno idea tuo kahva.

Pitsisukka kirjoitti...

Kassi on tosi nätti kiitos ohjeesta!!!