Sivut

torstai 17. syyskuuta 2009

Perussukkia jälleen..

Kiitos kaikille edelliseen kirjoitukseen onnittelunsa laittaneille!

Kommentaattoreista löytyi yksi henkilö, joka oli osannut kertoa aivan oikean, aiheeseen liittyvän numeronkin - hänelle lähtee palkintona kaksi paria sukkia.
Yritän saada paketin huomenna postiin, Susanna! ;o))

Tässä eilen valmistuneet sukat. Tykkään näistä kovasti! Lanka oli mukavaa neulottavaa, vaikka niin ohutta, että silmukoita luodessa hirvitti ja kädet tuntui nakeilta kumihanskoissa.Perussukat
Koko 37/38 (lapselle)
Lanka Fortissima Socka
Langankulutus 59g
Puikot 2
Silmukoita 68

Eilen illalla päätin opettaa meidän tokaluokkalaiselle tyttärelle virkkaamista. Siis minähän en ole mikään opettajaluonne, hermot menee vähemmästäkin, saati jos oppi ei mene kaaliin ensiyrittämällä.
Mutta kuitenkin. Ketjusilmukosta lähdettiin, ja aika vaikealta tuo virkkaaminen tuntui ja aika epämääräiseltä lopputulos näytti.
Olivat koulussa käsityötunnilla virkanneet nauhaa johonkin isompaan työhön ja meidän tyttö kun ei ollut millään osannut virkata, oli hänelle sitten lopulta kaivettu kaapista joku valmis nauhantekele työhönsä. Päätin, että seuraavalla kerralla kun jotain tekevät, osaa meidänkin tyttö virkata itse.

Mutta sitten osastoon proudly presents: Kun tokaluokkalainen neiti illan puursi virkkuukoukun kanssa lankaa sykkyrään, halusi pikkuneitikin opetella (näytti kuulemma niin helpolta).
Seuraavana aamuna kun oli isommat saatettu kouluautolle, pikkuneiti muistutti Mitäs tänään pitikään tehdä? No, opetella virkkaamaan tietty. Ja! Neiti 5vee oppi virkkauksen jalon taidon ihan tuosta vaan. Toki välillä piti korjata ja neuvoa uudestaan, ja hän virkkasi ketjuksi yhden (kuvassa näkyvän) langanlopun kokonaan, teki toisen pätkän Saana-langasta ja koko illan, koulukavereiden lähdettyä kotiinsa, istui virkkaamassa kirkkaanpunaista nauhaa. ;o)
Kuvassa pikkuneiti.P.s. Jotta kellekään ei tulisi paha mieli, tunnustan, että tuo sukkapaketin onnellinen (?) saaja oli ennalta järjestetty, ja kaikki olikin vain sopupeliä. ;o)

7 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Kyllä se tyttö virkkaamaan oppii:)

Taas siellä on ahkeroitu sukan neulonnan parissa!

MariL kirjoitti...

Nätit sukat! :)

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa - eli koukkua käteen vain pienestä pitäen! :)

Mohariina kirjoitti...

Monet lapset oppii helpommin kokeilemalla ensin sormivirkkausta, siis ihan pelkän langan ja koukun kanssa. Siinä se jotenkin naksahtaa ja sitten koukun kanssa virkkaaminen lähtee jotenkin helpommin käyntiin.

Susanna kirjoitti...

Kiitos jo etukäteen :-)

Marjut kirjoitti...

Huh, vai kakkosen puikoilla! Minulla ovat toistaiseksi olleet käytössä vain 2,5 ja ne ovat ihan ok.

Aika jännä juttu, ettei koulussa opeteta. Meillä tyttö sai alkuopit koulussa, muttei kuitenkaan innostusta tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se helppoa opettaa yhtä lasta , mutta kun jonossa onkin 12 muuta opetettavaa ja tunti aikaa.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Anonyymille; no opettaja on ammattinsa valinnut, minä taas en ole opettajaluonne niin kuin jo aiemmin kirjoitin.
Joka tapauksessa jos suorituksena puhutaan, niin olenpas nyt sitten iltaisin opettanut kahta tyttöä, 5-ja 7vee ja yhtä poikaa, 9v, virkkaamaan, korjaillut pudonneita silmukoita yms esikoisen, 12vee, sukantekeleestä ja tehnyt samalla omaa sukantekelettä.
Meillä tuolla koulussa on luokalla VIISI tyttöä, ja opettajalla on tosiaan näillä "haastavilla" tunneilla koulunkäyntiavustaja apunaan koko ajan.
Mutta käyhän se näinkin!
Ja kaikille muillekin kommentoineille voin kertoa, että ON neideillä mennyt oppi päähän. Isompikin tyttö osaa jo tehdä melko nättiä jälkeä! ;o))