Sivut

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Sammakoita

HäjyFlikka kävi alkuviikosta laitattamassa raudat alaleukaan, ja silloin vaihdettiin kokonaan vähän värikkäämpi ilme. Nää on meistä hauskat!Sukkasadon Heinälatoon valmistui ensimmäisen sukkaparini. Tarkoitus oli saada aikaiseksi sukulaispoijalle 37-numeroiset sukat, mutta neuloin kakkosen puikoilla ilmeisesti niin tiukalla käsialalla, että näistä tuli sitten lopulta sopivat 5-vuotiaalleni..Perussukat, koko 28/29
Lanka Juniorin puserosta jäänyt Step
Langankulutus 50g
Silmukoita 60
Puikot 2
Tänään ikioma Oulun päivän poikamme eli vanhin Jäärä täytti 11 vuotta. Kavereita ei kutsuttu (kymppisynttäreillä oli melkein koko koulun poijat ja minusta se oli hyvä lopetus kaverisynttäreille!) vaan vietettiin niitä ihan omalla porukalla. Juniorin kummisetä tosin osui sopivasti syömään ja kakkukaffille, mutta sehän nyt on muutenkin kuin perhettä..;o)

Leivoin jälleen kerran lakukakun, taisi olla jo kolmas tälle vuodelle.. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen kostutin kakun omenamehulla ja tosi hyvää tuli. Päälle Käck-kuorrutus ja tyttärien mantelimassasta muotoilemia kuvioita. (Mantelimassaa sattui olemaan jääkaapissa, kun olen koko kesän suunnitellut leipovani korvapuusteja ja niihin laitan joskus mantelimassaa väliin, nam.) Osaa vähän värjäiltiinkin.. pikaisesti pursotettu (ja sen kyllä huomaan) kermavaahtokin on vihertävää. ;oP


8 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Kauniit sukat:) Hauskat hammasraudat. On ihan kiva, että noihin h-rautoihin keksitään/lisätään jotai kivaa, koska ei ne h-raudat muksujen mielestä ole niin kivoja.

MariL kirjoitti...

Miksen mää saanut tuollaisia rautoja? :( Ekalla ja kolmannella oikomiskerralla oli ihan ne metallinväriset kiinnikkeet, keskimmäisellä oikomiskerralla taasen keraamiset eli valkoiset kiinnikkeet, joskin loppuvaiheessa oli sitten tosi paljon metallinvärisiäkin vempeleitä suussa, kun olin menossa sen oikomisen yhteydessä leikkaukseen... No, ehkä mää saan tuollaiset väriraudat sitten neljännellä oikomiskerralla, jos sellainen joskus vielä tulee... ;)

Nätit sukat! :)

-sanna- kirjoitti...

Nuo raudathan on kuin hammaskorut! Ja tuo kakku on ihan hervoton...

MarjutJ kirjoitti...

Hienot raudat ja hauskat värit:) Meilläkin lopetettiin kaverisynttärit 10-synttäreihin; tosin neiti taisi saada kärttämällä vielä parit päälle.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

VillaLankala; kiitos. Meillä kyllä neiti on jopa tykästynyt noihin rautoihin.. huvinsa kullakin. ;o)

Mari; täytyy osata vaatia. No ei vaan. Mua huvitti kuunnella vieressä rautojen laittoa, kun hoitaja antoi niitä: laitettaisko sitten oranssia, mikä sopisi siihen, laitetaan turkoosi ja lääkäri välillä, että vielä punainen pitäisi..

sanna; ne on niin taiteellisia nuo lapset ;oDD

Marjut; meillä oli esikoisella 12v-synttärit kesällä, mutta hänelle riitti vieraaksi paras kaverinsa (+ pikkusisarukset).
Nyt poika halusi saada kaverisynttärit ja mä lupasin, että jos yksi tai kaksi parasta kaveria kutsutaan. Poika teki listaa:
1.kaveri on veljekset -ja-
2.kaveri on veljekset -ja-
3.kaveri on veljekset -ja-
ja sit jos vielä pari muuta sais kutsua.. se tyssäsi siihen. ;o)

Susanna kirjoitti...

Nätit sukat :)

Puffala kirjoitti...

Onpas hauskat raudat; pakko tunnustaa tyhmyyteni, etten tiennyt noin hienoja tehtävänkään... *nolo*
Aikas pähee kakku! :D

kaisa kirjoitti...

Vau, komeat raudat!