Sivut

torstai 21. toukokuuta 2009

Tyttärelle poncho

Joku pikkuriiviö näyttäisi nyppineen käsityölehtien välistä pois tarralappuja, joilla olen merkannut "tämän haluaisin toteuttaa"- neuleet. Toissapäivänä olisin aloittanut itselleni villatakin, jota olen havitellut jo pitkään, mutta en sitten pikaplarauksella löytänytkään ohjetta. Ärsyttävää! Enkä jaksanut alkaa selaamaan kaikkia lehtiä läpi, kun en edes muista oliko ohje Modassa vai Suuressa Käsityölehdessä.
Käsille piti kuitenkin saada jotain tekemistä, joten välityönä virkkasin keskimmäiselle tyttärelle ponchon.
Poncho syntyi samalla (omalla) mallilla kuin viime keväänä virkkaamani pikkutyttöjen ponchot. Tähän ei silloin enää into riittänyt, vaikka langatkin oli ostettuna.Lankana Novitan Samos Lollipop
Langankulutus 140g (tasan kolme kerää)
Virkkuukoukku 4,5
Koko tommoselle söpöselle 7-vuotiaalle


Pitäisi kait se neuletakin ohjekin etsiä, mutta menin ja kaivoin esille uudet langat toista välityötä varten.. ;o)

7 kommenttia:

Äiti-puffa kirjoitti...

Aika näppärä oivallusta juniorilta: "kun mä nappaan nää pois, äiskä ei muista aikoneensa tehdä tän ja sit mun paita/poncho/takki/pipo nousee tehtävien listalla paaaaljon ylemmäs".
:D
Söpösellä typykällä söpönen poncho. :)

MariL kirjoitti...

Nätti poncho! :) Minä pistän koneelle ylös, kun törmään mukavaan malliin, niin sieltä on sitten helppo käydä katsomassa, missäs lehdessä se olikaan. Laitan ylös myös suositellun langan ja langanmenekin, eli jos minulla on vaikkapa puoli kiloa Nallea, josta haluaisin just nyt tehdä jotain, niin voin käydä kurkkaamassa koneella olevalta listaltani, että mihin kivaan neuleeseen se määrä riittäisi. :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

En tiedä juniorin aatoksista muuta kuin että tuhoa on kiva tehdä.. (muistuttaa kovasti isointa veljeään).. ;oPP

Pitäisi vissiin laittaa koneelle tai johonkin ylös tosiaan nuo ohjeet. Mulla nyt ei lankoja ole niin paljoa etten ulkoa muistaisi niiden määrää, mutta joskus tekisi mieli _ostaa_ puserolangat ja sitten ei kuolemakseenkaan muista paljonko olisi tarvittu.

Kristiina kirjoitti...

Joo, oishan se ihan hienoa olla järjestelmällinen ja aina välillä teen hienoja suunnitelmia että miten vois to-do listaa pitää yllä ja listata kivoja malleja, mut sit vaan käy niin, että kun joitain mielis aloittaa niin käyn ne samat lehdet (joiden määrä kasvaa koko ajan) läpi.

Palaga kirjoitti...

Ihana pontso! Minunkin tekisi mieleni itselleni tuollaista, vaan taitaa jäädä unelmien joukkoon.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Niin, ja yleensä joka plarauksella löytyy jotain uutta! ;o)

Palaga: ei kun koukku heilumaan, tuollainen poncho syntyy kyllä nopeasti..

kio kirjoitti...

kiva poncho! Mä kopioin netistä näkemäni mallit yhteen wordtiedostoon, mutta sitäpä en ole jaksanut järjestellä eli mallit on sikinsokin peräkkäin. Ja monta monta sivua... Ja olisko niitä pitkiä tiedostoja jo peräti neljä. Yhtä toivotonta löytää jotain sieltä kuin lehdistä.
Piimäkakussa voi muuten käyttää tavallista sokeria.