Sivut

torstai 14. toukokuuta 2009

Sormikkaat

Sormikkaat valmiit!

Loppulankoja pujotellessani ymmärsin hyvin niitä neulojia, joilla työn valmistuminen tyssää lankojen päättelyyn.. Mulla kuitenkin voitti into saada käsineet valmiiksi, kun nyt muutenkin inhoa keskeneräisiä töitä (ja siksi taas en Fufoon osallistu.. ;oP) ja ajattelin ehtiväni uudistaa sormikkaat jo tälle keväälle! Sen verran kylmää kuitenkin vielä on aamuisin.Ohje on vihkosesta Neuleklassikot, 50 mallia koko perheelle (Modan tilaajalahja viime tai toissa vuodelta kait)
Lankana Snyltä saamani Hjertegarnin Alpaca Silk (värinro 8404)
Langankulutus 56g
Puikot kämmenosassa ihanaiset Addin metallipuikot ja sormissa bambuiset sormikaspuikot, koko 2,5

Muuta; alkuperäinen ohje on Sisulangalle, mutta mulla on sen verran iso käsi, että hieman paksummalla langalla ja ohjeen silmukkamäärillä ja pienillä muutoksilla tuli mulle sopivat. Etusormeen lisäsin tuon palmikon, kun kuvio jatkui niin sopivasti.Nurja puoli on sileää. Vaikken mikään nakkisormi olekaan, tuli noista mieleen siskonmakkarat. ;o)


Lanka ei onneksi loppunut vielä. Vajaa kaksi kerää olisi jäljellä ja niistä aion neuloa baskerin. Okei, mun naamaan ei ikinä ole baskerit sopinut (kaikki ne kaksi kertaa kun olen kehdannut sovittaa), mutta jospa omatekoinen näyttäisi paremmalta. Pidetään peukkuja! Jokatapauksessa lanka oli niin ihanan pehmeää ja soljuvaista ja nautinnollista neulottavaa, että sitä tahtoo lisää.. olen rakastunut..


Toisena työmaana mulla on laatojen ylöskaivaminen etuoven edestä. Niiden alle olisi tarkoitus lisätä hiekkaa ja muutenkin tasoittaa ne, kun osa on päässyt uppoamaan. Ei nuo kovin kauniita ole, mutta käytännöllisiä. Olen laiskasti kaivanut yhden rivin päivässä. On hyvässä muistissa, kun miehen kanssa viimeksi noita laitettiin -96kesällä ja mies sai selkäänsä välilevynpullistuman ja sitä kautta sairaslomat, kuntoutukset ja uudelleenkouluttautumiset. Ei nuo pihalaatat varmaan ainoa syy ollut tapaturmaan, mutta kuitenkin.

Sormikkaat on vain rekvisiittaa, ne ei tosiaankaan ole työkintaat! ;o)

13 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Kauniit sormikaat! Nyt tosiaan tarttee jotakin käsiin. Tuulista ja kylmää on vielä.

MariL kirjoitti...

Nätit sormikkaat, ja tuo palmikko etusormessa on hauska! :)

Scaritsa kirjoitti...

Kivasti palmikko jatkaa kulkuaan etusormessa. Kauniit sormikkaat :)

MarjutJ kirjoitti...

Onpa kauniit sormikkaat!

Susa kirjoitti...

Kauniit sormikkaat! Olen muuten tehnyt samanlaiset vaaleanpunaisesta Sisu glitteristä :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista. ;o)

Susa; meillä on sama maku. ;o) En löytänyt kuvaa blogistasi (kävin aamulla etsimässä), mutta sinäkin vissiin teit tuon sormen palmikon? Ainakin muistelen sellaisen jossain nähneeni, ja minusta tuo kuvio suorastaan vaati sen palmikon jatkuvan..

Irina kirjoitti...

Onpa kauniit sormikkaat. Kiva tuo etusormen palmikko! Minulla vain ei oikein onnistu nuo sormien "värkkäämiset". Sisareni pitää minut sormikkaissa, joita käytän melko usein!Sukkia multa valmistuu kyllä siitäkin edestä.Lämmintä viikon alkua!

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Ihanat!

Minna kirjoitti...

Kauniit sormikkaat! Kova työ on sinulla noiden laattojen kanssa. Minullakin on oma laattashow, kun teen hiekkalaatikon viereen pientä laatoitusta. Olen vasta hiekkaa kärrännyt siihen. Rankkaa hommaa. Pitää muistaa olla varovainen noiden laattojen kanssa.

Kat kirjoitti...

Hei SNY:ni!!!!!!!! KIITOS aivan mahtavista lähetyksistäsi sny2009-kevään kierroksella!!! Minulla on varmasti ollut maailman parhain pari, kaikki lähettämäsi paketit ovat olleet aivan upeita ja jokainen on ilahduttanut ihan mielettömästi :) Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! Olenkin odottanut paljastusta, kuka ihana ihminen on lähetysten takana ja nyt se sitten paljastui :) Mukava tutustua ♥

Kristiina kirjoitti...

Onpa kauniit sormikkaat. Hyvän baskerimallin löytäminen ei oo helppoa. Mie tein viimeksi Tarjan (stitsailuja-blogi) baskerin ja se oli kiva malli ja hyvä ohje (on vaan jääny postaamatta). Ostin jo laadukkaammat langatkin, että teen toisen, mutta on ollu niin lämmin ettei ole oikein baskerin neulominen iskeny.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kat: vallan tässä punastuu. ;o) Kiitos vaan sinulle, kiva että tykkäsit paketeista..

Christina: odotahan seuraavaa postausta, niin näet tekemäni baskerin. ;oDD

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kauniit sormikkaat ja etusormeen jatkuva palmikko on mainio keksintö!