Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Palleriina eikun pelleriini

Tai mikä hartianlämmitin lie. Minusta tämä on keeppi.

Mulla on pinttynyt mielikuva, että pelleriini olisi vaatekappale, jossa on lyhyet hihat ja joka puetaan pään yli ja on edestä auki. Mullakin sellainen inhottava lärpäke oli kakarana, punainen tietysti, mutta taisi silti jäädä tosi vähälle käytölle..Malli Haarukkapitsipelleriini, Moda 3/2009 (33)
Lanka Hjertegarnin pörrölanka Up 21
Langankulutus 157g (kolme kerää)
Pitsihaarukka (leveys 10cm)


Muuta Tuollaiselle kapeaharteiselle 11-vuotiaalle vähän liian iso kaula-aukko. Virkkaamalla ei voi pienentää, kun lanka loppui, mutta pujotan siihen nauhan kun löydän sopivan..


Ostettiin eilen kasvovärit, ja pitihän niitä kokeilla. Eli jos Häjy Flikka vaikuttaa siniseltä, se johtuu siitä, että hän on sininen. Yritettiin kuvausta varten pestä väriä pois, mutta se vain levisi. ;o)Juniorin melkein ainoa, mutta sitäkin tärkeämpi sana on ÄITI. Tänään vähäiseen sanavarastoon ilmestyi uusi sana "auli" eli aurinko. ;oDOlen minä tänään muutakin tehnyt. ;o) Leivoin tälläisen piimäkakun, jonka ohjeen löysin Kiolta. (Tapani mukaan tietenkin vähän muuntelin määriä ja laatuja ;oP .) Syötiin kakkua nyt illalla saunan jälkeen ja lapsille maistui hyvin kunnes kuulivat, että siinä on piimää.. mutta oikeasti, todella herrrkullista!Olen yrittänyt herätellä henkiin kauan sitten kadonnutta leipomisintoa! Äitienpäivänä leivoin Mustaherukkavalkosuklaakakun ja viime viikonloppuna Marenkisuklaakakun Yhteishyvän Ruokamaailma- vihkosen ohjeiden mukaan. Eilen tein pellillisen porkkanapiirakkaa (sekin Kiolta), josta tosin osa päätyi pakkaseen. Mukava kun on iso porukka maistelemassa, ei jää rääppeitä moneksi päiväksi..

3 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kiva neule, mikä se nyt sitten olikaan nimeltään. :) Ja mukava, kun lapsi osaa sanoa Äiti. :) Meidän kuopus ei sano sitä vieläkään, koska tärkeämpiä sanoja ovat kukka, kakka ja kukkuu. Mitä nyt yhdestä äitistä sitten väliä... ;) Täälläkin on ollut jonkinsortin leipomisvimmaa liikkeellä, oon nyt toukokuun aikana ainakin viidesti leiponut, mikä on enemmän kuin viimeiseen viiteen vuoteen yhteensä :D (en kyllä ole kaupastakaan leivonnaisia ostellut, eli jos en minä leivo, niin ei sitten myöskään syödä leivonnaisia)

Kristiina kirjoitti...

Ihania kuvia! Tuota kakkua on meilläkin tehty, ja monesti, tosin käytän tuon piimän sijasta A-jugurttia, kun sitä löytyy melkein aina kaapista :) Ja vielä namimpaa tulee jos laittaa sekaan vähän vaniljajugurttia.

Johanna kirjoitti...

:D Kiva, että olet tykännyt paketeistani! Oli kiva keksiä sinulle ylläreitä :)

Lanka on Titityyltä ostettua Admiral-lankaa. Minunkaan omassani ei ollut vyötettä, mutta tässä linkki: http://www.titityy.fi/nettikauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=3_14_108&products_id=1113

Herkullisen näköinen kakku!