Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Hyvän mielen blogi ;o)


Irinalta sain tälläisen tunnustuksen. Nöyrästi kiitän ja kumarran. Tämmösiähän on aina mukava saada! Ja vaikken nyt mikään ilolintu tunne olevanikaan, niin mukava jos blogista on jotain iloa lukijoille. Kivahan tätä on pitää ja kirjoittaakin, ettei sen puoleen..

Eteenpäin kait tämä on laitettava! ;o) Nyt ei ollutkaan määrätty monelleko tunnustus pitää jakaa eteenpäin, niin laitankin tämän yhteisblogille eli SNY2009:lle (saahan näin tehdä?). Tottakai (!) tykkään kierrellä käsityöläisten blogeja, ja saan niistä iloa ja inspiraatiota (joskus liiaksikin) ja saan aikaa kulumaan netissä vaikka kuinka.. mutta SNY2009:ssa on ihana päivittäin käydä kurkkimassa toisten paketteja ja nähdä miten "me neulojat" yritetään ja halutaan ilahduttaa toinen toistamme..


Käsityörintamalla ei ole esiteltäväksi kuin tämä kuusi, jonka sain keskiviikkoiltana kirjottua kansalaisopistolla. Kuusia on kaksi valmiina, rekipeiton molemmissa alanurkissa. Yksi samanlainen olisi vielä tehtävänä yläreunassa. Ajattelin tekeväni samanlaiset kuviot valmiiksi peräkanaa, että tulisi samalla käsialalla, mutta katsotaan nyt..
Pistot kuusessa on laaka- ja aitapistoja sekä ruskealla langalla pykäpistoja (opettelen tässä samalla pistojen nimiä). Kuvassa värit on liian hailakat.


Ostaa räväytin alkuviikosta tuhottoman kalliin monitoimikoneen, pullan leipomiseen. Meille kannetaan jatkuvasti kaupasta pullaa ja munkkeja, koska kaikki tykkää makeasta ja koska mä olen niin laiska leipomaan..
Tapaan tehdä litran pullataikinan, ja kaiken vatkaamisen, vaivaamisen, pullan pyörittelyn ja keittiön siivoamisen jälkeen (kolmen, neljän tunnin urakka) olen kurkkuani myöten leipomista, ja seuraavaan kertaan saattaa vierähtää puolisenkin vuotta.
Tänään leivoin ekan koneellisen taikinan, ei tuo masiina valmiita pullia tehnyt eikä keittiötä siivonnut (en kyllä minäkään vielä), mutta vähän helpommalla pääsin. Saa nähdä monenko vuoden päästä se on maksanut itsensä takaisin.. ;oP

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Onnea uudelle koneellesi! Ei kannata laskea, milloin kone on maksanut itsensä takaisin, ajattele vain, että kaikki harrastukset maksavat! Niin minun mieheni sanoo sopivissa tilanteissa! ;D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ostoksesta! Itselle kannattaa aina ostella hyödyllisiä tavaroita. Millaisen koneen ostit? Mä olen haaveillut jo varmaan 8 vuotta Elektrolux assistentista...siinä on iso teräskulho ja sillä sais tehtyä isoja taikinoita helpolla. Mutta aina on joku muu rahanreikä ennen sitä... :-/

Pirjo-Riitta kirjoitti...

No rahanreikiä olis varmaan meilläkin.. mutta ajattelin, ettei tarttis jatkuvasti olla sitä kaupan pullaa kotiin kantamassa.. kallista se on sekin.
Mä ostin Kenwoodin koneen, joku classic major, siinä on 6,7l teräskulho, mahtuu jopa 1,3l pullataikina. Ja mukana tehosekoitin, lapset alkoi heti kinuamaan pirtelöitä..
Mä en ole noita aikaisemmin katsellut, niin en osaa mihinkään vertailla, että onko hyvä vai ei, mutta ainakin se taikinan väänsi. Ja saatavilla on jos minkälaista lisälaitetta jäätelökoneesta alkaen. ;o)

Kristiina kirjoitti...

Kuusessa ihanan lempeät värit. Meil on Kenwoodin pirtelökone (=tehosekotin) kovemmassa käytössä kun ite masiina. Ja mansikat senkus pakastimesta hupenee. Suosikkipirtelö meijän lapsilla on mallia: 2-3 banskuu, pari kouraa mansikoita suoraan pakastimesta ja päälle reippaasti maustamatonta a-jugurttia. Ja eikun koneesta nupit kaakkoon kunnes mansikat on hienontunu joukkoon. Namps.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Eipäs tullut mieleen, että voisi jogurtista tehdä pirtelöä.. menin ja ostin heti muutaman paketin jäätelöä.. Me syötiin lauantaina pakkasesta viimeiset mansikat, kun tavataan herkutella mansikkarahkalla samalla kun katsellaan Selviytyjien nälkää.. mutta eiköhän jonkunlainen pirtelösekoitus keksitä! ;o)