Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Naperopipo

Juniorille piti tehdä uusi pipo, koska viimekeväinen raitapipo on jo liian pieni.

Tämä pipo valmistui tyyliin neulo-pura-neulo-pura-neulo-äh antaa olla, mutta onneksi jatkoin sinnikkäästi loppuun saakka, olen nimittäin lopputulokseen tosi tyytyväinen. Ja tyytyväinen näytti olevan juniorikin, joka uudisti pipon tänä aamuna. Sovittaminen oli tuskan takana, piti joko sovittaa isompien lasten päähän tai sitten joku piti rimpuilevan juniorin käsistä kiinni, että ehdin sovittaa pipoa herralle itselleen..


Naperopipo on kaksinkertainen, ja sitä voi käyttää kummin päin vain, raitaisena tai yksivärisenä. (Nimi tulee lastenohjelmasta Napero, joka tulee taas torstaina klo 7.41.)


Malli oma
Koko noin 2-vuotiaalle (menee varmaan ensi keväänäkin)
Lanka sininen lanett (syksyn sny-kierrokselta) ja vihreä Jaeger Matchmaker 100% merino wool (marinoitunut noin 20 vuotta)
Langankulutus 72g
Silmukoita 130
Puikot 2,5
Ohje lähinnä itselle muistiin (saa käyttää jos haluaa):
Aloituksena 2 i-cord nauhaa. Nauhojen jatkoksi korvaläpät neulomalla samoin kuin kärjestä aloitettu sukka. Ensin lisäykset joka krs. Kun joka puikolla 10s, lisäykset joka 2.krs. Valmiissa korvaläpässä 26+26s.
Lisää korvaläppien väliin 21s, neulo noin 10krs ja lisää läppien etureunaan silmukoita vielä 5krt (=yht 83s). Luo pipon etureunaan 47s. Jatka pyörönä. Kun pipon korkeus etureunasta mitattuna 7cm, aloita päänlakikavennukset. (Aluksi muutaman kerran joka 7.krs, lopussa tiheämpään.)
Poimi valmiin pipon reunasta silmukat ja neulo toinen samanlainen. ;o)Meillä suunnitellaan taas yläkerran remonttia. Viime kesänä remontti jäi tekemättä, mutta nyt olisikin parempi ajankohta, kun rakennustarvikkeet on halventunut ja mies on puhunut itselleen vapaata ensi kesäksi (Talvivaaran ylitöistä). Viime keväänä suunnittelu yleensä tyssäsi alkuunsa riitaan portaitten paikasta, mutta nyt ollaan saatu huonejärjestys suunniteltua. Mies kävi taas eilen vintillä mittailemassa ja suunnittelemassa, ja kissan päiväunet häiriintyivät. Mitä mahtoi Juuso kuvitella vintillä kulkevan? ;o))

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Metehtiin viime keväänä remonttia koko kevät ja puoli kesää. Onneksi ei tarvi tänä keväänä. Tsemppiä!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, paras remontti onkin valmis sellainen! Oikeasti mua hirvittää koko homma, mies muka aikoo yksin selvitä. Tai yksi veljistään on luvannut tulla viikoksi auttamaan, mutta taitaa tulla parin vuoden rupeama.. kauhistuttaa etukäteen, mutta pakko meidän on lisätilaa saada!

Matleena kirjoitti...

Onpa kisulla mainio ilme! ;D

Mukavan pipo olet naperollesi tehnytkin! Tykkään väreistäkin! Kiva, kun teit noita muistiinpanojakin, käyn ehkä ne nappaamassa parivuotiaan neidin pipoon. ;)

-maria- kirjoitti...

Naperopipo on hieno! Ihana kisuli teillä asustaa :)

möhönasu kirjoitti...

Onneksi meidän tämän vuoden remontti on jo ohi :) eli etelänpuoleiset ikkunat on vaihdettu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva pipo,korvia hyvin suojaava! Ja kauniit värit!