Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Fifi III

Eilen matkustettiin mummulaan Pohjanmaalle. Viiden tunnin matka meni yllättävän kivuttomasti, vaikka pysähdyttiinkin vain kerran Kalajoella. Lapset ei tapellut (kauheasti) eikä kiukutellut (hirveästi) eikä kukaan raakunut (kovasti). Eväät riitti ja karkkiakin oli sopivasti (ei sokerihumalaisia).

Mä neuloin matkalla fifiäni. Loppujen lopuksi kerä, joka ei pienentynyt millään, kutistui olemattomiin ja lanka, jota riitti ja riitti, loppuikin kesken. Fifi jäi ilman hienoa pykäreunaa. Purin kolme kerrosta viimeisesti kuviokerrasta ja neuloin tilalle muutaman ainaoikein kerroksen. Tylsää.. Lankaa huiviin kului tasan kaksi vyyhtiä. JOS olisi ollut täydet 100g vyyhdit, lanka olisi riittänyt.. mutta kun oli taas näitä "pikkusen vajaita, ei kukaan huomaa"- juttuja, pitihän se arvata, että kesken loppuu..

Lankana käsinvärjätty Opal (sukkalanka), jota kului noin 185g. Pingotan huivin vasta kotona, kuvassa sellaisena myttynä kuin se puikoilta lähti. Väri on loppujen lopuksi ihana ja olen tosi tyytyväinen. Laitan parempia kuvia sitten kotona.

Täällä on kylmempää kuin kotona (kauhea viima), mutta ihanaa höttölunta puissa ja noissa rikkaruohoissakin.. ;o)

8 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Hieno huivi! :) Täälläkin on Fifi III tekeillä, oon reunuksessa menossa, ja yritän pelata langan kanssa varman päälle, että riittää reunukseen. Tuo on kyllä kiva malli! Hyvää hiihtolomaviikkoa teille! :)

Matleena kirjoitti...

Hyvää ja rentouttavaa hiihtolomaa koko porukalle! Toivottavasti paluumatka sujuu yhtä hyvin kuin menomatka! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Iloa kirkastuvaan kevääseen! Selailin blogiasi illalla, jotenkin niin paljon tuttua..! Minulla viisi villiä poikalasta 14,12,8,5 ja 8 kk. Täyttä elämää ja kaaoksen hallintaa. Mahtavia kädentöitä olet saanut aikaan , millä ihmeen ajalla!Itse en saa kuin sukkia ja lapasia aikaiseksi.T.Tuulai Keski-Pohjanmaalta Keski-Suomeen pesiytynyt mamma.

Anonyymi kirjoitti...

Ahkera fifittelijä olet ollut. Pitkistä automatkoista on se ilo, että neulominen on kutakuinkin ainoa asia mitä pystyy tekemään. Jos saa lapset nukkumaan. Tai ainakin olemaan riehumatta. :) Mua vaan sapettaa, että useimmat pitkät automatkat teen Pikkupuffan kanssa kaksin, ja joudun siis olemaan kuskina. Autopilotti olis jees...

Kristiina kirjoitti...

Täällä odotellaan innolla kuvia fifistä pingotuksen jälkeen. Hui, tuo rikkaruoho on jotenkin aavemainen.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hih, Christina, ei ollut tarkoitus pelotella! ;oDD

Ja kiitoksia vaan hyvän loman toivotuksista. ;o)
Loma ei sitten sujunut läheskään niin hyvin kuin matka. No,tympäsis varmaan enemmän jos matkakin olisi ollut yhtä hel....iä. Mutta kirjoittelen lisää sitten kun päästään kotiin. Huomenaamuna pitäisi startata matkaan.

♥ Hannah kirjoitti...

Huivi on upea! Mitkä on sen mitat?

Olen pitkään miettinyt Fifin neulomista mutta aina se on jäänyt taka-alalle kun joku muu ohje on sattunut houkuttelemaan enemmän. Nyt voisin seuraavaksi ottaa tuon ohjeen haltuun.

Tuosta alimmasta mörkökuvasta tulee mieleen joku anime-elokuvan otus - se on ihana!

♥ Hannah kirjoitti...

Ai niin.... Hyvää Naistenpäivää!!!