Sivut

torstai 11. syyskuuta 2008

Tarinasukat ynnämuuta

Elämää suurempia neuletöitä odotellessa valmistui "tarinasukat" sisulangasta.

Tarkoitus oli neuloa siskontyttärille unisukat. Siskon toiveena oli "sellaiset pehmeät, ihanat kuin mullekin teit".. En lähtenyt erikseen hankkimaan silkkivillaa pikkuneitien sukkia varten, kun en itsellenikään sellaista vielä ole malttanut..

Mutta koska sukista tuli niin pirtsakat (oranssi loppui kesken ja riemunkirjavaa piti laittaa jatkoksi), että luultavasti ne jalassa katoaa silmistä viimeisetkin unenrippeet, ja oma tytär kinusi sukkia itselleen, ne jäivät meille. ;o) Tytär laittoikin uudet sukkansa tänään jo kerhoon (näyttivät olleen hänellä tossuissakin..).


Sukat kokoa 26/27.
Silmukoita 48.
Kantapää 16 kerrosta sileää.
Puikot 2,5 bambut.
Langankulutus 44g (paljoa ei sisua tarvittu).


Näissä tulikin reilusti sitä monen ehdottamaa väriterapiaa.. ;oDD

Kun olen tässä päivisin penkonut (ja siivonnut) kaappeja, vastaan tuli vanha käsityökansio. Mukana oli Suosikin julisteesta aikoinaan "kopioimani" piirrossuunnitelma villapuseroon tulevasta kuvasta. Kuvan ompelin silmukoita jäljittelemällä, ja mielestäni tulos oli (aikoinaan) onnistunutkin. Puseron neuloin sukkalangasta, kun ei siihen inspikseen muuta lankaa äidin kätköistä löytynyt.. Käytin puseroa useamman vuoden lukiossa ja myöhemmin. Ikävä kyllä se on tainnut jonkin siivouspuuskan vallitessa päätyä kaatopaikalle tai kirpparille. ;o)


(Kuva scannattu hienosti kallelleen. ;o) )

9 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Pirteät sukat :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat tarinasukat! Hyvä idea tehdä myös isompiin jalkoihin noita, olisi kivat aikuisenkin jaloissa :)

Kristiina kirjoitti...

Sukat on kyllä tosi reippaat. Just hyvää väriterapiaa tuollasten neulominen. Aika ihana tuo vanha kuva. Samoihin aikoihin ollaan oltu nuoria muodista päätellen.

♥ Hannah kirjoitti...

Onpa ihanan pirteänväriset sukat - mitä lankaa käytit oranssien kierrosten välissä? Miten nostalginen kuva sinusta Chaplinpuserossa :D

Matleena kirjoitti...

Onpa pirtsakat sukat! Olen itse tehnyt raitaversiot kahdella sinisen värillä, mutta sinun tekemät on paljon nätimmät. Taidanpa yrittää matkimista. :D

Kivan puseron olet tehnyt jo nuorenakin!

-maria- kirjoitti...

Tosi kivat sukat! Ei ihme, että tyttäresi ihastui niihin.

tuijam kirjoitti...

sukat ovat hienot, innostuin itsekin ja kävin noukkimassa junasukkien ohjeen talteen. Voi, se tarina oli niin liikuttava.

Mutta ihana oli kuulla että myös teillä uudet jutut otetaan noin täysillä vastaan, "näyttivät olleen kerhotossuissakin". Wau. Siinä kiteytyy hienosti se, miksi lapsille on ihana juttuja tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat, pirteät sukat!
Nuo tarina/junasukat on mullakin to-do-listalla. Mutta lista on pitkä kuin nälkävuosi, joten saa nähdä milloin...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Vai että nostalginen kuva.. no, onhan se viime vuosituhannelta.. ;oDD

Sukissa myös kirjava lanka on sisua. (Hamstrasin aikoinaan kun Kainuun pirtti lopetti..)

Nuo tarinasukat on oikeasti helpot ja nopeat tehdä, mulla vaan kaikki venyy..