Sivut

keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Kirjontaa, tikkuripaitaa ja vauvajuttuja

Eilen olin kansalaisopiston luennolla kuulemassa tarinaa Hailuodon perinnepaidasta eli tikkuröijystä, jollaisen mies toivoo saavansa. (Itse haaveilen Korsnäsin paidasta, minusta ne on aivan ihania!)
Täytyy laittaa sopiva lanka etsintään, niin jospa sen puseron joskus saisi alulle. (Vinkkejä otetaan vastaan, että mistä löytyisi kilo 3-säikeistä käsittelemätöntä lampaanvillalankaa, 2,5 tai 3 puikoille sopivaa.)

Maanantaina alkoi taas kirjontakurssi. Sain valmiiksi Satumaan kolmannen kukan. Työ etenee hitaasti mutta varmasti. En tosin ole koskenutkaan kankaaseen kotona.. mutta jos saisin olohuoneen lipaston päältä siivottua kaikki jämälankakerät ja käsityöohjeet jonnekin sivummalle, saisin itselleni hyvän kirjontapaikan, josta voisin samalla katsoa telkkaria ja "valvoa" huushollia ja lapsia. ;o))Kukan keskustaan tulee vielä vaaleansinisellä solmupistoja, mutta minusta tuo tummansininen pohja (halkaistuilla pistoilla) onnistui sen verran siististi, että nautiskelen siitä ensin vähän aikaa... ;oDVauvan asustesetti alpakasta valmistui vihdoin.
Eskarilainen saa viedä nämä kouluun lahjaksi opettajalleen, joka odottaa ensimmäistä lastaan (helmikuussa) ja jää kohta äitiyslomalle.

Sukat ja vanttuut on molemmat neulottu 40 silmukalla 2 millin puikoilla.
Myssy kaksinkertaisella langalla 26 silmukalla, puikot 2 3/4. Kavennukset ja levennykset 14-14-7-1-7-14-14. Langanmenekki yhteensä 82g.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka kaunis onkaan tuo Satumaa,, mielenkiinnolla odotan kun se on valmis,, Tulin ekaa kertaa vierailulle, mutta kuten tekstistä varmaan huomasit, aion tulla vastedeskin.!! Kiva blogi sinulla !!

Anonyymi kirjoitti...

Itse aloittelin tikkuripaitaa tyttäreni avokkaalle. Langat tilasin Hailuodosta paikkakunnan nettisivuilta löytyvältä villantoimittajalta. Postissa tulivat. Paita etenee hitaasti pienillä puikoilla, mutta eiköhän siitä tule ihan kelvollinen.