Sivut

maanantai 17. joulukuuta 2007

Viimeiset joululahjasukat

Meni taas yömyöhäseen näitten sukkien valmistuminen. Vaan valmista tuli, ja enempää lahjasukkia en sitten aio tänä jouluna neuloakaan. Sukat menevät tädilleni (joka saa myös aiemmin esitellyt Kertut). Lähisukulaiset eivät tänä jouluna saakaan yhtään sukkaparia, koska heidät olen sukittanut jo aiemmin, viime jouluna ja pitkin vuotta. Siskon miehelle olisin sukat neulonut, mutta kuulemma "on sillä niitä". No, väkisin en ala kenellekään neulomaan, tekemistä on ihan tarpeeksi muutenkin.

Sukat on farkunsinisen ja harmaan kirjavaa Flotte sockea, koko 40 (silmukoita 64) ja käsiala tällä kertaa tahallisen löysä, joten langankulutuskin vain 63g.
Seuraavaksi meikäläisen ohjelmassa olisikin lahjojen paketointi. Lähetettävät lahjat voi paketoida ihan avoimesti, ja tuolla ne onkin apukeittiön päällisillä odottamassa. Mutta omien lasten lahjat on pidettävä salassa ja piilossa.. ei siis onnistu enää päiväsaikaan, kun pikkuneiti 3½v on hereillä ja seurana koko ajan. Illalla pitäisi jaksaa.. Kaksi vanhinta ei enää usko joulupukkiin (vielä viime jouluna uskoivat!), kun ovat koulussa kuulleet tylsän totuuden. Ekaluokkalainen vielä uskoo. Olenkin varoitellut, että pukki ei enää muista sitä, joka ei usko.

Uudet piparitkin on leivottava, kun edelliset jo syötiin. Minä en tykännyt niistä pipareista, jotka maustoin valmiilla piparimausteseoksella. Seuraavan taikinan teen kyllä perinteisellä Paraisten piparien ohjeella! Lapset taisi saada leipomisesta tarpeekseen itsenäisyyspäivänä, mutta pipareiden he koristelua odottavat innolla. Olen ostanut valmiiksi montaa sorttia nonparelleja, joita sitten "liimaavat" piparit täyteen (näin ainakin viime vuonna).

Mitään suurempaa siivousta en aio tehdä, tavallinen viikkosiivous saa riittää. Omassa rauhassa perheen kesken ollaan kuten jo monena vuonna, joten ei tässä sen kummempia tarvitse hössöttää..

Ei kommentteja: