Sivut

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Uudet sukat ja messuostoksia..

Viime viikonloppuna oli Oulussa jokavuotiset käsityömessut. Äitini matkusti jo toista kertaa tänne päin messuamaan, vaikka toiset samanlaiset olisi ollut häntä lähempänäkin. No vietettiin siinä samalla minun synttäreitäni, jos nyt yhden ruman ja hieman epäonnistuneen kakuntekeleen tuhoamista voi sanoa juhlimiseksi, mutta joka tapauksessa olen jälleen vuoden vanhempi. Huoh.

Olen alkuvuodesta saakka pitänyt langanostolakkoa, joka ei kyllä ole pitänyt yhtään, mutta ainakin viimeisen kuukauden olen pystynyt olemaan ostamatta lankaa. Ainakin näin uskon. Enkä ala asiaa enempää pohtimaan. Olen ainakin yrittänyt olla nuuka voidakseni sitten messuilla tuhlata kahta kauheammin.. Aiempien vuosien messulangat on kaikki käytetty (jihuu!), ja juuri messuja edeltävänä päivänä tyttäret kantoivat lankavarastostani reilusti yli puoli kiloa lankaa (jämäkeriä ja virheostoksia) koululleen, joten päätin, että nyt on aika uudistaa varastoa..

Pellavatunikan, pöllökorvisten ym. lisäksi hamstrasin Väinämöistä, Puffalankaa ja pari kerää Regia silkiä. Varasin kukkaroon tietyn summan käteistä, ja kaikki meni.


Jo reilusti ennen messuja neuloin Sukkasatoon kolmannet sukat.
Aika hitaasti taas näyttää minulla kaikki valmistuvan, mutta olen käyttänyt vähäistä vapaa-aikaani lukemiseen.. Jostain blogeista olen lukenut kirja-arvosteluja, sitten varannut kirjastosta mielenkiintoiselta kuulostavat kirjat itselleni.. Ja niinhän siinä on käynyt, että saattaa jopa Sydämen asialla jäädä katsomatta, kun on niin nenä kiinni kirjassa. Tarpeeksi hyvän kirjan kun saa käteensä, ei edes kuule sitä jatkuvaa äiti-äiti-äiti -huutelua.

Sukat on toisiksi nuorimmalle (9vee) tyttärelle polvisukat. Lanka on Vuorelman Vetoa ja juuri hänen lempiväriään, purppuranpunaista, Somikista sitä hain ensin yhden ja sitten toisen kerän. Vetoa näytti olevan niin monta muutakin herkullista väriä, että täytyy hakea lisää joku kerta..


Kujeillen (muokattuna)
Lanka Vuorelman Veto (purppura)
Langankulutus 116g
Puikot 2,5 ja 3,25
Silmukoita varren alussa 56, nilkassa ja jalkuimessa 52
Koko 33/34

Ei tuosta ihan oikean nappilistan näköinen tullut, mutta olin neulonut sukkia jo niin pitkälle, etten viitsiyt alkaa purkaa ja miettiä sitä kokonaan uudestaan. Ja kun tytär oli niin ihastunut sukkiin, kuvio sai kelvata. Tykkään kyllä alkuperäisestä Kujeillen -kuviostakin, niin että varmasti toteutan senkin joissain sukissa.

10 kommenttia:

Tia kirjoitti...

Ihanat sukat!

suvi kirjoitti...

oispa ollu kiva tulla tuonne Oulun messuille,kerran Jyväskylässä kävin ja nehän oli kivat :)
sukat näyttää tosi kivoilta ja lämpimiltä...

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

voi miten ihanan värisiä lankoja! :)

santra kirjoitti...

Tosi upeat sukat ja ihana väri!

Sanna kirjoitti...

Huikean hienot sukat!

Susanna kirjoitti...

Ihanat sukat :)

Hepsi kirjoitti...

Voi mahtava, kuinka upeat sukat jälleen!

Päivikki kirjoitti...

Oi, miten upea sukkasato siulla onkaan täällä! Olen ehtinyt tänä vuonna vierailemaan blogeissa niin harvakseltaan, että jään kaikesta paitsi. Nytkin katselin aivan ihastuksissani aikaisemmista postauksistasi neulomasiasi sukkia, jotka ovat toinen toistaan kauniimpia.

JennyF kirjoitti...

Ihania ostoksia ja kauniit sukat!

Sohvaneulomo kirjoitti...

Upeat sukat!

Sinulle on haaste Sohvaneulomossa, käyhän kurkkaamassa ja ota koppi!