Sivut

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Orapihlajia

Edellisestä kirjoittelusta on kulunut sen verran aikaa, että päätin piipahtaa kertomassa, että hengissä ollaan ja ihan kohtuullisissa hengen ja ruumiin voimissa. ;o)

Kaksi Orapihlaja- liinaa olen neulonut valmiiksi. Mitenkään suurella intohimolla en ole näitä tehnyt (työ etenee pyörönä ja samalla ajatus kiertää kehää). Ostin Novitankin ihan liinamallien takia, ja tarkoitus oli neuloa liinoja joululahjaksi niin monelle kuin ehdin.. mutta koska aika on rajallista, jätin ensimmäiseksi lasten opettajat ja kerhotädit pois lahjalistalta ja päätin keskittyä muistamaan sukulaisia. Eli sen mitä ilman stressiä ehdin..Pingotan ja tärkkään liinat ehkä sitten kun niitä on enemmän. ;o)

Tuskin montaa jaksa neuloa. Reunan virkkaaminen on niin työlästä ja pitkäveteistä, että teen sitäkin monta päivää.
Sitä paitsi olin tosi kiukkuinen tuon ensimmäisen liinan reunuksen kanssa, kun yritin Novitasta tavata ohjetta, enkä meinannut millään ymmärtää. Lehdessä sanotaan "Päätä 55. kerroksen jälkeen silmukat. Virkkaa vielä jokaiseen neulottuun silmukkaan 1 kiinteä silmukka ja jokaiseen langankiertoon 15ks." Eli tuon mukaan silmukat ensin päätellään ja sitten virkataan reunus. Mutta kuvissa taas ei näy pääteltyä kerrosta. Parisen tuntia itsenäisyyspäivänä pähkäilin (siinä jäi linnan juhlien mekotkin katsomatta) ja kokeilin, kunnes päädyin ilmeisesti oikeaan "55. kerroksen jälkeen virkkaa jokaiseen neulottuun silmukkaan 1ks ja jokaiseen langankiertoon 15ks".

Novitan ohjeet on minusta muutenkin perssheessthä. Kuvat on isoja ja "hienoja", mutta Talvi 2008- lehdessä on sama virhe kuin monessa aiemmassa lehdessä eli malli 26(hartiahuivi rosemohairista) saatu kuvattua niin, että mallikuviota voi vain arvailla. Ja huivista on sentään kaksi kuvaa. Ärsyttää.
Niin ja ohjeet on kirjoitettu ylimalkaisesti. Monesti mietin, miten joku aloittelija selviää Novitan ohjeista, kun niissä on vanhalla neulojallakin miettimistä. ;o)


Jos joku ihmettelee liinojen kuvauspaikkaa, niin ne on kuvattu apukeittiössä mankelin päällä. Mankelin päällinen on mulla sellainen pysäkki kaikelle mahdolliselle; mankeloitava pyykki tietenkin kasautuu siihen (joskus puolen metrin korkuiseksi kasaksi), muka-lähiaikoina-korjattavat vaatteet odottavat (kunnes piilotetaan kaappiin, tungetaan roskiin tai joskus jopa korjataan), paketoitavat lahjat (kaverilahjat tai sukulaisille menevät) odottavat kääröön pääsyä, hamateokset odottavat silittämistä, nappilaatikot pysyvät juniorin ulottumattomissa. Taitaa olla ainoa paikka talossa, joka ei kiinnosta muita perheenjäseniä, siksi mä kerään sinne kaiken. (Nyt tyhjennetty kuvausta varten.) Tuo Koiramäen kortti on mukana siksi, että siinä on jo jotain ensi vuoden jouluun liittyvää. ;o)

7 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Voi miten kauniita liinoja!

Allekirjoittanut on samaa mieltä Novitan ohjeista, tosin minä olen yksi niistä vasta-alkajista. Olen tämän kuluvan vuoden aikana hyllyttänyt Novitan ja alkanut suosia englanninkielisiä ohjeita. Ne on tosi selkeitä ja käy aloittelevankin järkeen.

Stressitöntä joulunalusaikaa!

P.S Jokaisella naisella on kai joku paikka jonne pyykit tms.. tuppaa kasaantumaan. Mulla niitä pinoja on ympäri huushollia ja ne kuulostavat ihan samankaltaisilta omiesi kanssa ;O) Siisti koti ei haasteita tarjoa!

Anonyymi kirjoitti...

Yy kaa koo nee... (laskee joulukortin kuvaa) Onneksi olkoon? :)

Anonyymi kirjoitti...

Samaa laskin minäkin niinkuin Mari, onnea onnea!!

Ai niin ja nättejä liinoja!

Satu U kirjoitti...

Kauniita liinoja olet väkertänyt!! Meilläkin kertyy tehtäviä töitä, siis minun tehtäväkseni päätyneitä, yleensä keittiön pikkukaapin päälle, tai liinavaatekaapin hyllylle... niitä yritän sitten taistella vähemmäksi, silloin kun joudan/jaksan.
Onnea täältäkin, taisin tajuta vihjeen minäkin!!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, kuva-arvoitus ratkaistu. ;o) Iskää ei ole potkaistu pellolle vaan väki näyttäisi lisääntyvän yhdellä pellavapäällä. ;o) On kyllä niin alussa vielä, että olkoon vielä SALAISUUS, kun ei koskaan tiedä miten käy. Joka tapauksessa, jos hyvin menee, ollaan lähempänä seuraavaa joulua kuin tätä ennen kuin mitään tapahtuu.. Kiitos silti onnitteluista. En voinut vastustaa kiusausta kertoa, kun tuo kortti oli niin nappi löytö.

Huomasin tänään juuri imuroidessani, että meillä muun perheen paikka kerätä tavaroita on olohuoneen sohvan alusta! Ei montaa päivää ole kun sieltä viimeksi siivosin, ja taas löytyi pelinappuloita, kyniä, sanomalehti, pompuloita, ym pieniä leluja, jotka on yleensä aina hukassa..

-maria- kirjoitti...

Totta, Novitan (kuten kyllä joidenkin muidenkin julkaisujen) kuvissa on paljon toivomisen varaa. Bambumetsäsukista oli vain ohjesivujen pikkukuvassa pohkeen kuvio näkyvissä (ohje taisi olla syksyn lehdessä), ja se kuvio oli juuri se juju niissä sukissa. Joskus ompelulehdissä ainoa kuva jostain puserosta on otettu niin, että sen päälle on puettu liivi - eihän siitä saa minkäänlaista käsitystä! - Ohjeiden selkeyteen sopisi myös kyllä panostaa.

Ja onnea matkaan salaisuuden kanssa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea, onnea! Arvasin jo ennen kuin katsoin kuvaa! Johtunee siitä, että Tyttärellä tänään rv 41+3, joten arvata saattaa, mikä on ajatuksissani päällimmäisenä!