Sivut

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Orapihlajia II

Esiteltävänä tällä kertaa neljä Orapihlaja- liinaa pingotettuina ja tärkättyinä. Vähän eri näköisiä kuin ne mytyt edellisessä postauksessa. ;o) Nämä menee kaikki lahjaksi. Enemmänkin pitäisi neuloa, jos aion lahjoa edes ne lähimmät ihmiset, joille näitä ajattelin (ja olisihan omassakin pöydässä liina kiva!), mutta taitaa osa jäädä ilman. Tässä vaiheessa iskee jo lopunajanpaniikki.. mutta jos sitten ensi jouluksi. Ostin reteesti lankaakin kaksi kerää, ja yhdestä kerästä näyttää saavan ainakin kuusi liinaa, että saahan noita tikutella jos aikoo kaiken langan käyttää..Orapihlaja:
Ohje Novita Talvi 2008 (Vanha Neoviuksen malli)
Lanka Novitan virkkauslanka
Langankulutus n. 16g
Puikot 2,5 sormikaspuikot, sukkapuikot ja 60cm pyöröpuikko
Virkkuukoukku 1,25
Tärkkäys rasvaton maito + vesi (½ dl molempia)Mies lähti taas tänään kaveriporukalla Kitkalle palvaamaan kinkkuja. Tulee sitten sunnuntaina takaisin, eli meillä taas lihat kypsyy pitkällä kaavalla. Ostettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa puolikas poroakin, suurimman osan siitäkin herra kait savustaa.

Mulla on onneksi kaikki joululahjaostokset tehtynä. Viime lauantaina ostin viimeiset, mitä olin suunnitellut ja lasten toivelistoilta valinnut (ihan kaikkia toiveita ei sentään toteuteta!). Meillä lapset kirjoitti pukille lahjatoivelistat, jotka ehdin just lukaista ennen kuin ne suljettiin kuoreen. Olisihan niihin voinut kirjoittaa muutakin, esim. onko pukilla paljon apulaisia, onko siellä korvatunturilla kylmä, porollako se pukki varmasti kulkee, kun meidän pihassa näkyy vaan autonjälkiä.. mutta pelkät kerjuulistat meiltä lähti matkaan.

Jouluruoatkin on suurimmaksi osaksi hankittuna. Ja suklaata tietty montaa sorttia. Laatikot ostan valmiina, koska `muiden äitien tekemät´ on niin hyviä, namnam. Joskus tein laatikotkin itse, mutta niistä kaupan kolmen kilon lanttu- ja porkkanasäkeistä tulee niin mahdottomat määrät laatikoita, että niitä sitten viimeistään pääsiäisenä tapasin heittää pois. Salaatteja varten olen jo kantanut suolakurkkupurkin (ei sellaista jättiä!), punajuuria ja majoneesia, tuorejutut pitää hakea aatonaattona. Omatekoinen italiansalaatti ja rosolli on vaatimattomasti sanottuna, heh, maailman parasta (olen jo kotona varmaan kymmenenvuotiaasta asti vastannut salaateista ja samalla reseptillä mennään).

Kuusi käydään luultavasti hakemassa naapurin puolelta (ihan luvan kanssa, ettäs tiedätte..). Uhkasin kyllä ostaa kuusenkin tänä vuonna, koska viimevuotinen "joulukuusi" oli varsinainen pohjanoteeraus.. Olin kyllä tosi kiukkuinen siitä. Meillä kuusi laitetaan aina olohuoneen nurkkaan (pysyy turvassa ja pystyssä), joten miehen mielestä ei haittaa, vaikka kuusi olisi vähän toispuoleinen, sen harvemman puolen kun voi laittaa nurkkaan päin. Minusta vaan oksia voisi olla edes olohuoneen puolella!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin ihanan jouluinen liina, tai monta ihanaa! Hyvää joulunodotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania sun orapihlajat!

Juu, joulukuusi taitaa olla vähän joka perheessä "keskustelun" aihe. Lapsuudenkodissani isä katsoi omasta metsästä jo syksyllä kuusen valmiiksi. Aattona oli perinne, että äiti oli kuin p****seen ammuttu karhu, kun pirtissä (ikkunan edessä) nökötti jälleen kerran toispuoleinen ja harva kräki, sittemmin joulukuusta alettiinkin meillä kutsua aurauskepiksi...

Omassa huushollissa en jaksa nipottaa enää tästä asiasta (kaikesta muusta kylläkin?), samat viat ne tuntuvat kuusesta vuosittain löytyvän, jos en itse ole valitsemassa.... :D

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita liinoja ja jouluhommatkin sulla hyvällä mallilla. Minä niin tykkäisin oikeasta kuusesta, mutta kymmenisen vuotta meillä on ollut muovikuusi, koska mies inhooa neulasia, jota löytyy kuulemma jokapuolelta. Tosin kuusemme on kaunis ja koristeltuna voisi vaikka luulla sitä aidoksi.

Matleena kirjoitti...

Onpa ne kauniita nuo Orapihlajasi! En siitä lehdestä ole ohjetta edes noteerannut, mutta nyt kyllä pitää katsastaa uudestaan. Minulla on jemmassa sopivaa punaista lankaakin.

Se joulukuusi taitaa olla ainakin joka toisessa perheessä sellainen joka jouluinen keskustelun aihe. Niin se on meilläkin ollut, mutta nykyään tyydyn vain hiljaa mielessäni morkkaamaan, en enää jaksa ääneen motkottaa. ;D

Kristiina kirjoitti...

Upeita liinoja. Mitäpä lankaa käytit?

Meillä kuusi on useimmiten ollut ihan ok (isäni tuo sen), mutta pientä riitaa on tullut joskus siitä, onko se kuusi nyt suorassa vai ei. Ärsyttää niin hirmusti jos se on vähänkin vinossa.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kehuista! ;o) Lankana oli muuten ihan Novitan virkkauslankaa. Lisäsin tiedon tuonne postaukseen.

Mua on koko päivän naurattanut tuo "aurauskeppi".. sellaisia ne taitaa yleensä ollakin. Meillä kotona isä myös haki kuusen (en tiedä hakiko omasta vai naapurin metsästä). Kuusi oli kyllä suht sopusuhtainen, mutta aina vain METRIN mittainen. Siskon kanssa aina toivottiin, että toisi oikean kokoisen puun, mutta aina se oli samanlainen nysä. Laitettiin kuusi sitten kukkapöydälle, että näytti vähän isommalta. ;o)

Onneksi meillä mies tuo sentään kattoon saakka ulottuvan kuusen, vaikka ei aina niin nätti olekaan. Yleensä olen ollut hiljaa, mutta viime vuonna en edes osallistunut koristeluun..

Juu, hyvin on jouluvalmistelut mallillaan. Paitsi tarkka lukija ehkä huomasi, että siivouksista ei puhuttu mitään. ;o) Siivoan niinkuin monena muunakin vuonna jaksamisen ja voinnin mukaan, sitten kun jaksan ja ehdin. Vielä ei kannata.

Heinis kirjoitti...

Hyvää joulua, Pirjo-Riitta!