Sivut

maanantai 7. huhtikuuta 2008

Satumaata ja pätkä varrasvirkkausta ;o)

Vähäksi menee ennen kuin loppuu kokonaan. Satumaa on nimittäin kohta valmis!

Eilen intouduin kirjomaan kuvassa näkyvät kukat. Enää tuohon toiseen terälehdet, ja sitten pääsen viimeistelyvaiheeseen.

Miehelle annoin tehtäväksi hankkia mulle K-raudasta (tai mistä tahansa, kunhan hankkii sellaisen) finfoam-levyn, että saisin siihen pingottaa rekipeittoni. Tuota levyä kuulemma käytetään nykyään paljon, koska se on kestävämpää kuin styrox. Eikä toivottavasti aiheuta kylmiäväreitä nitinällään ja narinallaan kuten styrox, hyih.

Edellisen työn (Tilhipihlaja) suoristin pesuhuoneen lattialla kahden läpimärän jättipyyhkeen alla, eikä siitä minusta tullut oikein hyvä. (Sittenhän siitäkin voisi purkaa käänteet ja pingottaa uudestaan. Jee. Aina löytyy uutta purettavaa.)Täältä löytyy lisää noita Vuorelman rekipeittomalleja.

Viime maanantaina Kansalaisopistolla opeteltiin varrasvirkkausta. Tässä pieni Kitten Mohairista virkkaamaani harjoitelma. Varrasvirkkaus oli ihan mukava työtapa, jolla voisi kokeilla tehdä vaikka kesäkassin.
Aamulla ihmettelin, kun eskarilainen valitti, ettei kaapissa ole lainkaan collegehousuja vaan vain farkkuja. Pesukoneestakaan ei ilmestynyt kuin yhdet neidin housut narulle ripustettavaksi. Noh, tuossa äsken keräilin vaatteita toiseen pesukoneelliseen, ja neidin sängystä löytyi neljät housut ja saman verran puseroita, pari yöpukua ja sekalainen seurakunta sukkia. Neiti nukkuu yläsängyssä, ja sinne on hyvä jemmata kaikenlaista. Ei ole montaa päivää kun viimeksi keräsin sieltä noita vaatteita, mutta äkkiä niitä kertyy uudet vuoret!

6 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

On sulla työtä tuossa rekipeitossa.. :)

Jälkikäteen mä sen Hello Kittyn *pistelin* pipoon. Mielestäni valitsin pienen naaman, ettei menisi kauan.. Tuntui silti kestävän ikuisuuden..

Enpä sitten tiedä kumpi tapa kestäisi mulla kauemmin; tuo jälkikäteen kirjailu vai jo neuloessa tehden.. voisi olla aika lankasotku.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin pitäisi hankkia tuota finfoam-levyä. Osaatko sanoa, paljonko sellainen maksaa, ja minkä kokoisena sitä saa?

Bilkis kirjoitti...

Mulla on to do-unelmissa tuo peittokirjonta. Näyttämäsi palaset ovat olleet satumaisen kauniita. Jännittävää nähdä kohta koko työ.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Minäkin sen varraksen kimpussa =)
Kivaa jälkeä kyllä tulee.

Palaga kirjoitti...

Voiko tuollaiselle levylle pingottaa myös neuleita ja virkkauksia! Se olisi kätevä!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Finfoam-levyn hintaa en (vielä) tiedä, mutta ei pitäisi olla kallista. Ja juu, sille voi pingottaa neuleita ja virkkuutöitä ihan samalla lailla. Nuppineulat uppoo hyvin. ;o)
Mies meinasi, että sitä olisi saatavilla vain 60cm leveänä (sellainen oli kansalaisopistollakin), mutta voisi kuulemma liittää yhteen että saisi leveämmäksi.. mää tarttisin väh. 90-senttisen.. miten se sitten tapahtuu, on miehen onkelma. ;o))