Sivut

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Siin niit ny sit o

Sisko tilasi lapsilleen joululahjaksi ohuet lapaset, sellaiset, jotka mahtuvat hyvin toppa- tai nahkakintaiden alle. Vielä tuollaisille ei ole tarvetta, mutta ehkä tällekin talvelle saadaan kunnon pakkaset!

Neljällä parilla pikkulasten käsineitä oli mukava aloittaa Lapaskuu, vaikka tälläinen tilauksesta tehty pakkopulla maistuu yleensä melko kuivalta... Lapasien kanssa ei vierähtänyt kuin viikko (vaikka pidemmältä se tuntui!), siinä tuli istuttua ja vahdattua samalla aamun ja illan Sydämen asialla, harrastettua varsinaista maratonneulontaa eilen Vain elämää -ohjelman aikana..


Peruslapaset 
Malli oma
Lanka Fabel
Langankulutus kaikissa yhteensä 116g
Puikot 2 ja 2,25

Siniset ja turkoosit on samankokoiset, ne on siskon 6- ja 8-vuotiaille tyttärille. Neulottu 48 silmukalla, peukalokiila 5cm korkea (lisäys 6 kertaa joka 3.krs), kämmenosan korkeus 15cm.
Vaaleansiniset vasemmalla on 4,5vee pojalle. 44 silmukalla, peukalokiilassa lisäys 5krt, kämmenosan korkeus 13cm.
Ja siniraitaiset 2,5vee pojalle, jonka kädet on metsämiehen kokoa verrattuna meidn kuopuksen käsiin.. Silmukoita resorissa 44, sileällä 40. Peukalokiila 4cm, lapasen korkeus noin 12cm..Eilen vietettiin Blondin 11vee synttäreitä. Ihan pienesti, oman perheen kesken vietettiin, Blondi oli ajatukseen tyytyväinen, kun ei tarvinnut miettiä, että ketä kutsuu ja ketä jättää kutsumatta..
Minä en jaksanut leipoa kakkua, päätin kokeilla cake popseja, että jotain makiaa saadaan. Enkä jaksanut etsiä netistä ohjeita, laitoin vain jotain, mitä resepteistä muistin (ja se ei ole paljon se).

Näissä on molemmissa satseissa puolikas kääretorttua murennettuna, purkki tuorejuustoa, sitruunan ja karpalon makuista, puoli desiä tomusokeria ja vähän sulatettua voita. Pallot on päällystetty (jompikumpi) Pandan valkosuklaalla ja (sit se toinen) taloussuklaalla. Tikkuja ei ollut, kun en muistanut ostaa.. laitettiin valmiit pallot vähäksi aikaa pakkaseen jähmettymään ennen herkuttelua.

Hyviä noista tuli, varsinkin vaaleat teki lapsille kauppansa! Tummat maistui minusta hieman perunaleivoksilta, joita en tosin ole syönyt vuosikausiin, kun en ole niitä Oulusta löytänyt.. Ensi kerralla pitää laittaa mössöön mukaan jotain vähän väkevämpää makua antamaan, hilloa tai jotain..
4 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Hinot herkkulapaset puhumattakaan noista pallukoista!

Hanna kirjoitti...

Ai että mun silmää hivelee tuo symmetria noin kirjavan langan kans! Se ei oo aina helppoa ja joskus vaan ei onnistu millään, nyt oot ollu tosi taitava! Mä oon jotenki rajoittunut tän ongelmani kans :-) Äläkä sano nyt sitte että eihän ne kaikki ihan just oo, on ne ihan tarpeeksi! :-)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos Auli!

Ja Hanna; minäkin tykkään symmetriasta. Ja tietty unohtui mainita (niin kuin aina jotain joka tekstistä), että vihreisiin lapasiin piti lanka ottaa toisen kerän sisältä ja toisesta normaalisti ulkoa että sai värit juoksemaan samalla lailla. Mua Ärsyttää se värikohdan etsiminen, kun siinä menee neulonta-aikaa hukkaan! ;oD

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Kiva, kun löysit ja jätit kommenttia uuteen blogiini! :)

Hienoja lapasia! Mulla on joku ahdistus lapsten neulomista kohtaan, kun niistä tulee melkein aina liian pieniä. Tylsää purkaa ja tehdä uusiksi. ;)