Sivut

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Siskolle

Sisko toivoi itselleen kämmekkäitä joululahjaksi.

Minä en siskon lapasvarastoa tiedä, enkä kyllä sitäkään, suunnitteliko käyttävänsä kämmekkäitä yksistään, vai joiden lapasten, kintaiden tai sormikkaiden päällä, joten halusin neuloa hänelle niiden kanssa jotain muutakin.

Neuloin perussormikkaat samalla vanhalla kaavalla ja samoilla silmukkamäärillä kuin olen itsellekin tehnyt jo parit (ja äidillekin yhdet). Meillä on kaikilla suunnilleen samankokoiset kädet, sellaiset reilut leipälapiot.


Sormikkaat
Malli omasta päästä
Lanka Strompegarn Jacquard Magic sock wool (ruskea)
Langankulutus 50g
Puikot 2
Silmukoita 60
Peukalokiilassa lisäys 8krt joka 3.krs

Sormiin poimin reilusti silmukoita (3-4) välikohdista. Pikkusormessa on yhteensä 17s, nimettömässä ja etusormessa 20, ja keskisormessa ja peukussa 22.


Kämmekkäät
Malli omasta päästä
Pöllö sama kuin viime talvisissa villapuseroissa (ravelrysta)
Lanka Drops Nepal (luonnonvalk.)
Langankulutus 58g
Puikot 3,5 ja 5
Silmukoita 36

Napit löytyi omasta huushollista.
Tytär oli joku päiva heittänyt roskiin vanhan puseronsa, mutta oli ottanut siitä napit talteen. Ja minä sain ommella ne napit kämmekkäisiin, koska mitään muuta sopivaa ei löytynyt! ;o))

11 kommenttia:

Taika kirjoitti...

Kämmekkäät on kivat mutta mihin vuodenaikaan ne on tarkoitettu? Äitini on kutonut minulle parit mutta kun niissä paleltuu sormet... :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Taika; älä muuta virka! Mulla ei ole yksiäkään kämmekkäitä, kun mullakin sormet palelee niin helposti, käytän yleensä kaksia tai jopa kolmia lapasia päällikkäin. Ehkä ne kämmekkäät kuuluu sinne loppukesään.. ;oD

MariL kirjoitti...

Hienoja kädenlämmittimiä! :) Niitä kyllä aina tarvitaan. Minä pidän kämmekkäitä sisäkäytössä tai sitten toisten lapasten alla niin, että tarvittaessa voi riisua vain ne päällimmäiset esim. bussissa, ja kämmekkäät kädessä voi kuitenkin vielä kutoa. Mulla palelee käsiä sisälläkin, niin kämmekkäät ovat kätevät, lämpiää siinä sormetkin, kun on muu osa kädestä lämpimänä. Tällä viikolla olen kyllä sisällä pitänyt ihan sormikkaita, nekin kädessä kutominen onnistuu.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

MariJ; Kiitos ideasta! Taidanpa neuloa äidillenikin kämmekkäät joululahjaksi. Heillä on aina sisällä niin kylmä, että käsineet on melkein tarpeen, mutta eipäs ole ennen tullut tuo mieleen!

Hepsi kirjoitti...

Onpas kaunis setti!

Sude kirjoitti...

Kämmekkäät on oikein hyvät syksyllä ja keväällä, ainakin polkupyörällä ajaessa ne on mitä parhaimmat :) Siskoni käyttää niitä myös talvella autolla ajaessa. Nämä sinun tekemät on niin kauniit, että ihan varmasti käyttöä piisaa.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos Hepsi ja Sude!

Uskon kyllä että kämmekkäille löytyy käyttöä, kun niitä niin paljon neulotaan.. autoa ajaessa minäkin voisin kuvitella käyttäväni. Täytyy neuloa itsellekin, niin pääsee kokeilemaan. ;o)

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Ihanat!

Itse olen keksinyt kämmekkäille käyttöä lähinnä töissä, kun talvisin näpit jäätyy tietokonetta näplätessä.

Anonyymi kirjoitti...

http://louboutinshop.co.uk Which probably wouldve had a much better result. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose jakker[/url] Xbzyshslb http://canadagoosesweden.com
erdicg 999707 [url=http://www.canadagoosestorontofactory.ca]geese photos[/url] 645276 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose jackets calgary[/url]

Hanna kirjoitti...

Ihana setti! Olen miettinyt retkeilykäyttöön kämmekkäitä....mutta kaipaisin itsekin sormikkaita alle. Tämä laitetaan mieleen :)

Hepsi kirjoitti...

Kysyit valkoisista pipareista. Ne on ihan tavallisia vaaleita pipareita, mutta äitini taikina oli tällainen:
500 g marg. tai voita
500 g sokeria
5 munaa
1 kg jauhoja
1 tl ruokasoodaa