Sivut

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Paa Paa Palikka

Palikka palikan päälle. Palikka palikan viereen.
Palikkatornien rakentelua nämä sukat.


Laitoin lehtikaapin ylösalaisin etsiessäni sukkien ohjetta. Löysinkin niitä sitten useampia, viimeisin näyttää olevan Novitan sukkalehdessä, yksi on julkaistu Novita 4/96 numerossa. Mutta se tietty, etsimäni ohje, jonka olen joskus kopsannut Suuri käsityölehdestä nro 2/2004, löytyi sitten siististi mapitettuna sukkaohjekansiostani.


Konttisukat
Ohje Suuri Käsityölehti 2/2004
Koko 42/43
Lanka Seitsemän Veljestä (metsänvihreä ja Marttojen omenanvihreä)
Langankulutus 288g (molemmat kerät viimeiseen senttiin!)
Puikot 2,5 ja 3,25


Alkuperäisohjeen mukaan en tietty tehnyt, tai aloitin kyllä, mutta sukasta meinasi tulla ihan hervottoman leveä, joten muutaman ruutukerroksen jälkeen purin ja aloitin uudestaan pienemmällä silmukkamäärällä.

Neuloin resorin 72 silmukalla, ennen ruutujen aloitusta vähensin 60:een, neuloin kymmenen 6 silmukan ruutua kerrokselle.
Ruutujen väkertäminen oli aika hidasta puuhaa, ja muutaman ruutukerroksen jälkeen tuntui, ettei nämä sukat valmistu ikinä! Mutta mitä pidemmälle neuloin, sitä nopeammin yksi kerros syntyi, ja lopussa en olisi malttanut lopettaakaan.. yksi syy siihen, miksi näistä tuli näin pitkät!

Toinen syy polvisukkapituuteen oli tietty 7veikka -varaston hävittäminen /pienentäminen. Minä kun en oikein tykkää ko langasta, aina sitä vaan tulee ostettua, kun halavalla saa.. ja sitten taas harmittaa. HäjyFlikkakin katseli ihmeissään, että Äiti, apua, sä kudot seitsemää veljestä, eihän sulla ole kuumetta.. No heh heh.


Neuloin nämä sukat miehelleni. Aluksi suunnittelin niitä joululahjaksi, mutta hups, isänpäivähän on ennemmin, joten hän saa ne jo silloin! Mies kun kerran toivoi metsästysasuunsa sopivia sukkia. Ihan maastokuvioista näistä ei tullut, vaikka väri onkin oikea. Pitkävartisissa nahkasaappaissa varmaan ihan mukavat!

Mies tuossa jo yhtenä iltana kyseli, että kenelle nuo sukat menee ja kun en nyt suoraan halunnut paljastaa, niin sanoin, että mulle itselleni. En huomannut katsoa hänen ilmettään, että oliko se helpottunut vai harmistunut. Minusta nimittäin nämä sukat on oikeasti aika kamalat, mutta mies kun ei ole kommentoinut niistä mitään, en tiedä tykkääkö hän vain ei. ;oDD

7 kommenttia:

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Wow mitkä sukat, hienot!

Leena kirjoitti...

Ihanat sukan varret!

Seijasisko kirjoitti...

Ei oo kamalat vaan komeat!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kaikille! Seijasiskon kommentti sai hyvälle tuulelle! ;o))

Marika kirjoitti...

Ja joskus ei kannata kysellä turhia ! ;-) Minulla tuo konttineule on vielä loputtomalla to do -listalla. Kivannäköistä neuletta. :-)

Hepsi kirjoitti...

Komeat sukat miunkin mielestä!

Poppana kirjoitti...

Tuo kontti on niiiin vaikeaa. Mumma on tehnyt tuolla lapasia kaikissa mahdollisissa väriyhdistelmissä kaikille meille lapsenlapsille ja vielä minunkin lapsilleni. Minä yritin yhden kerran ja vaikka tein kuinka tiukka niin puikot putoili ja ... ei siitä mitään tullut. On kyllä sellainen olo, että vielä minä tuo opettelen.