Sivut

torstai 23. heinäkuuta 2009

Ehdinpäs sittenkin..

saada tälle kesälle valmiiksi nämä pikkuneitien kesäkassit! ;o)

Virkattu osuus ehti jo muutaman päivän odottaa viimeistelyä. En sitten malttanut silputa vanhoja juhlamekkoja vuorikankaaksi, vaan kävin Eurokankaasta ostamassa sopivat kankaanpalaset.Varrasvirkatut kassit
Malli "omasta päästä"
Lanka Tennessee pinkki (värinro 537) ja lila (749)
Langankulutus 1 kerä/ kassi eli yhteensä 200g
Pitkä puikko nro 15
Virkkuukoukku 3,5
Kassin koko noin 24*24cm.
Virkkasin 140 silmukalla viiden silmukan ryhmiä 12 kerrosta. Kassin suuaukossa kiinteitä silmukoita 112s:lla. Pohja puolipylväitä 112s:lla.
Eurokankaasta löysin oikein sopivan väristä, tyttömäisen pikkukukallista puuvillakangasta. Lisäksi 25cm vetoketjut lilana ja valkoisena (pinkkiä ei ollut). Yhtenä iltana ja seuraavana aamuna ompelukoneella surruuttelua ja voila, kassit on valmiit. Ja kaksi pikkuneitiä niin onnellisia! ;o)Valamonruusu kukkii meillä nyt kauneimmillaan.Lopuksi Kikin pyynnöstä kuva Kempeleenruususta (Kempeleen kaunotar). Aika mitättömän näköinen ja värinen, jos vertaa vaikka tuohon edelliseen Valamonruusuun.
Tekee ahkerasti juuriversoja, innokas leviämään. Kukinta mitätön ja lyhytaikainen, onkin syksyllä kauneimmillaan, kun lehdet hehkuu punaisena, keltaisena ja oranssina.Ihastuin kaupassa uusiin aloevera-nalleihin! Varsinkin "lakka" lumosi, mutta pari muutakin kerää hamstrasin. Tekeillä nallesta on sukkapari, ja lanka tuntuu oikein mukavalta ja nopealtakin neuloa. Purokeriä hiplasin ja kuolasin ja koko seuraavan yönkin suunnittelin neulovani niistä jotain ihanaa.. seuraavan kerran kun kävin hiplaamassa, eivät purot enää niin säväyttäneet. Pikemminkin ihmettelin, miksei yksikään värisävy ole just mun väriäni..

10 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanat kassit! Tuo varrasvirkkaus on niin supersievää. :) Ja samaa mietin minäkin Puroista, se vihreä näytti melkein minunväriseltä, ja sit siellä onkin myös sellasii värei jotka ei niin minunvärisii ookaan. Että ehkä mä haaveilen edelleen vaan Noroista (jos joskus olis rahaa...)

MariL kirjoitti...

Kauniit kassit! Pitäisi minunkin opetella tuo varrasvirkkaus. :) Samat tunnelmat, eli lakka tuntui minustakin omalta, Purot taas eivät. Noissa sinun tekemissä kasseissa on juuri sellaiset värit, joista pidän. Kempeleen ruusussakin on kaunis väri! :)

MarjutJ kirjoitti...

Ihanat kassit!
Minäkin olen käynyt uusia nalleja ja puroja katselemassa, mutten vielä ole ostanut. Tällä hetkellä on vanhojen hävitys menossa.

möhönasu kirjoitti...

Todella ihanat kassit!

Sain lahjaksi pari uutta nallea, mutta vielä en ole niistä mitään tehnyt.

Matleena kirjoitti...

Niin näpsät kassit pikkuneideille! :) Tuo varrasvirkkaus pitää vielä joskus kokeilla, on se niin mukavan näköistä. Ja kaikkea uuttahan pitää kokeilla! ;D

Uusia Nalleja olen kyllä katsellut ihaillen ja hiplannutkin, mutta kauppaan ne minulta vielä ovat jääneet toistaiseksi. Puroja olen päässyt ihailemaan vain kuvista, ei ole sattunut kohdalle. En kyllä varsinaisesti ole etsinytkään. ;)

äiti-puffa kirjoitti...

Ihanat kassit! Ei ihme, että pikkuneidit olivat onnellisia, tuollaisella saisi monen isommankin tytön onnelliseksi! :)

catariina kirjoitti...

kivat kassit,niistä on iloa pitkäksi aikaa.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kiitos taas kaikille..! ;oDD

Mari ja Matleena; ehkä mä tässä vielä joskus pääsen sinne neuletapaamiseen, niin voin sitten vaikka opettaa tuon varrasvirkkauksen. Se on ihan helppoa..

Marjut; minäpä olen jo pitkään vältellyt 7veikkaa ja nallea, eikä mulla taida olla varastossa kuin 2 kerää vanhaa moniväristä coloria (joita säästän kun on niin kaunis väri), joten pääsin heti käsiksi noihin uutuuksiin (=ihanuuksiin)! ;o)

Tupuna kirjoitti...

Söpöt kassit,,varrasvirkkaus näyttää kivalta. :)

Kristiina kirjoitti...

Aivan ihanat kassit. Kyl sie olet ehtiväinen, ihan ihmettelen. Miulla on yks virkattu kassi edelleen vaiheessa. Katto on meil yhteen kertaan jo maalattu. Yhen kerran pitäs vielä vetästä tämän kesän aikana.