Sivut

perjantai 31. heinäkuuta 2009

Nallesukkia

Luppoajalla, eli lähinnä iltamyöhäisellä tuijottaessani telkkarista ruotsalais- ja englantilaisjännäreitä, olen neulonut kaksi paria sukkia. Kuka nyt osaa tv:tä katsota ilman kudinta, ja kaikki aikahan täytyy käyttää hyväksi!
Kesäkuussa innostuin lainaamaan yhden Morse-dekkarinkin, viidettä viikkoa taidan sitä jo kahlata (ainakin laina piti jo uusia), tiiliä maalatessani mietin murhaajaa.. saa nähdä, selviääkö se tänä kesänä..

Miehen veli oli meillä viikon verran kattotalkoissa, ja miehenturjakkeeni meni lupaamaan hälle villasukat kiitokseksi. No, oikeasti oltiin siitä sovittu jo aikaisemmin, joten ihan multa kysymättä ei mennyt kengännumeroa utelemaan..

Pääsin sitten heti hankkimaan uutta nallelankaa, kun oli sukat tilauksessa. ;o)
(Onhan mulla laatikollinen sukkalankaa, mutta ei aiheeseen sopivaa..)Perussukka, koko 44
Lanka Nalle (aloevera+jojoba) värinro 175
Langankulutus 120g
Silmukoita 60
Puikot 2,75 ja 3


Olin tyytyväinen, kun luulin yhden nallekerän riittävän 44-numeroisiinkin sukkiin, mutta 20 sentin varsi oli liikaa ja jouduin ostamaan toisen kerän ja nyt on sitten 80g jämälankaa. No siitähän tekee toisen parin, mutta mä en silti tykkää jämistä!

Miehen veli naisystävineen asuu parinsadan kilometrin päässä ja koska ystävä toimi uskollisena kuskina, hän ansaitsi myös kiitokseksi sukat! Hälle neuloin sukat uudesta ja ihanasta lakkanallesta.Perussukka, koko 38
Lanka Nalle lakka
Langankulutus 75g
Silmukoita 56
Puikot 2,75 ja 3


Vasta prässätessäni sukkia huomasin "virheen" sukissa. Oranssit raidat on kohdallaan, mutta nuo väliraidat menevät erilailla. Enpäs tuollaista huomannut syynätä neulomisvaiheessa, mutta eipä taida käyttöä haitata..Tässä kuva talosta ja remontin vaiheesta. Katto ei ole vielä valmis, sinne pitää naulata tasavälein (miehen sanoin) "ruojelauat", mulle tämä oulunmurre on joskus vähän kysymysmerkki, mutta tarkoittaa lautoja, joiden päälle kattotiilet asetellaan. ;o)

Ollaan miehen kanssa keskitytty tiilien lakkaamiseen ja maalaamiseen. Suurin osa on jo maalattu ja kannettu kauniiksi pinoiksi eri puolille taloa. Eilenillalla lakattiin nelisensataa tiiltä; lastenohjelmien aikaa aloitettiin ja yhdeksän jälkeen kiivettiin sisälle ylös rinteestä selkä kumarassa ja jalat koukussa kuin vanhukset.Mitäs muuta.
Viikolla tehtiin kaksi vierailua OYS:iin.
Keskimmäisellä tyttärellä oli tarkastuskäynti karsastuspolilla. Ei mitään uutta taivaan alla, ja seuraava käynti tammikuussa.
Nuorimman tyttären kanssa käytiin ihotautipolilla. Mukaan saatiin kassillinen perusvoidenäytteitä (saadaan sitten reseptillä isompi satsi rasvaa, joka ollaan sopivimmaksi todettu). Mikä parasta, keväällä kun tytön iho alkaa taas kukkimaan, jos ei pärjätä kortisonihoidoilla, saadaan hälle 10 kerran valohoitojakso! Tietenkin helpointa olisi, jos iho pysyisi hyvänä, mutta yleensä keväällä ihottuma äityy tosi pahaksi. Helpottaa ainakin tieto, että siihen löytyy apua!

4 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Siellä ollaan oltu ja ollaan tosi ahkeria. Aivan ihanat sukat tuli tuosta lakka-nallesta:) Sukkien saajat ovat varmasti hyvin tyytyväisiä. Tsemppiä kattoremonttiin!

MarjutJ kirjoitti...

Olen kanssa katsellut uusia nallelankoja ja katsellut värejä, mutten vielä ole ostellut yhtään.

Toivottavasti teillä valohoito auttaa, jos sitä satutte tarvitsemaan. Aikoinaan meidän atoopikolle ei siitä ollut mitään apua.

Matleena kirjoitti...

Kauniit sukat tuli tuosta lakkanallesta eikä tuo raitojen eriparisuus haittaa. En olisi edes huomannut, jos et olisi maininnut. ;)

Meidän pojalla aikoinaan valohoito auttoi mukavasti pahimpien vaiheiden yli, sitä samaa toivon teille, jos tarvetta ilmaantuu. Nykyään pärjää ihan hyvin pelkän perusvoiteen avulla kuulemma.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta Villa Lankalalle! ;o)
Ollaanhan me oltu reippaita juu, illalla sitten jumittaa sieltä ja täältä, jalat on kipeet, kädet on kipeet, selkää särkee jne... heh. Onneksi tuo joskus loppuukin!

Marjut: suosittelen kyllä tuota uutta nallea, mukavan tuntuista kudottavaa vaikkei mitään luxus-luxus-pehmeää olekaan, mutta minä ainakin tykkäsin (ja varmaan moni muukin).

Matleena: En minäkään ensin huomannut eriparisuutta, aloin kantapään kohtaa ihmetellä, että miksei värit ole kohdallaan.. ;oD

Juu, toivottavasti neidillä valohoito auttaa, jos sinne saakka joudutaan. (Harmi kuulla, ettei kaikilla autakaan.) Ainakin lääkäri lupasi, että tyttö saa kesän talven keskelle ja iho tykkää. ;oD