Sivut

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Lapasia taas

Pari viikkoa olen puikkoja vääntänyt ja saanut valmiiksi kolme paria lapasia. Plääh! Ei niin hirveästi näitä innostanut neuloa, ja muutenkin aika tuntuu menevän kaikkeen muuhun.

Viime viikolla oman lapsen synttäreiden jälkeen kuskasin lapsia kaksille kaverisynttäreille ja pääsinpä itsekin kakkukahveille. ;o) Jalkapalloharjoituksiin ja -peleihin ajellaan edelleen kolme kertaa viikossa (onneksi siinäkin alkaa lomakausi).

Viikonloppuna sain vihdoin istutettua pari Morsionruusua pihalle, ehtivät lojua kohtaloaan odottaen multasäkkeihin nojaten muutaman viikon. Sen verran on kuitenkin satanut, että olivat vielä hengissä. ;o)

Angervopensaiden ryhmä (8 pensasta) leikattiin matalaksi kukinnan jälkeen. Hapsottivat jo niin rumasti, että pistettiin melkein maan tasalle. (Ei haittaa vaikkeivat virkoisikaan, aina löytyy nätempiä tilalle.) Mökkinaapurilta saatiin oksasilppuria lainaksi, niin sain samalla ruusupensaille aluskatetta. Mies niistä pensaista ihmetteli, että onpas tänä vuonna tullut vähän rikkaruohoja.. juu, olen kun pari viikkoa kyykkinyt nyppimässä niitä pois!! Mietin jo, että jos antaisi kasvaa nurmikon pensaiden väliin, pääsisi helpommalla. Mutta ehkä sitten ensi vuonna.


Mutta siis ne käsityöt!:

Kahdet lapaset on samankokoiset, sovitusnukkena toimi 6v neiti. Toiset on neidille itselleen ja toiset (puoli)serkulle. Pienemmät lapaset on meidän 4v neidille.

Tuli käytettyä kerä aika tarkkaan, pikkupätkä vihreää jäi. Kuvassa lapaset neulomisjärjestyksessä. Pienimmissä piti jo lankaa vähän pätkiä, että sai värit kohdilleen.Lankana Novitan jättiraita. Kerän paino 141g, joka meni kaikki (isommat painoi 52g ja pienemmät 37g).
Puikot 3 bambut. Tarkoitus oli neuloa vähän tiiviimpää, jos olisivat sitten lämpimämmät käytössä.
Isommissa 40 silmukkaa ja kämmenosan pituus 16cm.
Pienemmissä 36 silmukkaa ja kämmenosan pituus 12,5-13cm.
Novita-lehden lapasohjeista vähän lunttasin, mutta niitä täytyy kyllä muokata aika lailla..Pakollinen kuva juniorista. Raukalla on ihan isänsä tukka. ;oDSyreeni kukkii. Tuoksu on ihana, mutta en saanut liitettyä tähän.Ja lumipalloheisi. Sori, tämä oli mainittu jo edellisessä kirjoituksessa, mutta nyt lähikuvaa.
Miehellä on viikon loma. Tänään ensimmäinen lomapäivä, joka on mennyt sitten sivujobin hoitamisessa. Plääh! Hän onkin irtisanoutunut tuosta sivuhommasta vuoden vaihteesta alkaen (saa nähdä pääseekö siitä oikeasti irti), kun yksi hallituksen jäsen on alkanut kiertää ympäri kyliä mustamaalaamassa häntä ja levittää perättömiä juttuja.. kaikenlaisia sitä löytyykin.. No, minä olen jo monta vuotta kiukutellut ja marmattanut tuosta sivutyöstä, koska se vie kaiken vapaa-ajan ja tuottaa hirveästi stressiä. Ihanaa jos se vihdoin loppuu!

Tänään pitäisi siis pakata. Huomenna lähdetään mummulan kautta lauantaiksi Tammisaareen ristiäisiin. Huoh! Etukäteen hirvittää tuo matkustaminen. No, pelkästään pakkaaminenkin hirvittää, se kun on kokonaan minun hartioillani. Lapset pakkaavat koulureppuihinsa leluja, aku ankkoja ynnä muuta tarpeellista, mies pakkaa omat vaatteensa, jotka minä olen valmiiksi valikoinut ja asetellut sängyn päälle.. ja minä pakkaan sitten kaiken muun.
Juhlavaatteet, ulkovaatteet, käyttövaatteet, hellevaatteet, uimapuvut, sandaalit, kumisaappaat, (ainakin pari) lastenpeittoa, ruokaa, matkaeväät, kissanhiekkavati automatkalle, potan ja wc-paperia (pottaa ei tällä hetkellä tarvitse kukaan, mutta autossa hyvänä hätävarana..), pyykinpesuainetta, shampoot, hammasharjat, lääkkeet, salvat ja rasvat, laastaria, hyttysmyrkkyä, vauvapuhelimet, (vaunuja ei nyt tarvita, mummulaan on hankittu jotkut halvat käytetyt). Kamera ja patterit. Käsityö. Ja jotain muuta, joka sitten viime hetkellä heitetään pakasien päälle tavaratilaan. Huoh!

Arvonnasta sitten myöhemmin (illalla jos ehdin). Kymppitonnin raja sitten pääsi karkaamaan. ;o))

6 kommenttia:

Bilkis kirjoitti...

Ihana tuo ylimmäinen lapskuva, toki muksukin:) Vai Raaseporin kaupunkiin olette menossa, tuttu paikka:)

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Hieno satsi lapasia. Pitäisköhän munkin vaihtaa tumppuihin kun aika pitkään onkin tullut tehtyä taas sukkia =)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, niinpä se on, että kun perhe lähtee reissulle, niin mies pakkaa omaan reppuunsa hammasharjan ja kännykän, ja nainen huolehtii sitten kaiken muun... Kivoja lapasia - tuo on minusta yksi ihanimmista 7 veljesraidoista, joita on ollut markkinoilla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivan pirteitä lapasia. Säikähdin jo, että etkö ollenkaan käsityötä pakkaa mukaan. Mutta tärkein viimeksi. ;)
Rentouttavaa reissua koko poppoolle!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, otan varalta kaksi käsityötä mukaan. Matkat menee yleensä takapenkkiläisten passaamiseen, mehua sinne ja limskaa tänne, makkaraleipää yhdelle ja leipää ilman päällisiä toiselle. Sitkeästi silti yritän käsityötä siinä samalla tehdä.. ;oP

Kukka, ajattelin tosiaan neuloa lapasia niin kauan ja niin monet, että sujuu silmät kiinni ja kädet selän taakse sidottuina. ;oDD

Silkkivilla kirjoitti...

Hauskoja noi lapaskuvat! :)
-elina-