Sivut

keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Käärmeraitoja eli pienen poijan kaarrokeneule

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.. miehen lempilause. Jos siihen on uskomista, tämä pusero olisi pitänyt valmistua jo aaiikoja sitten. Niin kauan se on ollut suunnitteilla. ;o)

Jo pari kolme vuotta sitten neuloin miehelle joululahjaksi puseron, josta jäi yli muutama kerä lankaa. Kerät on kummitelleet tuolla laatikoissa siitä saakka. Miehen puserosta tuli ihan sileä perusneule, mutta neuloin sen varmuuden vuoksi melkein kokonaan kaksi kertaa, kun en ollut käsialaan tyytyväinen. Onneksi mies oli silloin reissuhommissa, viikko kotona ja viikko eteläsä, niin sain nuo työviikot neuloa salassa miehen puseroa ja sitten vapaaviikot jotain muuta..

Mutta tämä on nyt tässä:Puseron perusmalli on vanhasta Novitasta 2/2002, malli 30 (vauvan kaarrokeasu). Ohjetta hieman muunnellen tein välikoon 90/100cm. Idea raidoitukseen taas tuli kirjasta "The Best of Interweave Knits".

Lankana Tekstiiliteollisuuden Wilma (paksuudeltaan vastaa Maijaa).
Vaaleanvihreät raidat on Sandnesin Alpakkaa ja muut vihreät kirjontalankanakin käytettyä Vuorelman Satakieltä. Raitalangat kaksinkertaisena. (Vyötteestä juuri jälkiviisaasti katselin, että Satakielelle suositellaan puikkokokoa 2,5-3,5, eli yksinkertaisenakin olisin voinut neuloa, lanka vaan tuntui niin ohuelta..)

Puikot 2,5 ja 3 pyöröt ja sukkapuikot.
Langankulutus yhteensä 210g.

Prinssi eestä, prinssi takaa,
prinssi istuu, prinssi makaa..(Kruunu on kuvausrekvisiittaa, eskarilaisen kevätnäytelmään tekemä kruunu, joka sattui ajelehtimaan ulkopöydällä.. iskettiin siitä juniorin päähän, mutta eihän se montaa kuvaa päässä pysynyt..) ;o))

Sanottakoon vielä, että mies oli pettynyt, kun tein noita raitoja puseroon.. olisi kuulemma ollut hienoa, jos heillä olisi ollut samanlaiset puserot. On ne joskus niin turhamaisia.. No, itse kyllä tykkään puserosta noin enemmän.


Kuvia puutarhakierrokselta.

Valamonruusu


Liljat kukkii seinän vieressä, vaikka ne siitä muka siirsin muutama vuosi sitten pois.


Verihanhikki on näin aamuisin virkeänä. Iltaa kohti kukat sulkeutuu nupulle.

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Neule on tosi kiva ja sopii hyvin pojalle. Meillä on miehellä ja pojalla yksi samanlainen t-paita ja poika on aina vihainen jos isällään on se yhtä aikaa päällä :-)