Sivut

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

KIPpailua

Eilen oli sitten KNIT IN PUBLIC- päivä, Oulussakin kuulemma kokoontuivat ihan kolmessa eri osoitteessa. Minä en kuitenkaan jaksanut vääntäytyä kotisohvalta mihinkään. Tai käytiinhän me pikkuneidin kanssa reippaalla vaunukävelyllä, mutta muuten saatiin aika kulumaan kotosallakin iihaan hyyvviin..

En ole ehtinyt harrastaa edes KNITTING in secret/ in closet/ /in garden/ in the toilet/ on the sofa.. Yksi kuun vaihteessa aloittamani sukka ON valmistunut, varren silmukoita päättelin kaksi päivää. Puikoissa taitaa olla jokin kirous, koska saman tien kun tartun käsityöhön ja neulon noin kolme silmukkaa, sängystä kuuluu parkaisu.

Ainoa tapa neuloa nykyään onkin retkottaa sohvalla puolimakuullaan vauva rinnan päällä nukkumassa.. Sekin on välillä aika haasteellista, juniori saattaa tälläisestä läheisyydestä äityä mustasukkaiseksi, ja jos ei muuta keksi (vaihtoehtoina mm. kantaa hiekkaa sisälle, läträtä vessassa vedellä ja kantaa sitä huoneisiin, kaataa itselleen ja samalla lattialle mehua, sammutella tv:tä, heitellä leluja, lyödä toisia, sylkeä lattialle), harjoittelee päälläseisontaa sohvalla ihan vieressä, jolloin saa pelätä, että potkaiseeko vauvaa vai saako puikon pystyyn persuuksiinsa.

Miehellä alkaa remontti olla paremmalla puolella, siis kaikki seinät on tapetoitu, katto- ja lattialistatkin vihdoin paikoillaan. Puolentoista kahden viikon kalastusinnostuksen (jota yritti tartuttaa myös poikiin, en tiedä onnistuiko) jälkeen aloitti katonmaalauksen, joka jää (taas) kesken, kun herra aikoo huomenaamuna lähteä ruåttin puolelle veljelleen kalastusavuksi.

Ärsyttää, että kehtaa lähteä! Vaikkei herrasta paljon apua olekaan, lähinnä sitä kuuluisaa henkistä tukea, niin tuntuu aika veemäiseltä, että jättää meikäläisen tänne koko lauman kanssa yksin. Siis kun oikeasti ei ole mistään työjutusta tai muusta pakollisesta kyse. Mutta kun herra nyt tahtoo kokeilla "ammattikalastusta".. Rehellisesti sanottuna nyt vielä nautin tilaisuudesta olla erossa vähän aikaa.. mutta voipi olla, että loppuviikosta alkaa jo kiehuttaa.

Käsitöistä ei siis kuvia tällä kertaa, mutta jos vaikka pikkuneidistäni yksi.. Kuvassa hällä ikää melkein 1kk.

Neuvolassa käytiin perjantaina ja painoa oli kertynyt 3580g ja pituutta 52cm. Neuvolatädin mukaan painoa olisi saanut tulla enemmänkin, mutta komiasti on ainakin noita poskia tullut, vai mitä. Leukojakin on välillä kolme, kuvassa vaan eivät näy.. ;o)

9 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kuvan "käsityö" on kyllä aika suloinen:)

Outi kirjoitti...

Otan osaa. Täällä on kans yks kalamies, josta ei kesällä ole juuri havaintoa. Voitaisiin varmaan jauhaa aiheesta aika pitkään, mutta jos vain lyhyesti sanon, että nii-in. Ottaa se päähän välillä, kyllä.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Marjut: Kiitos, niinän tuo on! ;o)

Outi: Meillä ei mies aikaisemmin ole noin "suuresti" kalastanut (ainoastaan 1,5 vkon mittaiset muikunpyynnit syksyllä), mitä nyt livahtanut aina tuonne jokirantaan tupakalta.. mutta nyt kun on työttömänä, niin tykkää vissiin, että on oikeus kulkea miten lystää ja pitää ehtiä kokeilla kaikkea.

Tiedän kyllä pärjääväni yksinkin, mutta kiukuttaa silti.. Kysyinkin, että aikooko herra tulla takaisin sitten ristiäisiin, valmiiseen pöytään..

malli45 kirjoitti...

Ihana vauva!
Riittä sulla tekemistä!
Mihinkäs nainen voi luottaa kuin itseensä ja Jumalaan!? (En taida enää kehdata valittaa, kun isäntä häipyy pitkille lenkeille aina, kun on Vävy tulossa kylään; mulla ei ole kotona enää päällään seisovia...Siivoukset ajoittuvat Vävyn vierailuihin)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se joskus ketutti kun oli kuusi alle 11v,lehmät sun muut ja vaari lähti hirvijahtiin ja millon mihinki #jahtiin".
Vaikka oli se toisaalta ihan tervetulluttakin, näissä hommissa kun ollaaan aina nokatusten.
Naapurin emännän sanoin "En mää ikkään oo lähtiä aikonu, mutta kyllä mää monesti oon aatellu se tappaa.."
Koitahan jaksaa, sulonen tytsyli sulla!

-Nonna-

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Malli45: ;oDD

Nonna; varmaan tuttu ajatus monelle tuo naapurin emännän sanoma! ;oD

Sini kirjoitti...

Oh, lapset :).

Oh, miehet :).

=D

mariia kirjoitti...

Suloisuuden suloisuuksia nuo pienet tytöt! Oltiin Tupoksessa muutama yö, hoideltiin vähän "Erinäisiä hommia", enkä ehtinyt piipahtamaankaan Oulun lankakaupoissa. - Kalaa tuli täälläkin eilen paljon. Vaikka jaettiin naapureille, vieläkin jäi pakkaseen. - Halit Karjalasta.

Matleena kirjoitti...

Kyllä on suloinen vauveli ja oikein somasti pyöreät posket! ♥ Onneksi osaat ajatella itsekin etkä ota kaikkia neuvolan tädin sanomisia aina aivan sanatarkasti, sanoo yks entinen sellainen. ;D

Miehet kyllä yleensä ovat poissa juuri silloin, kun heitä tarvittaisiin ja myös toisinkin päin! ;DD