Sivut

torstai 27. toukokuuta 2010

PIFfiä ym

Olisko ollut toissa kesänä (vai viime kesänä, näitä enää muista) kun osallistuin PIF-vaihtoon Marikan blogissa. Viime viikolla postipoika kiikutti kirjekuoren, jossa oli toivomani neulavihko. Toiveita lahjasta sai siis esittää, ja minä kun olin jo aiemmin ihastellut Marikan pistelemään kaunista sinisävyistä neulavihkoa, osasin heti toivoa samanlaista vaaleanpunaisena. Ja sellaisen sain. Eikös ole kaunis!

KIITOS MARIKA!! ;o))

Ristipistotyöt onkin ala, jota en ole itse ikinä kokeillut (ehkä sitten joskus kun saan jostain suurennuslasilla varustellun loistelampun ja pienemmät kädet).

Tässä pari (huonoa) kuvaa Marikan työstä. Yritin useampana päivänä ottaa kuvia, mutta näyttäisi, että mulle ilmestyy nykyään kaksi vasenta kättä kuvatessakin, eikä vain virkatessa niinkuin tähän saakka.. (vai kaksi vasenta silmää?)..

"Etukansi", pikkuisen näkyy sisäkangaskin.Ja "takakansi"Kävin sitten tutustumassa Oulun uutuuteen, Lumoava lanka- kauppaan minäkin. Etsin liikettä ensin väärästä päästä katua, ja minun laskujeni mukaan nro 17 olisi Letkun puiston grilli, heh, mutta löytyi se oikea putiikki kuitenkin. Sorruin sitten taas sinisävyiseen sukkalankaan (joka on niiiin ihanan väristä vaikken osaa siitä sukkia omiin jalkoihini kuvitellakaan) ja hamstrasin myös pari kerää Noroa uusia lapasia varten. Jälkiviisaana autolla poispäin ajellessani hoksasin, että voisin neuloa pipon sävysävyyn samasta langasta.. eli uusi langanostoreissu tiedossa. ;o)

Kuvassa langat ja kortti todisteena, että löysin oikeaan osoitteeseen, ja olen jopa tehnyt ensimmäisen kanta-asiakasostokseni! ;O))Maanantaina HäjylläFlikalla oli yläasteeseen tutustuminen.
Tulevat seiskaluokkalaiset pääsivät jo tutustumaan omaan luokkaansa ja tuleviin luokkatovereihinsa. HäjyFlikka joutui/pääsi (oman toiveensa mukaisesti) eri luokalle kuin muut samalta ala-asteelta tulevat. Ns. paras ystävä, joka joululta vaihtoi koulua, osui kuitenkin samalle luokalle, mutta HäjyFlikan pettymys oli suuri, kun tämä ei ollut näkevinään eikä tuntevinaan häntä. Toivottavasti tyttö kuitenkin löytää luokasta uuden hyvän (paremman) ystävän..

Keskiviikkona oli sekä kerhon että koulun kevätjuhlat. Kerhon juhlassa pikkuneitikin kävi näytillä, mutta koulun juhlien ajaksi jätettiin kotiin isän ja Juniorin kanssa. Isän hoidossa voi olla aika ankeaa, varsinkin kun isä yrittää (tukea mun imettämistä ja) pärjätä ilman pullosyöttämisiä..
"anna mun pitää edes tämä tutti"Editiä (28.5). Unohtui tietenkin kertoa, millä se kissa häntänsä tällä kertaa nostaa.. Kevätjuhlassa keskimmäinen (9v) poijista soitti rumpuja yhden kappaleen verran. Ei ollut mulle etukäteen kertonut, mutta ehtihän siinä jo äitiä jännittää ihan tarpeeksi, kun poijan nimi "kuulutettiin".. ;o)) Mutta hyvin se meni!

Tyttäret taas kunnostautui saamalla stipendit, kakkosluokkalainen hyvästä koulumenestyksestä ja vanhin, HäjyFlikka sai "Koulun välkky"- stipendin kuutosten parhaasta keskiarvosta. Että on taas meikäläisellä millä mällätä.. ;oP

Niin, ja kiitokset tietysti Teille Kaikille vauvaonnitteluista!

Vauva on kiltti kuin mikä. Nukkua posottaa päivät, syö ja kakkaa. Masuvaivoja on välillä ja ne kitisyttää.. Virkeimmillään neiti on joko yöllä kolme tuntia putkeen (yhtenä yönä valvottiin yhdestätoista kahteen, parina iltana ollaan päästy nukkumaan jo puoliltaöin) tai iltapäivällä kun laitan ruokaa koululaisille, jolloin pikkuneiti keikkuu vasemmalla käsivarrella ja oikealla heilutan kauhaa. 6vee tytär tänään tuumasikin, että varo, ettei vauva tipu sinne (=kattilaan). ;o)

7 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Voi, kuinka kaunis neulavihko! En ole ennen neulavihkoa nähnytkään!

Tuonne Oulun lumoavaan lankakauppaan pitää kyllä päästä, kun Oulussa piipahdan.

Ihana vauva teillä! Onnea vieläkin! :-D

mariia kirjoitti...

Jospa meidän lapsenlapsemme syntyisi pian! Siellä melkein Oulussa. Jos on aikaa, tutustun myös lankakauppaan. - Riemuitse ihanasta perheestäsi!

mariia kirjoitti...

HÄN, pikku emäntä, syntyi tänään keskipäivällä. Yli nelikiloinen, perheen neljäs lapsi. Nyt tällä mummolla on seitsemän lastenlasta.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos vielä Marleena! ;oD

Onnittelut Mariia-mummolle! ;oD

Virpi kirjoitti...

Löysin sinun blogisi tuolta Marikan kautta. Ihana tuo neulavihko. Ja onnittelut vauvan johdosta. Suloinen on hän =)

Kaikkea ihanaa olet kyllä neulonut ja virkannut. Itse en osaa muuta kuin noita ristipistoja vaan.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

On tosiaan kaunis neulavihko. (Eikä se ristipistely niin vaikeaa ole. Aloittamisessa kai aina on se oma kynnyksensä...)

Soma vauva, jo sievästi "omannäköisensä", onnea koko perheelle minunkin puolestani!

Kristiina kirjoitti...

Ihania lapsia siulla. Myöhästyneet onnittelut tuoreesta suloisesta pikku neidistä!