Sivut

perjantai 28. elokuuta 2009

Omppuja ja ylläreitä

Olen ihan otettu KesänLapselta saamastani sytämmestä! Kiitos! Tämä kyllä pelasti monta päivää..


Minä puolestani ojennan tämän Ystävyyden Sydämen niille kolmelle, jotka ensimmäiseksi tulivat mieleeni eli Minnalle, Christinalle ja Kikille! ;oD
Olkaatten hyvät!


Käsityörintamalta ei ole mitään esiteltävää, koska muut työt vie suurimman osan ajasta ja räkätautinen juniori vaatii runsaasti syliä.. Olen toki yrittänyt tarttua puikkoihin aina kun mahdollista ja neuloa itselleni villatakkia, joka onkin kohta kainalokavennuksissa. Tavoitteena olisi saada takakappale valmiiksi ennen Sukkasadon alkamista.

Kattoremontti alkaa olla jo voiton puolella. Mies toi töistä pienen nosturin, jolla ollaan haalattu tiilet ylös. Minä (!) olen kantanut tiilet ja kiinnittänyt ne nosturin köyteen ja mies veljensä kanssa on nostanut ne ylös katolle. Viikonloppuna pitäisi kait saada ne vielä ladottua paikoilleen. Sitten olisi savotta tehty. Tämä jatkuva tiilien eestaas kanniskelu oli kyllä tehokasta liikuntaa ja vastasi varmaan kuntosaliharjoittelua, mutta kyllä on ihana kun se on tehty! (Mitähän me ensi kesäksi keksitään!)

Marjapuskia olen tyhjentänyt vähitellen. Sato ei ole taaskaan hääppöinen, vaikka keväällä laitettiin kanankakkaa joka pensaalle.
Viime viikonloppuna kierrettiin HäjynFlikan kanssa puutarhaliikkeitä tarkoituksena ostaa uusia marjapensaantaimia. Toisessa liikkeessä oli kalliita ja toisessa pieniä ja kräniä, tultiin sitten kotiin pelkän keijunruusun ja 12 multasäkin kanssa. Jos sitten ensi viikonloppuna..

Olen suunnitellut istuttavani joka sorttia lisää eli karviaista, valko-puna- ja mustaherukkaa ja uutuutena haluaisin kokeilla viherherukkaa. Ja koska inhoan metsässä rämpimistä (miehen siskohan se meille metsämarjat noukkii), haluaisin laittaa myös pensasmustikkaa.Keitin eilen mehumaijassa ämpärillisen omenoita, sekaan laitoin puoli litraa puolikoita antamaan kirpeyttä. Kahdesta satsista tuli yhteensä 3 litraa kauniin punaista ja hyvän makuista mehua, jota ei tosin paljoa kannata vedellä lantrata.

8 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Tuo on varmasti iahan raikasta mehua:) Tuo kattoremppa on iso homma. Ihana tuo panache-huivi:)

Hyvää viikonloppua!

MarjutJ kirjoitti...

Mehu kuulostaa tosi makoisalta:) Olen kanssa miettinyt pensasmustikoita, mutta saa nähdä, toteutuuko ikinä:)

Tupuna kirjoitti...

Ihanan näköistä ja varmaan makuista mehua! :)

Hanna kirjoitti...

Voi harmi ku oot keijunruusua menny ostamaan. Toivottavasti ei maksanu paljon. Multa nimittäin saat hakea sitä lisää niin paljon kuin haluat, se leviää pintajuurakoilla tosi paljon.
Ihanan näköinen tuo omppudrinkki :-).

MINNA kirjoitti...

Sydämellinen kiitos sydämestä!
Meillä on kaksi pensasmustikkaa, joista ei juuri satoa ole herunut. Kaksi ekaa vuotta ne tuottivat kourallisen marjoja, isoja ja herkullisia. Viime talvena myyrät söi rungot. Satoa ei saatu. ;O) Lähtivät kuitenkin kasvamaan. Jos sitte ens suvena....
Kauniin väristä mehua. Ja varmasti sellaista joka vie janon mennessään!

Kristiina kirjoitti...

No nyt olen mie otettu, kiitos tunnustuksesta. OI, mikä upea punainen sävy mehussa, alkaa jo ihan suuta napsamaan tuon kuvan katselu.

Kiki,purkaja kirjoitti...

Kiitos!
Ihanan punaista tuo mehu!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Heips vaan!

Täytyy tunnustaa, että omppumehu ei ole niin herkullista kuin miltä näyttää.. ;o)

Puutarhamyymälässä ei sitten enää ollut pensasmustikkaa, kun ostoksille päästiin, mutta myyjä sanoi, että paras istutusaika on keväällä. Ans kattoo sit. (Mies kyllä kertoi kuulleensa pelkkiä huonoja kokemuksia pensasmustikoista, ei kuulemma tule satoa ja sekin vähä on mautonta.. Nooh.)

Hanna: katsellaan nyt sitä vaihtoa.. voipi olla että vasta ensi keväänä kaivan ylös noita keltaruusuja (ja lumimarjapensasta, ovat samassa rykelmässä). Olen kyllä suunnitellut, että jos joku päivä laittaisin A:n matkassa pussillisen taimia teille.. ;oD