Sivut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Tamppaajat

Eilen en sitten ehtinyt edes KIPpailemaan. Piti kuskata tyttöjä synttäreille ja poikien kavereita meille leikkimään. Mies kyllä haki tytöt synttäreiltä, mutta minä kävin sitten myöhemmin hakemassa tyttären silmälasit samoilta synttäreiltä. Siinähän se päivä taas meni, eestaas ajellessa. Vaikken ehtinyt mukaan julkineulontaan, neuloin sitten illalla sohvannurkassa salaa sitäkin ahkerammin. Viimeistä kappaletta viedään, ja parin päivän sisällä voin jo toivottavasti esitellä uuden neuletakkini. Nappikikasta löysin siihen juuri sopivan väriset napitkin.

Illalla leivoin raparperikeikauskakun. Vanhan reseptin mukaan, jonka joskus muinoin löysin Pirkka-lehdestä. Ei nyt välttämättä mikään näyttelykakku, mutta sitäkin herkullisemman makuinen, varsinkin vaniljakastikkeen kera (uiden). ;o)Ja kun ei ole sitä käsityötä esiteltänä, esitellään sitten puutarhaa. ;o) On taas tullut kierrettyä ympäriinsä kurkkimassa ja kurkottelemassa, tutkimassa nuppuja, nyppimässä rikkaruohoja..
Sää on ollut surkeaa, sateista ja tuulista (tänä aamuna herättiin ukkosen jyrinään) ja nyt vielä hyttyset ilmestyi inisemään ja saalistamaan. Omenapuu kuitenkin kukkii komeasti.
Punaisena hehkuvat rikot. Ylemmässä sinirikko ja alemmassa patjarikko (kait?).Sitten itse otsikkoon. ;o)
Mattojen pesu voi olla näin kivaa koko perheen puuhaa!
Matot likoavat maassa mäntysuopavedellä kasteltuina, ja kuinka ollakaan, lapset hoksasi, että onpas hauskaa tallata ja tampata märillä matoilla. Jospas lika irtoaisi paremmin.. ;o)

7 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Sillä se lika lähtee millä on tullutkin. ;)

Irina kirjoitti...

Ai,kuinka hauskaa mattojen pesupuuhaa!Jospa minäkin keräisin nuo meidän tenavat(lastenlapset) matonpesutalkoisiin. Niin sitten,kun ilmat vähän lämpenis!
Hyvää viikonalkua!

äiti-puffa kirjoitti...

Vautsi, tositehokkaat mattopesurit!
Tuota ideaa on ihan pakko kokeilla, kun meidän pesue on koossa seuraavan kerran, ehkä haetaan ylivilkkaat naapurinpojatkin mukaan! Mitenkähän matot puhdistuis jos ne laittais trampoliinin verkolle?...

MINNA kirjoitti...

Ihanan iloisia matonpesijöitä. Tuota on kokeiltava itsekin ;O) Se pesee joka sotkee.... heh hee.

Matleena kirjoitti...

Taisi matonpesijöillä olla hauskaa! Ja äiteellä myös, kun sai puhtaat matot helposti! ;)

Nami nami tuota vaniljakastikkeessa uivaa raparperikakkua!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Sinulla juhannussiivot jo tehtynä. Minä vasta aloittelen, vaikka koko viikon olen lomaillut.
Mukavaa Juhannusta!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mahtaisivatko nuo pesurit olla yhtä innokkaita, jos ne olisi komennettu tuohon hommaan.. ;oD

Mulle on mattojenpesu aina yhtä helppoa, se on nääs miehen homma! Heh.