Sivut

tiistai 30. kesäkuuta 2009

Remppaa

Yhtä kesäkassia olen virkannut jo pidempään, mutta kun se ei näytä valmistuvan taas millään, niin laitan sitten kuvia meidän kesänvietosta..

Viikonloppuna keskimmäinen poika vietti kaverisynttäreitä (juhannuksena kävi kummit). Kavereita kävi lauantaina ja sunnuntaina, ja juhliin leivoin tälläisen lakukakun, jonka ohjeen löysin kuuklettamalla Karhun käpälistä- blogista. Oikein hyvän kakku, kaikki ainakin tuntuivat tykkäävän, vaikka minun makuuni ehkä vähän liian "mieto", jotain kirpeää olisin kaivannut höysteeksi.


Lupasin joskus aiemmin laittaa kuvia meidän uudesta pihalaatoituksesta. Tarkoitus oli ennen esittelyä istuttaa koristeeksi oikea kesäkukkameri, mutta taitaa jäädä tältä(kin) kesältä kukat hankkimatta. Tässä kuitenkin laatat (siis ne ei kauniit mutta käytännölliset), oikealla olevat pienemmät on uusia ja johtavat verannalle. Vanhaa laatoitusta vain nostettiin ja levennettiin, kun laitettiin kaikki muualta ylöskaivetut siihen.Miehellä alkoi juhannukselta loma ja aloitettiin kesäpuhteena katon purku. Tässä työ on vasta alullaan ja kissakin uskaltautui tekemään pienen tarkistusreissun. Me muut korkeanpaikankammoiset pysytäänkin visusti maan pinnalla.Ja kun ei itse päästä tänä kesänä reissuun lainkaan, tehtiin oma Puuhamaa. Mies nikkaroi kattolaatoille liu'un, josta ne vauhdilla laskevat. Minä ja HäjyFlikka vuorotellen otetaan tiilet kiinni ja pinotaan, muut katselee ja kadehtii tiilien vauhdin hurmaa..Suurin osa tiilistä on jo maassa. Sitten ne vielä hiotaan puhtaaksi, maalataan ja kannetaan/ nostetaan takaisin paikoilleen..Ja Rouvaitte hiomassa. Tänä aamuna ahersin trukkilavallisen valmiiksi (eilen siis jo aloitin). Paskahommaa!Juniori osallistuu remppaan lähinnä kuljettamalla työkaluja hukkaan, mutta yrittää jo sinnitellä päivät ilman päikkäreitä. Nukkumatti saattaa sitten yllättää vaikka kesken lastenohjelmien. ;o)Ja kauniiksi lopuksi suviruusu. Se on niin ihana!

3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Komea liukumäki :) ja aikamoinen urakka...

Kristiina kirjoitti...

Siisti laatoitus. Meillä myös kattoremppaillaan. Pesu valmistui eilen ja huomenna päästään maalaamaan. Poutapäiviä siis tilauksessa. Upea suviruusu! Täällä on pionin kukinta meneillään.

Seijasisko kirjoitti...

Oli kiva tavata Valkeisella.Ootte te vain ahkeria näin kesähelteilläkin! Mukavaa kesää koko perheelle!